Vliespapier verwijderen kan heel eenvoudig door het baan voor baan van de muur te trekken. Je hoeft geen speciale technieken of een stoomapparaat te gebruiken. Door met een plamuurmes voorzichtig achter een hoekje te steken kun je een beginnetje maken en vervolgens zo de hele baan in een keer van de muur trekken.
Maak eerst inkepingen in het behang met een mes of een behangperforator. Ga dan met de behangafstomer langzaam over het behangpapier. Laat dit een paar uur inweken zodat het vocht goed in de lijm kan trekken. Daarna kan je met een behangafsteker het glasvezelbehang verwijderen.
Behang is heel eenvoudig te verwijderen met behulp van een behangstomer of warm water, spons en een plamuurmes. Zowel de stomer als de spons met water maken het behang vochtig waardoor het losweekt van de muur. Vaak kun je het behang dan al van de muur trekken.
Vliesbehang is met muurverf te overschilderen. Afhankelijk van de kleur van de ondergrond en en de kleur van de verf heb je daarvoor twee tot drie lagen verf nodig. Laat het behang tussen elke verflaag altijd goed drogen (minimaal 24 uur), anders wordt het te vochtig en loop je het risico dat de lijmlaag loskomt.
Dikkere bulten, grote barsten en diepere putten krijg je er evenwel niet mee weg. Anderzijds kan je sommige soorten vliesbehang gewoon op je Tasso-muur kleven zonder dat je eerst moet plamuren. Ook dat is een belangrijk voordeel.
Vooral bij glasvlies behang geld dat dit strak aangebracht moet worden. Putjes of bobbels lijken vaak niet meer zichtbaar als het glasvliesbehang is aangebracht. Pas als je gaat verven worden ze weer zichtbaar. Gebruik je verf op waterbasis, dan kan dit er voor zorgen dat de behang loslaat.
Heb je op dit moment een ander type behang op de muur, en zou je graag willen switchen naar vliesbehang? In dat geval vraag je je misschien af of je het vliesbehang over het oude behang kunt plakken. Het antwoord is kort en bondig: nee, dat is (helaas) geen goed idee.
Maak eerst met een behangperforator of een mesje kleine inkepingen in het behang. Daarna maak je de muur nat met een spons en heet water. Laat het 15 minuten intrekken en verwijder daarna baan voor baan het behang. Je kunt ook kiezen voor afweekmiddel en een afstoomapparaat.
Vliesbehang verwijderen is niet moeilijk. Je trekt simpelweg de stroken droog van de wand. Je hoeft niets af te stomen, voor te weken of af te krabben en je kunt direct weer opnieuw behangen.
De behangafstomer is ideaal voor de verwijdering van behang en lijmresten en maakt gebruik van de kracht van stoom. De stoomreiniger kan gebruikt worden om behangpapier en decoratie te verwijderen.
Vul het apparaat met water en laat het op temperatuur komen. Zodra het water op temperatuur is, zal het spuitstuk (de afstomer) gaan sissen en stoom uitblazen. Houd de afstomer ongeveer een halve minuut tegen het behang aan dat u wilt verwijderen en steek daarna direct af met een afsteek- of plamuurmes.
Glasvezelbehang is net iets dikker en stootvaster dan vliesbehang; Bestaande woningen worden meestal behangen met glasvezelbehang en nieuwbouwwoningen met vliesbehang; Vliesbehang biedt een alternatief voor stucen.
Dat kan! Glasvezelbehang wordt vastgeplakt met lijm op waterbasis, het is dus altijd mogelijk om het glasvezelbehang te verwijderen. Dit kunt u het beste doen door speciaal afbijtmiddel aan te brengen op het behang. Dek het vervolgens af met folie en laat het goed inwerken.
Glasvezelbehang laat zich prima schilderen. Als u toe bent aan een nieuwe kleur kunt u glasvezelbehang en glasweefselbehang prima overschilderen. Dit kan tot wel 15 keer. Na 15 keer overschilderen is het meestal nog steeds prima mogelijk om het het behang te schilderen.
Vliesbehang is eigenlijk een gewoon soort behang van 52 cm breed. Het is al afgewerkt en na het behangen hoef je er niets meer aan te doen. Het wordt vliesbehang genoemd omdat de achterkant van vlies gemaakt is. En dat terwijl de voorkant van papier is en bijvoorbeeld een motief heeft.
Je kan renovlies met hetzelfde gemak op het plafond plaatsen als op de wand! Door het vlies verdwijnen luchtbubbels onder het behang zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Ook is het vlies erg gemakkelijk door te snijden!
Het makkelijkste behang om (zelf) te verwerken is vliesbehang. Vliesbehang is superstevig, stootvast, rekt niet, is makkelijk afwasbaar, moeilijk ontvlambaar én… ideaal voor beginners. Je hebt niet eens een behangtafel nodig!
Vliesbehang, ook wel snelbehang genoemd, is een behang met een papieren of vinyl toplaag. De rug van het behang is van "vlies". Het draagt ook de naam snelbehang omdat het op een muur kan worden aangebracht zonder dat het moet ingelijmd worden of zonder enige wachttijd.
Vaak wordt er gerekend met een een m² prijs van behang eraf halen. Je betaalt vaak voor een oppervlakte van 50 m² tussen de 300 en 600 euro en voor een oppervlakte van 100 m² tussen de 500 en 700 euro.
Wanneer je op zoek bent naar een goedkoop maar toch zeer goede behangstomer dan kunnen wij de Vonroc aanraden. Deze stomer kan op een volle tank 75 minuten werken en heeft een lange slang en sterk vermogen zodat je erg gemakkelijk en snel behang kunt verwijderen.
Kan je over latex/ saus/ muurverf behangen ? Indien de verflaag goed vast zit en niet afgeeft kan er over behangen worden. Deze producten zijn enigszins ademend en de behanglijm kan daardoor gewoon grip krijgen op de ondergrond.
Vliesbehang kun je binnenshuis op alle behangklare ondergronden aanbrengen. De ondergrond moet glad zijn, gaten opgevuld en mag geen grote kleurverschillen hebben. Vliesbehang kan een beetje doorschijnen.
Verder is het goed om te weten dat je bijna ieder type behang wel kunt verven, behalve afwasbaar behang en vinylbehang. Afwasbaar behang heeft een kunststof toplaag, waardoor de verf niet goed hecht. Bij vinylbehang kan de muurverf na een tijdje gaan kleven. Dit komt door de weekmakers die in het vinyl zitten.