Volgens een kennis is, vanuit de wiskundewetten gezien, 1
Elk geheel getal b = 0 is uiteraard deelbaar door 1,−1,b en −b. We noemen deze soms de onechte delers van het getal. Al de andere delers worden de echte delers van het getal genoemd. Dus 1 is een deler is van elk geheel getal, en elk geheel getal verschillend van 0 is een deler van 0.
Reacties. Nul keer iets is altijd nul. Het maakt niet uit hoe groot het getal is waarmee je het wilt vermenigvuldigen. Nul is nul en blijft nul!
Delen door nul is bij het gewone rekenen niet toegestaan als rekenkundige bewerking. Het gaat om een deling waarbij de deler het getal nul is. Bij het gewone rekenen kan geen zinnige betekenis gegeven worden aan het resultaat van een deling door nul.
"Ø", "ø" is een klinker en een letter die gebruikt wordt in het Deens, Faeröers en Noors en bestaat uit een O of o met een schuine streep. De uitspraak van de klinker is ongeveer als het Nederlandse "eu" (fonetisch symbool: [ø]) in het woord "reus".
Nul komma nul, echt helemaal niets.
Getallen zijn vergelijkbaar met woorden, want ze hebben betekenis. De nul is zowel een cijfer als een getal. De nul als getal ontstaat zo'n 1800 jaar geleden in India. De Indiase wiskundige Brahmagupta schrijft er voor het eerst over in 628 na Christus.
Daarom heet 0:0 een onbepaaldheid, je kan het niet berekenen, enkel benaderen, maar zelfs dan hangt het resultaat af van de situatie, en kan dat resultaat om het even wat zijn. Kort gezegd: 0:0 bestaat niet.
Reëel getal
Hoe groot de teller ook is, de uitkomst is altijd 0.
Het tegengestelde van een getal
Tegengestelde getallen liggen op de getallenlijn even ver van 0 af. De som van twee tegengestelde getallen is dus 0! -4 is het tegengestelde getal van 4 want -4 + 4 = 0. En zo is -3 het tegengestelde getal van 3 en -12 het tegengestelde getal van 12.
In de wis- en natuurkunde heeft oneindig een min of meer kwantitatieve betekenis en wordt als symbool voor oneindig een lemniscaat (∞) gebruikt (ongeveer een liggende acht, en daarom ook wel zo genoemd).
Deze rij kan convergeren (naar een onvoorspelbare limiet) of kan helemaal niet convergeren. Dit alles is in tegenstelling met de "bepaalde vorm" die zegt dat "oneindig plus oneindig" gelijk is aan oneindig.
Een getal is deelbaar door 2 als dat getal even is. Dit zijn getallen die eindigen op een: 0, 2, 4, 6 of 8. Een getal is niet deelbaar door 2 als dat getal oneven is.
Een getal is deelbaar door 5 als het laatste cijfer gelijk is aan 0 of 5. Een getal is deelbaar door 6 als het laatste cijfer even is EN de som van de cijfers deelbaar door 3.
Een priemgetal is een natuurlijk getal groter dan 1 dat slechts twee natuurlijke getallen als deler heeft, namelijk 1 en zichzelf. Het kleinste priemgetal is dus 2, want het heeft alleen 1 en 2 als delers.
Je kan dus A (verschillend van nul) niet delen door 0, omdat er geen getal C bestaat met de eigenschap dat 0. C = A. Er is dus geen kwotient bij deling door nul. Het enige dat je wel kan doen is A delen een x waarbij x in limiet naar nul gaat.
Oneindig is deelbaar door elk getal. Door de definitie van oneindig, zal de uitkomst van élke deling ook oneindig zijn. Dus oneindig / 2 = oneindig.
Een getal staat voor een waarde. Bijvoorbeeld 10 appels, of de waarde van pi. Oneindig heeft geen waarde en is daarom geen getal.
De Nederlandse versie van Siri kan overigens geen antwoord geven op de vraag wat de uitkomst van 0 gedeeld door 0 is. In dat geval zal de persoonlijke assistent aangeven: 'Helaas kan ik daar nog geen antwoord op geven.
Maar waarom is 0 dan zo belangrijk in de wiskunde, in de ICT, etc? Het getal 0: het is zowel wel/niet positief als negatief, je kan er niet door delen, vermenigvuldigen met 0 levert ook niets op. Eigenlijk is het dus een zinloos getal.
Er bestaat een uitbreiding (de Gamma-functie) die toelaat de 'faculteit' van niet-natuurlijke getallen te berekenen en uit deze functie volgt precies dat 0! gelijk is aan 1.
Het is een afspraak, we stellen 0! per definitie gelijk aan 1. In dat opzicht is het enigszins vergelijkbaar met x^0 gelijkstellen aan 1.
Even getallen zijn bijvoorbeeld: 2, 4, 6, 8, 10... enz. Oneven getallen zijn bijvoorbeeld: 1,3,5,7,9... enz.
Het getal 0 zelf is in Nederland dus noch positief, noch negatief. Getallen die groter zijn dan of gelijk zijn aan 0 worden niet-negatief genoemd. In België wordt het getal 0 zowel tot de positieve als de negatieve getallen gerekend.