Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Mexico aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Mexico inentingen aangeraden tegen hepatitis B en rabiës (=hondsdolheid).
Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Mexico: DTP vaccinatie (tegen difterie, tetanus en polio) Hepatitis A vaccinatie.
Malaria komt alleen in het zuiden van Mexico voor (Grensgebied met Guatamala: Chiapas en Oaxaca).
DTP vaccinatie is tien jaar geldig.
Gaat u op reis naar het buitenland? Dan heeft u mogelijk vaccinaties nodig. Bijvoorbeeld tegen gele koorts, rabiës of DTP. U kunt een vaccinatie krijgen bij de GGD, een vaccinatiebureau of uw huisarts.
Uw vaccinatiebewijs voor reizen binnen Europa is geldig tot 270 dagen na uw laatste prik uit de basisserie. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheid en verloopt dus nog niet.
Een eerste vaccinatie rond de leeftijd van 6 weken beschermt je pup tegen hondenziekte, hepatitis en parvovirose. Komt je pup van bij een fokker, dan heeft hij die eerste injectie vaak daar al gekregen. Drie weken later, op 9 weken, krijgt de pup een herhalingsinenting (hondenziekte, hepatitis en parvovirose).
Na het volledig afronden van de DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-hib-hepB, DKTP- en DTP-vaccinatie schema zijn kinderen voor lange tijd beschermd. Voor hepatitisB zelfs levenslang.
De DTP-vaccinatie wordt voor veel landen aanbevolen. Met uitzondering van West-Europa, Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië, wordt de DTP-vaccinatie voor bijna elk land geadviseerd. Difterie en Polio komen in westerse landen bijna niet meer voor. Tetanus komt daarentegen nog wel wereldwijd voor.
Zorg voor de juiste vaccinaties: check voor u gaat reizen welke inentingen u nodig heeft voor Mexico. Sommige landen laten u niet toe zonder de juiste vaccinaties. Zoek een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
Malaria komt voor in het Zuiden van Mexico, in het grensgebied met Guatemala (in Oaxaca en Chiapas). Indien u naar het Zuiden van Mexico reist adviseren we het gebruik van malariatabletten, muggenspray met DEET en (indien mogelijk) een klamboe.
Hoelang van tevoren moet je je laten inenten? Het verschilt per inenting hoe lang van tevoren je deze moet halen. Maak minimaal zes weken voor je vertrek naar Mexico een afspraak bij Ease Travel Clinic.
Moet ik eerst laten controleren of ik hepatitis B heb of heb gehad voordat ik me laat vaccineren? Sommige mensen hebben al antistoffen in het bloed tegen hepatitis B. Als dat zo is, dan heeft vaccinatie geen zin meer. Je kunt hiervoor bij de huisarts een bloedtest af laten nemen.
Een complete vaccinatie tegen hepatitis A bestaat uit twee prikken. De eerste prik tegen hepatitis A geeft één jaar bescherming. Een tweede, na minimaal zes maanden, geeft een bescherming van zeker 30 jaar. Laat je vaccineren voor landen waar hepatitis A voorkomt.
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Thailand aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Thailand.
Twee prikken zorgen er voor dat je levenslang beschermd bent, maar de eerste prik zorgt al direct voor bescherming van minimaal 1 jaar. De tweede prik haal je 6-12 maanden na de eerste prik. De vaccinatie kost in totaal €90 of €45 per prik.
De vaccins van Pfizer, Moderna en AstraZeneca beschermen vanaf 2 weken na de 2de vaccinatie tegen COVID-19. Met één vaccinatie met Janssen ben je na 4 weken beschermd tegen COVID-19. Als je COVID-19 hebt gehad en daarna een vaccinatie, dan ben je 2 weken na de vaccinatie beschermd tegen COVID-19.
Een puppy moet zijn eerste vaccinaties krijgen als hij 6 weken, 8/9 weken, 12/13 weken en een jaar oud is. Daarna moet jouw hond jaarlijks worden gevaccineerd tegen de ziekte van Weil en ten minste elke 3 jaar tegen ernstige ziektes zoals het parvovirus, hondenziekte en infectieuze leverontsteking (HCC).
Het is verstandig om je te houden aan het interval van 3 maanden tussen de laatste prik van de basisserie en de boosterprik, en niet te lang te wachten met de booster. Het is namelijk zo dat de bescherming kan afnemen na enkele maanden.
Herhaalprik met vernieuwde vaccins
Iedereen vanaf 12 jaar kan de herhaalprik met de vernieuwde vaccins halen als zij daarvoor aan de beurt zijn. Dit kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Om de herhaalprik te kunnen halen moet de basisserie van de coronavaccinatie zijn afgerond.
Groen: U kunt zonder regels de bestemming bezoeken c.q. inreizen. Geel: U kunt met beperkte regels de bestemming bezoeken, denk aan een PCR test binnen 72 uur voor vertrek of een antigeen binnen 24/48 uur voor vertrek. Er wordt geen rekening gehouden met maatregelen als mondkapjes ed.
Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Turkije.
De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch uw coronabewijs, in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat u scannen als u op reis gaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld voordat u het vliegtuig ingaat. Of als u met de auto de grens overgaat.