Een powerbank wordt ook wel een externe batterij genoemd. Het is een mobiele oplader waar je allerlei elektrische apparaten mee oplaadt zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Voorbeelden van deze elektrische apparaten zijn smartphones, tablets, gopro's en in sommige gevallen ook laptops.
Je laadt de powerbank op via het stopcontact, met dezelfde lader als je smartphone. Uiteraard kunt je de powerbank ook aan een USB-poort van de computer aansluiten om hem op te laden. Meestal zit er een micro-USB-ingang op de externe batterij die je gebruikt om de batterij op te laden.
Erg praktisch als je de accu van je telefoon versleten is of je wat langer uit de buurt van een stopcontact bent, zo'n powerbank. Deze draagbare oplader heeft een eigen accu waarmee je de accu van je smartphone of ander apparaat, zoals je tablet of e-reader weer bij kunt laden.
EEN KABEL VOOR HET OPLADEN VAN UW TELEFOON, TABLET, WEARABLE OF EEN ANDER APPARAAT. De meeste powerbanks (of externe accu's) laden uw apparaten op via een USB-poort. Sluit uw apparaat eenvoudigweg aan op de USB-poort en hij wordt opgeladen.
De powerbank opladen
Als je er één nodig hebt om direct te gebruiken, controleer dan bij aankoop op de verpakking of deze klaar is voor gebruik. Maar vaak moeten ze thuis nog eerst worden opgeladen. De powerbank zelf laad je op door het apparaat aan je computer te koppelen met behulp van een USB-kabel.
Afhankelijk van het apparaat gaat een powerbank sneller of trager leeg. Heb je bijvoorbeeld een telefoon van 1A, dan zou een powerbank van 4000 mAh 4 uur meegaan totdat deze leeg is. Gebruik je een tablet van 2A bijvoorbeeld, dan gaat de powerbank maar 2 uur mee.
Welke powerbank is de beste budget keuze? De TP-Link TL-PB2600 – Powerbank is daarom een Ultieme Budget Keuze. Hij kost maar €19,95 en je kunt er makkelijk vijf keer een telefoon mee opladen. Lampjes op het apparaat zelf laten zien hoe vol de powerbank nog zit en hoeveel hij dus nog kan opladen.
In principe is het opladen van een powerbank voor iedere powerbank hetzelfde. Je laadt een powerbank op in het stopcontact. Dit doe je met dezelfde lader als die van je smartphone. De kabel waarmee je de powerbank oplaadt, wordt bij de powerbank geleverd.
– De Powerbank en het apparaat tegelijkertijd opladen
Bij het gelijktijdig opladen ontstaan er hoge temperaturen die de levensduur van de batterij beïnvloeden. Gemiddeld kan een Powerbank tussen de 300 en 500 keer in rekening worden gebracht.
Ja, Action powerbanks zijn over het algemeen degelijke powerbanks die je smartphone meerdere keren kunnen opladen. Er zijn echter ook een aantal goede alternatieve accupacks die ook een oplossing voor mobiel laden kunnen bieden.
Het kan bijzonder gevaarlijk zijn als het product wordt opgeladen op een bed waar warmte kan worden opgebouwd. Langdurig opladen kan ertoe leiden dat een powerbank extreem heet wordt tijdens het opladen van je mobiele telefoon of tablet. Het is een teken dat apparaten onmiddellijk moeten worden losgekoppeld.
Laad meerdere keren per dag kort op
Het tegenovergestelde is eerder waar: hoe vaker je toestel volledig vol of leeg laat lopen, hoe sneller de accu slijt. Het is beter om de batterij meerdere keren per dag kort op te laden. Idealiter schommelt het accupercentage continu tussen 20 en 80 procent.
Met de draadloze powerbank wordt je toestel voorzien van stroom, zonder dat het toestel in verbinding staat met een oplaadkabel. Zodra het toestel contact maakt met de draadloze powerbank, wordt deze direct opgeladen.
Flirt- en SNG-sprinters en ICNG-intercity's zijn voorzien van usb-oplaadpunten. Via de NS-reisplanner in de app en op ns.nl kun je zien of dat jouw trein stopcontacten (alsmede wc's en wifi) heeft. Ook de treinen van maatschappijen als Connexxion en Arriva zijn vaak voorzien van stopcontacten.
Met Wireless PowerShare kan je je apparaat opladen met behulp van een ander apparaat met Qi-ondersteuning, zonder dat je een oplader nodig hebt. Je kan ook twee apparaten tegelijk opladen met slechts één lader.
Als je specifiek op zoekt bent naar de beste powerbank voor je iPhone, is de Belkin Boost Charge powerbank de allerbeste optie. Het is namelijk speciaal gemaakt voor dit type smartphone en werkt volledig draadloos waardoor je nooit gedoe hebt met usb-kabels.
Een powerbank is een externe (nood)batterij voor het opladen van mobiele apparaten. Met een powerbank kan je overal en altijd gebruik maken van draagbare energie. Een opgeladen externe batterij biedt je altijd een back-up wanneer je mobiele telefoon of tablet leeg is.
De Anker PowerCore 20100 is één van de beste powerbanks van dit moment en hij is nog betaalbaar ook! Overweeg dit model als je op zoek bent naar een krachtige powerbank om je telefoon en andere gadgets altijd en overal in leven te houden.
Powerbanks voor smartphones
Met een 10.000 mAh powerbank laad je je smartphone ongeveer 2 keer op en past je powerbank meestal nog in je zak. Een groter 20.000 mAh model is handig voor een weekend kamperen met z'n tweeën, maar past waarschijnlijk niet meer in je zak.
Je moet de capaciteit van een smartphone in mAh delen in die van de powerbank in mAh. Voorbeeld: Een smartphone van bv 4000 mAH kan je bv. theoretisch 5 keer opladen met een pokerbank van 20000 mAH. Kies dus een powerbank met zo een hoog mogelijke mAH én met een voor aanvaardbaar gewicht.
Regels powerbank in het vliegtuig
Een powerbank met een capaciteit onder de 100 Wh mag volgens de IATA richtlijnen mee in de cabine van het vliegtuig. Hetzelfde geldt voor losse lithium batterijen. Deze mogen mee in de cabine, mits ze in de originele verpakking zitten.
Wat is de betekenis van mAh? Het is de afkorting van milliAmpère/uur (of in het Engels: milliAmpère/hour). Hoe hoger de hoeveelheid mAh, hoe groter de batterijcapaciteit en hoe langer jij je telefoon kunt gebruiken.