Maar, grillen mag niet overal.Zo geldt sinds 1 maart 2017 een algeheel barbecueverbod in het Vondelpark. Jammer, maar dat betekent uitwijken naar bijvoorbeeld het Amsterdamse Bos waar het wel is toegestaan zolang je maar ver genoeg van de bosrand olie op het vuur gooit.
Om brandgevaar en hinder van rook te voorkomen, zet je je barbecue niet onder de partytent en haal je brandbare voorwerpen weg. De ideale situatie voor de griller? Onder een afdak of overkapping op een windvrije plek in de schaduw.
In de meeste steden kun je barbecueën in het openbaar, maar mag dit enkel op plaatsen die daarvoor voorzien zijn. Zet je barbecue dus niet zomaar in eender welk park neer.
Reacties. Zodra er gevaar bestaat dat het vuur in kwestie een brand in de omgeving veroorzaakt, door omvallen, ontsnappende vonken, uitrollende takken en dergelijke, spreek je van open vuur. Kampvuren, barbecues en dergelijke vallen daar dus onder ; een gasbrandertje zeker ook.
De gemeente geeft aan dat je in principe overal mag barbecueën 'zolang je geen overlast of gevaar veroorzaakt'.
In Haspengouw kan je een eetpauze inlassen langs een uniek kunstwerk in open ruimte. Het doorkijkkerkje in Borgloon belooft een picknick met een weids uitzicht over de omgeving. Ook aan Untitled #158 ben je omringd door de Loonse natuur. In de Speelboomgaard van Grootloon is zelfs een heuse barbecueplaats ingericht.
Antwerpen. Ook in Antwerpen vind je zowat op elke straathoek een barbecuestel - enfin, toch op een dertiental plaatsen in de stad. Spreid je picknickdeken uit in onder meer Park Spoor Noord, het Kielpark, het Droogdokkenpark en op verschillende plekken langs de Scheldebocht.
Er is geen wet die barbecueën op een balkon verbiedt maar de meeste VvE's hebben in het reglement duidelijk vermeld wat wel en niet mag. En voor een goede verstandhouding met je buren in het appartementencomplex is het wel zo handig je aan de regels te houden.
Heb je de tijd en gril je liever wat langer, dan kies je voor een houtskoolbarbecue. Barbecue je regelmatig en wil je snel van start, dan kies je voor een gas- of elektrische barbecue. De elektrische barbecue Q 1400 is bij uitstek een geschikte balkon bbq.
Kan ik mijn kamado onder alle weersomstandigheden gebruiken? De kamado is een kooktoestel voor alle weertypes en kan gebruikt worden wanneer u maar wilt genieten van de geweldige smaak van een barbecue.
Buiten koken onder een afdak
Rookontwikkeling tijdens het koken ontstaat als er vet op de houtskool druipt, iets wat je zoveel mogelijk moet vermijden. Bij de techiek roken komt de rook zo geleidelijk uit je EGG dat ook dit geen enkel probleem vormt. Zorg er wel voor dat je overkapping hoog genoeg is.
De juiste spelling is barbecue, met een c. Het woord barbecue komt uit het Engels en wordt daar standaard met een c geschreven. Het Engelse woord komt weer van het Spaanse barbacoa. Van oorsprong is dat een woord uit de indianentaal Taino, die op Haïti gesproken werd.
In Maastricht mag je met je barbecue helemaal niet het park in. Als je vlees wil roosteren, moet dat in je eigen tuin - voor parken worden geen vergunningen verleend. Barbecue je toch ergens en er wordt melding van gemaakt, dan krijg je een boete. Hetzelfde geldt in Nijmegen.
Je mag in Eindhoven gewoon barbecuen in het park. Een tijdje geleden was er sprake van een mogelijk barbecue-verbod maar dat is er nooit doorgekomen. Een medewerker van de gemeente bevestigde nog eens dat onze Eindhovense parken gewoon gezellig barbecue-friendly zijn.
In het Westerpark kun je op de aangewezen barbecueplekken gebruikmaken van barbecues die permanent in het park staan. Scheelt een hoop gesleep. En in het Rembrandtpark geldt in het delen van het park een barbecueverbod. In bepaalde delen die zijn aangegeven is het wel toegestaan, mits je je aan de regels houdt.
Houtskool(as) hoort bij het restafval. De as en overgebleven kolen van de barbecue mogen niet in de gft-container, omdat dit het composteerproces verstoort.
Het grote verschil tussen houtskool of briketten is dat briketten langer op temperatuur blijven en blijven gloeien en dus geschikter zijn voor gerechten die voor langere tijd op de plaat moeten liggen. Ga je bijvoorbeeld een grote T-bonesteak grillen of wil je pulled pork maken, dan heb je briketten nodig.
Je kunt ervan uitgaan dat bij de meesten 5-6 satéstokjes naast elkaar kunnen liggen als je ze zelf maakt met grotere stukjes vlees. Heb je grotere schouderkarbo's, dan kan je er ong. 4 op kwijt of 6 als ze kleiner zijn en de BBQ langwerpig.