Voetbad met zeezoutEen voetbad met Dode Zeezout is heilzaam bij koude voeten, blaas- en nierklachten en bij jeukende of schilferende huid. Het bad heeft ook een sterke ontgiftende werking, want in de natuurheelkunde worden de voeten als derde nier gezien.
Om de huid te ontlasten en uw lichaam te helpen om afvalstoffen via de voeten uit de scheiden kunt u regelmatig een voetbad nemen met Dode Zeezout. Dit helpt tevens bij voetschimmel, transpirerende voeten, opgezette voeten en koude voeten.
Voor een heilzaam voetenbad vul je een bak of teil met warm water, voeg een kleine hoeveelheid zout toe en week je voeten ongeveer 15 minuten in het warme water. Nadien spoel en droog je je af; eventueel kun je je voeten nog insmeren met een voedende crème of verder gaan met de verzorging van je voeten.
Naast Epsom zout kun je ook een beetje natuurlijke olie zoals amandelolie of jojoba olie toevoegen aan je voetenbad. Epsom zout heeft een wat dehydraterende werking, dus een olie kan helpen om je voeten lekker gehydrateerd te houden.
Laat je lichaam minstens 20 minuten in het bad weken. Je mag maximaal drie keer per week een zoutbad nemen.
Zout kan namelijk ontzettend goed zijn voor je huid, je haar en je nagels. 'Natuurlijke zouten zitten boordevol mineralen zoals kalium, magnesium en calcium die kunnen helpen ontstekingen te verminderen en de huid te versterken,' zegt dermatoloog Joshua Zeichner.
Die goede huideffecten komen door het zout, maar ook door de andere mineralen in het Dode Zeezout. Dode Zeezout water is goed voor de huid.Het zout verhoogt de capaciteit van je huid om vocht vast te houden. Uit de bovenste huidlaag zal minder water verdampen.
Vul een kom met 10 à 50 gram mineralen per liter heet water. Breng de temperatuur op 37 graden en geniet van een voetbad gedurende 15 à 20 minuten. Probeer de temperatuur te behouden door af en toe warm water bij te gieten.
Azijn bestrijdt jeuk, ontsmet je huid, kan kleine wratjes verwijderen en neutraliseert geuren. Maak een voetbad met warm water, voeg hier een flinke scheut azijn aan toe en laat je voeten een halfuur weken.
Wist je dat een zoutbad tal van voordelen oplevert voor onze huid? Zoutbaden vullen het lichaam aan met magnesium en andere vitale mineralen, verlichten pijnlijke spieren, stimuleren de slaap en bestrijden ontstekingen.
Verbetering van de huid: Een warm voetbad kan ook helpen om de huid van uw voeten te verzachten en hydrateren, waardoor de huid er gezonder uitziet en aanvoelt.
Je voeten verzorgen is belangrijk, ze moeten immers je hele lichaamsgewicht dragen. Een voetenbad is dé manier om vermoeide voeten te ontspannen en ze weer zacht en schoon te maken. Op de voet wordt ons hele lichaam weerspiegeld, dus met een bruisend voetenbad ontspant eigenlijk je hele lichaam en dat voel je!
Wondverzorging. Ondanks het negatieve spreekwoord heeft zout wel degelijk een genezende werking. Je kan een simpel maar doeltreffend middeltje maken door (eventueel samen met een beetje azijn) wat zout in kokend water toe te voegen. Dep het mengsel met een watje op de wonde om zachtjes te ontsmetten.
De veiligste manier om zelf thuis eelt te verwijderen is met behulp van een scrubmiddel. Hiervoor is het belangrijk om je voeten eerst 10 tot 15 minuten te laten weken in een voetbad. Om ervoor jezelf een waar spa-momentje van te maken, kun je er wat badzout of een speciale bruistablet voor de voeten aan toevoegen.
Je hebt zout nodig. Je lichaam gebruikt dit voor het prikkelen van zenuwen, het samentrekken van spieren en het goed opnemen en afvoeren van vocht. Hiervoor is ongeveer 1 tot 3 gram zout nodig.
Voetenbad: Neem aan het eind van de dag een voetenbad met Dode Zeezout (100 g, water tot aan de wreef ), dit werkt bacteriëndodend en versterkt de huidbarrière. Laat het zout opdrogen op de huid voor een optimale werking.
Baking soda is zuiveringszout en is perfect voor heerlijke, zachte en geurloze voeten, dankzij de ontzurende en ontsmettende werking. Natuurlijk zijn de welbekende bruistabletten ook een heerlijke ontspanning voor je voeten met een verkwikkend en verfrissend effect.
Ga 3 weken lang, 3 keer in de week, maximaal 3 minuten met uw voeten in een voetenbad van warm water met een scheut (schoonmaak-) azijn. Let er wel op dat azijn de huid uitdroogt. Een schimmelwerende crème om uw voeten mee in te smeren is aan te bevelen.
Het koude water zorgt voor een betere doorbloeding. Droog je voeten goed af en laat ze opwarmen. Dit kan door het aantrekken van warme sokken, beweging of een massage.
Maak het eelt eerst zacht met een voetenbadje (eventueel met een eeltwekersextract), eeltpleisters (niet voor diabetespatiënten) of een eeltcrème. Een bad of een douche werkt ook. Kun je niet bij je voeten? Gebruik dan een schuurband: hiermee kun je het eelt verwijderen zonder diep te bukken.
Natrium is belangrijk voor het regelen van de vochtbalans in het lichaam, het regelen van de bloeddruk en voor een goede werking van spier- en zenuwcellen. Het komt zelden voor dat mensen te weinig zout binnenkrijgen. Te veel zout eten kan leiden tot een hoge bloeddruk.
"Bij een slecht afweersysteem kan een wond een soort entree zijn", zegt Van Aalsburg. "Zeewater is niet per se slecht, maar of je voor de behandeling van een wondje naar zee moet: nee." Beter is het om gewoon te spoelen met kraanwater, eventueel met een beetje opgelost soda of keukenzout.
Voor de mond heeft zout water net zo'n reinigende, bacteriedodende werking. Je mond spoelen met een zoutoplossing kan dan ook een gunstig effect hebben op mondzweertjes, ontstoken tandvlees, een vieze geur uit de mond en tandplaque. Zo kan zout goed zijn voor je gebit.