Coca-Cola is uitgevonden door
We schrijven 1886 wanneer John S. Pemberton, een arts-apotheker uit Atlanta, beslist om te innoveren. Pemberton wil scoren met een nieuwe drank op basis van plantenextracten. In mei 1886 start hij met de verkoop van een bruin bruisend drankje op basis van siroop en koolzuurhoudend water.
In dat jaar vond de Amerikaanse apotheker John Pemberton de eerste versie van Coca-Cola uit. Hij verkocht het oorspronkelijk als een verkwikkend middel tegen allerlei kwaaltjes, vol krachtige ingrediënten zoals cafeïne gehaald uit kolanoten en, jawel een extract van cocabladeren met sporen cocaïne.
Wij streven ernaar om een duurzamere en betere toekomst te creëren voor iedereen. Om een verschil te maken in de levens van mensen, in gemeenschappen en voor onze planeet door op de juiste manier zaken te doen. Door beter te doen als bedrijf, kunnen we bijdragen aan een sterkere, duurzamere toekomst voor ons allemaal.
Coca Cola werd aanvankelijk uitgevonden als medicijn tegen morfineverslaving, indigestie, zenuwaandoening, hoofdpijn en impotentie.
Na het drinken van een glas cola zit men dan ook bijna direct aan de maximale aanbevolen hoeveelheid (50 gram voor vrouwen en 60 gram voor mannen) suiker per dag. Teveel suiker kan leiden tot overbelasting van de alvleesklier, overgewicht en diabetes type 2. Kortom, teveel cola drinken is niet goed voor je.
Cola bij buikpijn of misselijkheid
Er zijn theorieën die de samenstelling van cola in verband brengen met een antibacteriële werking of medicatie tegen misselijkheid. Maar er is geen wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat cola werkelijk helpt als je misselijk bent of buikpijn hebt.
In cola, van welk merk dan ook, zit ontzettend veel suiker. Suiker heeft een verslavende werking op mensen doordat het ons een gelukkig gevoel geeft en zelfs een korte energie uitbarsting. Per liter cola zit er vaak 106 gram suiker in.
Het recept van cola is door de jaren heen veel veranderd, maar de kleur van cola is nog nooit veranderd. Vroeger was cola ook bruin.Wel zat dit drankje in een groene fles.
Fanta is een koolzuurhoudende frisdrank van The Coca-Cola Company. Fanta is vooral bekend als een sinaasappeldrank met koolzuur (Fanta Orange), maar er bestaan tal van andere smaken, al dan niet met koolzuur. Te noemen zijn onder andere: Mandarin, Fruit Twist, Lemon, Skwizz, Shokata, Apple, Strawberry en Pink Kiss.
De cola van Coca-Cola en Pepsi wordt over de gehele wereld geconsumeerd. Coca-Cola bestond eerder dan Pepsi. Coca cola was toen al een zeer bekend en gewild merk. Dit samen maakte dat Pepsi zijn best moest doen om de markt te veroveren.
Net als in Birma opereerde Coca-Cola ook al eerder in Cuba, maar daar vertrok het ruim vijftig jaar geleden na het uitbreken van de revolutie. Dat in de 'colaloze' landen soms toch cola te koop is, komt doordat derden dit uit omliggende landen importeren.
De naam Coca-Cola is afkomstig van de cocaplant voor het stimulerende effect en kolanoten voor de smaak. De samenstelling van Coca-Cola is geheim, maar in elk geval bestaat het uit: koolzuurhoudend water voor de prik maar ook als conserveringsmiddel en smaakversterker.
De uitvinder van Coca‑Cola is apotheker dr.John Styth Pemberton. Hij deed dat in 1886 in Atlanta. De uitvinder van de naam Coca‑Cola is dan weer Frank Robinson, de boekhouder van Jacob's Pharmacy, de apotheek waar Pemberton werkte.
Mexico is de grootste consument van Coca-Cola ter wereld. Toevallig stond Mexico ook in 2015 nog op de tweede plaats in de lijst van de landen met meeste zwaarlijvigheid (of obesitas) ter wereld.
"De suikers zijn dikmakers, ze worden omgezet in vet. Er ontstaat vetweefsel op je organen en lever. Vooral glucose en fructose zijn heel slecht. Zeker in een hoge frequentie is cola drinken niet goed", zegt Seidell.
De Brit James Quincey is de CEO van The Coca‑Cola Company. Hij startte zijn loopbaan bij Coca‑Cola in 1996 en werkte in de daaropvolgende jaren gestaag aan zijn carrière. Zo werd hij in 2008 president van de Noordwest Europese en Scandinavische business unit.
Coca-Cola is rood omdat de ontwerper van het logo het schreef in zijn eigen sierlijke handschrift met een rood potlood. Aggressief, energiek, uitdagend, hoge attentiewaarde.
Over Coca-Cola
The Coca-Cola Company groep is 's werelds grootste frisdrankproducent en heeft wereldwijd meer dan 500 merken zoals Coca-Cola, Fanta en Sprite in het portfolio. Het eerste drankje werd door Dr. John Pemberton in 1886 in Atlanta, Georgia ontwikkeld en daarmee was het ontstaan van Coca-Cola een feit.
In maart paste de Wereldgezondheidsorganisatie nog haar advies aan voor de dagelijkse inname van suiker van 50 naar 25 gram, ongeveer zes klontjes per dag. Wat schokkend is, is het feit dat één blikje Coca Cola van 330 milliliter al 35 gram suiker bevat en daarmee al de dagelijkse inname overschrijdt.
Wat is Spezi? Spezi is een merknaam maar wordt vaak gebruikt als naam voor een mix frisdrank gemaakt van cola en sinas. Deze mixfrisdrank is vooral bekend in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Vandaar dat veel Nederlanders die regelmatig op wintersport gaan bekend zijn met Spezi.
AMSTERDAM - Het drinken van grote hoeveelheden cola leidt tot verzwakking van het spiergestel en in extreme gevallen zelfs tot verlamming. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Het drinken van bovenmatig veel cola kan het kaliumgehalte in het bloed drastisch doen dalen, waardoor de kans op spierklachten groot wordt.
Als je misselijk bent kun je er voor kiezen om cola te drinken.Dit kalmeert de maag namelijk en zorgt er dus voor dat de misselijkheid verdwijnt. Drink niet teveel cola, want cola droogt ook uit. Heel veel sterkte met je kater!
Als je eenmalig speed of designerdrugs rookt, snuift of spuit duurt het 10 tot 20 uur voordat je weer mag rijden. Als je het slikt of injecteert duurt het 15 tot 25 uur. En als je meer dan 1 keer op een dag gebruikt, duurt het 16 tot 40 uur. Als je 1 dosis coke neemt, mag je na ongeveer 4 uur weer rijden.
Hoewel cola Zero geen suiker bevat en dus geen calorieën bevat, is het nog steeds belangrijk om het met mate te consumeren. Het bevat namelijk nog steeds cafeïne en andere kunstmatige zoetstoffen die mogelijk schadelijk kunnen zijn bij overmatige consumptie.