In 1937 zag Unox als merk het licht. Over het ontstaan van de merknaam Unox gaan verschillende verhalen. De één beweert dat iemand bedacht had om Unilever, Oss en Ox (Engels voor os) samen te voegen tot Unox. En anderen zweren dat de naam een uitkomst is van een prijsvraag onder werknemers.
Unox bockworsten worst is bereid naar duits recept, maar gewoon gemaakt in het brabantse oss.
Unox, waarvan de naam vrij vertaald kan worden in "één os", is gevestigd in het Noord-Brabantse Oss.
Unox bestaat al ruim 75 jaar. In de jaren dertig bedacht Unilever de nieuwe merknaam Unox voor haar vleeswaren en vleesconserven.
Rookworst is een traditioneel Nederlands product, waarbij gemalen vlees vermengd met specerijen en zout in een omhulsel worden gestopt. Oorspronkelijk werd voor dit omhulsel natuurlijke darm gebruikt, maar is steeds vaker vervangen door rundercollageen.
De beroemde rookworst van Hema komt uit de fabrieken van Unox in Oss. Dat hebben diverse oud-werknemers van Unilever bevestigd. Al lange tijd werd vermoed dat Hema de rookworsten in Oss liet maken, maar dat is nu dan echt zeker. In 2007 klapte een werknemer van Unox, een dochteronderneming van Unilever, uit de school.
Schutte: "Rookworst staat niet in de Schijf van Vijf. Dat komt omdat het bewerkt vlees is en hier vaak veel zout in zit, maar ook omdat het wordt gemaakt van rund- of varkensvlees. Dat valt onder rood vlees. Rood en met name bewerkt vlees worden in verband gebracht met beroertes, diabetes type 2 en darmkanker.
In 1937 zag Unox als merk het licht. Over het ontstaan van de merknaam Unox gaan verschillende verhalen. De één beweert dat iemand bedacht had om Unilever, Oss en Ox (Engels voor os) samen te voegen tot Unox. En anderen zweren dat de naam een uitkomst is van een prijsvraag onder werknemers.
In de tomatensoepwijzer van onderzoeksbureau Questionmark kwam Unox Tomatensoep op de laatste plaats te staan. Veel te veel zout, zo vond Questionmark. Dat is nu teruggedraaid: ze bleken een oud etiket te hebben onderzocht. Unilever, waar Unox onder valt, wees het bureau op de ingrediënten van de tomatensoep-in-blik.
'Wat een dag' staat sinds deze week in de iTunes store en op Spotify. Het liedje is speciaal voor de Unox Tomatensoep reclame gecomponeerd. De reacties op de muziek waren zo goed dat singer-songwriter Okke Punt het hele nummer heeft geschreven en uitgebracht.
Unox Runder Rookworst is gemaakt van 100% rundvlees met het keurmerk van Beter Leven en is er ook in een overheerlijke vegetarische variant. Tip: in plakjes gesneden rookworst is ook heerlijk op een broodje, of als snack bij de borrel. Al meer dan 80 jaar is Unox onlosmakelijk verbonden aan de Hollandse keuken.
Rundvlees 81%, water, aardappelzetmeel, zout, plantaardige olie, voedingszuur (citroenzuur), rundercollageen, stabilisator (E451, E452), plantaardig vet, antioxidant (E300, rozemarijnextract), dextrose, rookaroma, conserveermiddel E250, specerij-extracten (nootmuskaat, zwarte peper, chilipeper), korianderextract.
** 1 portie = 1 worstje = 20 g (verpakking bevat ca. 11 porties). Unox Knaks zijn lekker voor de lunch of als tussendoortje en met Knaks zet je áltijd iets goeds op tafel! Al sinds 1937 worden de Unox Knaks volgens traditioneel slagersrecept gemaakt in het Brabantse Oss.
Vanuit het pittoreske Driebruggen maken zij een hoogwaardig assortiment vleeswaren en worstsoorten volgens traditioneel receptuur, waaronder onze ambachtelijke rookworsten.
SPAR | Unox Unox rookworst broodje - je vindt het bij SPAR.
Poedersoep bevat veel zout en andere toevoegingen, bevat ook meer calorieën en stilt de honger minder goed. Vers soep bevat daarentegen nog een heel pak mineralen, bètacaroteen en voedingsvezels, die hun voedingswaarde minder snel verliezen. Bovendien bevat zelfgemaakte soep veel minder calorieën.
De tomatensoep-in-blik van Unox bevatte volgens onderzoeksbureau Questionmark 0,88 gram zout per honderd milliliter. Veel meer dan de 0,50 gram die het Voedingscentrum adviseert als maximum.
Soep houdt het 2 dagen uit tussen de 4 en 5 °C. Voor kant-en-klare soep uit zak of blik geldt hetzelfde. Blik kan door aanraking met zuurstof de smaak van soep wel wat doen veranderen. Giet soep uit blik daarom liever over in een plastic bakje.
De Hemaworst is eigenlijk dezelfde als de ambachtelijke van Unox. Hetzelfde proces, dezelfde massa, dezelfde receptuur. Alleen is die van Unox nog extra gepasteuriseerd, waardoor de smaak net wat anders is.''
Bewezen is dat het concept Broodje Unox 25% meer verkoop oplevert dan een broodje rookworst zonder merk. En met de adviesprijs van €2,95 voor Broodje Unox en €2,50 voor een kop Unox soep, verkoopt u met een zeer aantrekkelijke marge.
- AH magere rookworst. Deze worst bevat minder calorieën dan Unox Gelderse rookworst. Het zout en vetgehalte is lager dan de meeste rookworsten.
Een verse Hema-worst is niet gaar, maar rauw. Deze moet 20 minuten wellen in water tegen de kook aan. Dus niet laten koken. Voorverpakte worsten die je in de supermarkt koopt, zijn al wel gaar en hoeven alleen opgewarmd te worden.
DEN HAAG - De liefhebbers van de befaamde HEMA-worst hebben een groot probleem. Op een aantal plekken in de regio is bijna geen rookworst meer te krijgen. Dat is lijkt het gevolg van de staking bij UNOX in Oss waar werknemers de afgelopen drie weken het werk neerlegden.