Wat zijn de mogelijkheden als je zelfstandig aan je persoonlijke groei wilt werken? Cursussen, trainingen en opleidingen. Als je er door zelfinzicht achter bent gekomen wat je nodig hebt, kun je op zoek gaan naar geschikte cursussen en trainingen. Misschien wil je zelfs wel een hele opleiding doen.
2.2 Persoonlijke groei en zelfkennis
Je kunt pas groeien en jezelf ontwikkelen als je weet wie je bent, weet wat jouw kwaliteiten en talenten zijn, maar ook weet wat jouw valkuilen en uitdagingen zijn. Als je jezelf kunt accepteren en waarderen om wie je bent, dan geeft dit het zelfvertrouwen om verder te groeien.
Kort gezegd: Persoonlijke groei is de ontwikkeling van je eigen kennis en kunnen. Dit is een proces met een ander doel per persoon. De één wil harder kunnen rennen zodat ie een marathon kan winnen. De ander wil aardiger zijn voor vreemden om nieuwe vriendschappen te sluiten.
Denk bijvoorbeeld aan nieuwe vacatures, problemen van andere afdelingen of zelfs een gaaf project waaraan je wellicht mee kan doen. Ideaal voor jou, om jou te helpen te ontwikkelen op je werk. Daarnaast is zelf organiseren een mooie manier om je te ontwikkelen.
Reflecteer op je carrière
Het antwoord op “waar zie jij jezelf over 5 jaar” begint bij een goede voorbereiding. Kijk eens goed naar je loopbaan. Reflecteer op je opleiding, het aantal jaren aan werkervaring en geslaagde projecten.
Als je gezond eet, genoeg beweegt en niet vaak ziek bent, kun je langer worden. Stress, bepaalde ziektes en het gebruik van alcohol en drugs door de moeder tijdens de zwangerschap kunnen ervoor zorgen dat je minder lang wordt.
Met hulp van een POP ontwikkelen je medewerkers zich en raken gemotiveerd door het loopbaanperspectief dat ze voor zich zien. Als werkgever heb je hiermee een hulpmiddel in handen om het beste uit je personeel te halen door de juiste medewerker op de juiste plek te krijgen.
Innerlijke groei gaat over het bewustzijn van bewustzijn (dat je bent). En over het zien van datgene wat je niet bent (ego, overtuigingen, conditioneringen, gedachten, emoties etc.). Bewust leven in het Nu wordt het ook wel eens genoemd.
Het toenemen in grootte of substantie door natuurlijke ontwikkeling.
Groeien: Het groter en zwaarder worden van een organisme. Ontwikkelen: Het optreden van veranderingen in de bouw van een organisme.
Zelfontwikkeling kan op tal van manieren zoals door: studie of door een opleiding te doen wanneer het over kennis en kunde gaat. trainingen te volgen om jouw vaardigheden te ontwikkelen. coaching om uw persoonlijke ontwikkeling te versterken.
Zelfkennis en zelfinzicht kan grotendeels alleen verkregen worden door de omgang die je hebt met andere mensen. Sociale contacten zijn belangrijk om je zelfkennis uit te breiden zodat je meer inzichten in jezelf kan krijgen. De reden hierachter is dat je van elkaar leert (bewust en onbewust).
Een Persoonlijk Activiteitenplan of Persoonlijk Actieplan is een document dat door opleidingsinstituten wordt gehanteerd ter ondersteuning van de studenten. Een Persoonlijk Activiteitenplan wordt ook wel afgekort met PAP en is meestal gekoppeld aan een Persoonlijk Ontwikkelingsplan POP.
Sommige werkgevers stellen het POP verplicht. Maar de vraag is of de werkgever kan afdwingen dat een werknemer investeert in zijn ontwikkeling. Dat stimuleert immers niet de eigen verantwoordelijkheid van werknemers. Toch mag de ontwikkeling van het personeel niet achterblijven bij de ontwikkeling van de organisatie.
Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is een afspraak tussen jou en je werkgever over jouw persoonlijke ontwikkeling. Jij zorgt voor je eigen leerproces, de werkgever faciliteert met tijd en geld. Om een POP op te stellen moet je grondig nadenken over jezelf en je toekomst.
Een mens stopt in principe met groeien rond de leeftijd van 18 jaar. Dan zijn de groeischijven gesloten. Nadat de puberteit is ingezet groeien meisjes gemiddeld nog 23 centimeter en jongens 32 centimeter. Meisjes groeien het snelst als ze 12, 13 jaar zijn.
Maar het is niet zo dat je na je puberteitsgroei niet meer groeit. Je rug groeit nog vijf jaar door, die wordt nog anderhalf tot twee centimeter langer. Helemaal uitgegroeid ben je pas tussen je 20e en 25e. Vanaf je 32e krimp je weer Bij meisjes begint de puberteitsgroei al als zij elf of twaalf zijn.
Wat is een zwak punt? Nou bijvoorbeeld iets wat je niet zo goed kunt, waar je geen verstand van hebt, waar je niet vaardig in bent of waar je geen inzicht in hebt. Ons systeem brengt met zich mee dat wij snel op zwakke punten gefocust zijn. Dat is niet alleen op school zo.
arbeidzaam, ijverig, naarstig, nijverig, noest, studieus.