Er zit 4,3 gram vet in 1 punt (85 gram) vlaai, waarvan 2,1 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Er zitten 194 kilocalorieën in 1 punt (85 gram) vlaai. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'vlaai'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Voedingswaarden per 100 gram : Energie 677 Kj (162 Kcal), Vetten 4.7 g., Vetten verzadigd 2.3 g., Koolhydraten 27.1 g., Suikers 12.4 g., Eiwitten 2.2 g., Zout 0.32 g.
Kersenvlaai (1 stuk) bevat 390 calorieën.
Er zitten 179 kilocalorieën in 1 punt (85 gram) rijstevlaai. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'rijstevlaai'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Limburgse rastervlaai met een heerlijke vulling van abrikozen. Voedingswaarden per 100 gram : Energie 816 Kj (195 Kcal), Vetten 4.7 g., Vetten verzadigd 2.3 g., Koolhydraten 34.5 g., Suikers 18.4 g., Eiwitten 2.6 g., Zout 0.32 g.
De rastervorm bestaat zoals je ziet uit twee delen. Bekleed/fonceer eerst je vorm met deeg,en breng de vulling aan. Leg beide delen van de rastervorm in elkaar en bestuif met bloem,Rol dan een stuk deeg uit tot 2-3 mm dikte (zie foto 10) rol de deeglap even om het rolstokje en rol het weer af over de vorm.
Een toef slagroom van 35 kilocalorieën maakt het helemaal af. Het hazelnootgebakje is de grootste caloriebom met 468 kilocalorieën per 100 gram en bevat het meeste vet. Wil je voor wat minder calorierijk en vet gaan? Dan zijn de appeltaart en kwarktaart de beste keus.
Een ouderwetse appeltaart is niet gezond. Er zit veel roomboter, suiker en witte bloem in. Bovendien bevat een punt appeltaart veel calorieën, vaak nog meer dan een punt slagroomtaart.
Een stukje vruchtenvlaai of rijstevlaai bevat ongeveer de helft van het aantal calorieën van een appelflap of een stuk monchou taart. Gauw verdiend. Een vruchtengebakje “klinkt” gezonder vanwege het fruit, maar is het helemaal niet.
Een bladerdeeg bodem gevuld met een Zwitserse room, gebonden Spaanse abrikozen, schuimplakje met hazelnoten, afgewerkt met slagroom, melk chocolade streepjes en nootjes.
Voedingswaarden per 100 gram : Energie 734 Kj (175 Kcal), Vetten 11.4 g., Vetten verzadigd 7.5 g., Koolhydraten 15.8 g., Suikers 13.5 g., Eiwitten 2.5 g., Zout 0.07 g.
Er zitten 27 kilocalorieën in 1 stuk (7 gram) rijstwafel, naturel.
Iemand met diabetes mag in principe alles eten, dus ook nog best een gebakje. Als hij er wel rekening mee houdt wat hij verder eet die dag. Suikervrije producten zijn niet nodig. Wel is het voor mensen met diabetes extra belangrijk om gezond en regelmatig te eten, en veel te bewegen.
Vlaaien zijn wezenlijk verschillend van taart omdat de bodem van een ander soort deeg is gemaakt, meestal een zoete gistdeeg, soms ook linzen- of biscuitdeeg. Traditioneel (gegist) vlaaideeg lijkt op brooddeeg en is meestal wat zwaarder dan taartdeeg. Het kneden van het deeg (soms machinaal) kan vrij bewerkelijk zijn.
Vergeleken met melk en yoghurt scoort kwark ook beter qua vitamines, en dan met name in vitamine B2 en B12. Een schaaltje kwark levert je zo'n 40 procent van wat je dagelijks aan vitamine B2 nodig hebt en voor vitamine B12 is dit zelfs 50 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.
End of interactive chart. Nederlanders eten gemiddeld 41 gram koek en gebak per dag. Mannen eten meer koek en gebak (44 g/dag) dan vrouwen (38 g/dag).