Kies bij voorkeur voor lichte kleuren, zachte kleuren, pastelkleuren en/of warme kleuren. Deze kleuren houden je foto's fris en rustig. Bovendien laten deze kleuren zich goed combineren; ze zorgen ervoor dat je opgaat in de omgeving, doordat deze kleuren zelden vloeken met de omgeving.
Kies voor kleding die kwaliteit uitstraalt.
Gladde stoffen, rechte lijnen en opstaande kragen zorgen voor een krachtige en zakelijke uitstraling. Vermijd te drukke prints of te kleine ruitjes en dunne strepen, deze leiden de aandacht teveel af van je gezicht.
Met witte achtergrond: Het mooist is, lichte neutrale kleuren, of een pasteltint. Ook lichtblauw/spijker of allemaal een grijstint is erg mooi. Bij kinderen is een fel kleurtje ook leuk. Liever geen zwart; dit geeft met de witte achtergrond een heel hard contrast.
Achtergrond 11: Grijs egaal
Egaal grijs is neutraal en combineert goed met huidtinten. Het is net even anders dan standaard wit. Licht grijze kleding kan ook mooi zijn, maar meestal is meer contrast mooier (dus afwijkend van de achtergrond).
Natuurlijke kleuren zijn subtiele en gedempte tinten die je veelal in de natuur vindt. Deze behoren tot de natuurlijke of casual kledingstijl. Wanneer je een natuurlijke of casual kledingstijl hebt, dan heb je een voorkeur voor een kleurenpalet uit de natuur.
Varieer je houding en je gezichtsuitdrukkingen tijdens de fotoshoot. Draai af en toe je hoofd een beetje, hou het ietwat scheef of kijk gewoon eens opzij. Gebruik niet altijd dezelfde glimlach. Probeer ook eens een klein glimlachje, een pruillip, een brede lach, boze blik, zwoele- of 'lege' blik of een frons.
Draag dan zwarte kleding of donkere kleding in combinatie met lichte tinten. Dit levert de mooiste zwart-wit foto's op. Zorg dat de kleding die je kiest waarbij de contouren van je buik goed zichtbaar zijn. Dit kan door mooi aansluitende kleding te dragen zoals een strakke jurk of top met spijkerbroek.
Kleding schoolfoto
Als je zelf de achtergrond kunt kiezen zoals in het geval van Schoolfoto, kun je altijd kijken welke achtergrond het beste past bij de kleding, maar dan nog is het advies om wit en zwart te vermijden. Bij jonge kinderen is lichte kleding sowieso niet aan te raden.
De fotograaf geeft tijdens de shoot aanwijzingen aan het model hoe die moet poseren: “iets naar links met je been, kijk omhoog of spring in de lucht.” Tussendoor wisselt het model van kleding en make-up. Als de fotograaf en de opdrachtgever denken genoeg foto's te hebben, mag het model zich weer omkleden.
Wanneer is de beste periode voor een zwangerschapsshoot? Tussen 28 en 34 weken zwangerschap is de beste periode om foto's te laten maken, de buik is dan op z'n mooist en daarnaast zijn de meeste aanstaande mama's dan nog redelijk fit.
De zwangerschapsfotoshoot zelf duurt tussen de 75 – 90 min. Op de zwangerschapspagina vind je 2 pakketten met verschillende tijdsduren en aantal settings. Voordat we gaan beginnen met fotograferen gaan we eerst rustig overleggen wat we precies kunnen gaan doen.
Kies je voor een natuurlijke omgeving met veel bruintinten (zoals een zandverstuiving), dan past bijvoorbeeld blauwe of groene kleding heel mooi. Ga je in het bos fotograferen, dan is het niet slim om groene kleding uit te kiezen; mooier kan het dan zijn om een contrasterende kleur te kiezen tegen het groen.
Deze kleur combineert goed met aardetinten zoals grijs, antraciet, terracotta en bruin. 'Gewoon' beige: Hiermee bedoelen we de tint die het vaakst voorkomt en naar tan of lichtbruin neigt. Deze kleur kan wel wat hebben en staat mooi bij levendige kleuren als rood, groen, geel, blauw en paars.
Comfortabel, zomers en chic
Je kunt een beige pantalon dragen met een witte blouse, een zwarte top of als pak met een bijpassend jasje. Natuurlijk kun je 'm ook combineren met felle kleuren, zoals een knalroze of appeltjesgroene blouse.
De beste tijd voor een zwangerschapsshoot is tussen de 32 en de 38 weken. Rond deze tijd heb je een mooie bolle buik. Plan je de shoot eerder, dan kan het zijn dat je buik misschien nog wat aan de kleine kant is.
Een newborn fotoshoot is te maken tot ongeveer 12 weken. Daarna boek je een baby fotoshoot. Het verschil tussen deze twee fotoshoots is dat tijdens de newborn fotoshoot je kindje vooral veel zal slapen, dit levert veel mooie knuffelmomentjes op.
De groei van een bevruchte eicel tot een voldragen kind duurt 38 weken. Door de eerste dag van je laatste menstruatie te nemen en hier 40 weken bij op te tellen, kun je uitrekenen wanneer je kind ongeveer zal komen. Het is natuurlijk maar een schatting.
Vooral sprekende, neutrale en effen kleuren doen het erg mooi op de foto. Denk aan blauw, roze, groen of natuurlijk iets van spijkerstof! Tip: Wat moet je echt vermijden? Fluoriserende kleuren, veel kleine stippen, sterren of strepen en andere vormen die op een foto kunnen zorgen voor vreemde effecten.
Was de haren van je kind de dat ervoor. Zo is het schoon maar toch stug genoeg om goed te blijven zitten. Laat je kind niet met nat haar (let dus op als het regent) naar school gaan. Voor meisjes is het haar helemaal strak naar achteren soms minder mooi omdat ze dan soms op de foto kaal lijken.
Let op je ogen, kijk een beetje naar het licht, daardoor zie je er frisser en minder moe uit. Maar let op! Als je alleen maar met deze dingen bezig bent, kan de foto ook te geposeerd over komen. Denk aan iets leuks en zorg dat je ontspannen bent, dan sta je er het meest als jezelf op.