Skeeleren is niet alleen een ontzettend leuke sport, het is ook nog eens ontzettend goed voor je. Met skeeleren train je ontzettend veel lichaamsdelen.Benen, billen en buikspieren worden allemaal aan het werk gezet. Daarnaast verbrand je ook nog eens behoorlijk wat calorieën als je skeelert.
Er zijn meerdere trainingsvormen om grotere billen in een week te ontwikkelen. De meest effectieve trainingsvorm is oefeningen met verzwaard gewicht uitvoeren. Goede oefeningen zijn bijvoorbeeld: squats, lunges, hip thrusts, donkey kicks en cable kickbacks.
Skaten is een cardio training maar dat niet alleen! Skaten zorgt ervoor dat bepaalde gedeeltes als buikspieren, bilspieren en beenspieren worden getraind en wie wilt er nu geen strakke buik? Na het skaten kan je dit ook goed voelen, je zult merken dat je buik-, bil-, en beenspieren gaan gloeien.
Je traint je hart doormiddel van de inspanning. Daarnaast is skeeleren ook goed om af te vallen of in vorm te blijven. Je benen en billen zijn de spiergroepen die je het meest gebuikt, daarnaast zijn dit ook grote spiergroepen. Hoe groter de spiergroep des te meer calorieën je verbrand wanneer je ze gebruikt.
Wil je grote ronde billen dan zul je moeten zorgen voor de juiste voeding. Is je voeding niet optimaal dan zal resultaat uitblijven ongeacht hoe vaak je traint. Spieren hebben energie nodig om te kunnen groeien vandaar dat het belangrijk is dat je voldoende eet!
Sommige vrouwen zijn trouwens genetisch gezegend van een ronde bilpartij, zonder hiervoor getraind te hebben. Mazzelaars! Maar voor iedereen die niet geboren is met de 'ronde billen genen', hierbij het verhaal erachter. De billen bestaan uit drie spieren: de Gluteus Minimus, Gluteus Medius en de Gluteus Maximus.
Je verbrandt evenveel calorieën met rolschaatsen en skeeleren als met hardlopen. Voor lopers die graag wat extra kilo's kwijt willen is rolschaatsen of skeeleren een goede extra work-out. Je verbrandt namelijk met rolschaatsen en skeeleren ongeveer evenveel calorieën als met hardlopen.
150 CALORIEËN VERBRANDEN MET EEN KWARTIER SKEELEREN
Een gemiddelde persoon van 70 kg verbrandt gedurende 15 minuten skeeleren ongeveer 150 calorieën. Tijdens een rit van een half uur is dit al snel ongeveer 300 calorieën en als je de kracht hebt om een vol uur te skaten zul je dus om en nabij 600 kcal verbranden.
Snelheid tijdens het skeeleren
De gemiddelde snelheid voor recreatieve skeeleraars ligt rond de 10-15 km/u. Skeeler je vaker en word je steeds beter, dan ga je naar een gemiddelde snelheid van 20 km/u of iets hoger. Professionele skeeleraars kunnen zelfs snelheden halen van boven de 40 km/u.
Je verbrandt bijna net zoveel calorieën op skates als tijdens een rondje joggen. Say what?! Jazeker: in 30 minuten kun je tot 210 calorieën verbranden tijdens het rollen en tijdens het joggen ligt dit rond de 240 calorieën per half uur, volgens onderzoek gepubliceerd in Harvard Health Publications.
Skeeleren is namelijk niet alleen leuk, maar het is ook een hele goede workout. Zo verbeter je jouw conditie ermee en is het goed voor de vetverbanding. Daarnaast is het 50% minder belastend voor jouw gewrichten dan hardlopen en worden er veel spiergroepen getraind.
Wat is nu het verschil tussen skeelers en skates. In-line skates zijn skates waarbij de wieltjes achter elkaar in één lijn staan. Skeelers hebben vier of vijf wieltjes en skates drie of vier. Skates zijn erg wendbaar en zijn te gebruiken voor tricks en in bijvoorbeeld in de halfpipe.
Als je begint met een nieuw trainingsschema, is je lichaam nog bezig alle spiervezels te activeren en zo optimaal mogelijk te gebruiken', vertelt Kernen. 'Dat kost tijd: het duurt zo'n 6 tot 8 weken voordat je echt resultaten zult zien en grote spiergroepen zoals je billen, van vorm zullen veranderen.
Reacties. Spieren nemen minder ruimte in dan vet bij hetzelfde gewicht. Het zou dus kunnen dat je billen kleiner worden, maar ze worden dan wel strakker. Als je meer spiermassa wilt, moet je zwaar gaan trainen, en hierbij goed eten.
Bij het skeeleren en skaten train je verschillende soorten spieren, of beter gezegd 'spiergroepen': de benen, billen en buikspieren. De beenspieren gebruik je om je af te zetten tijdens het skaten. Je benen gebruik je volop tijdens het sporten, waardoor je best spierpijn kunt hebben na een tochtje skaten.
Met skeeleren verbrand je calorieën
e traint niet alleen je spieren, maar je verbrandt met skeeleren ook een heleboel calorieën! Bijna net zoveel als met een rondje hardlopen: zo'n 300 calorieën per half uur. Doordat je hartslag omhoog schiet, wordt je vetverbranding gestimuleerd.
TL;DR: je kunt zowel in de winter als in de herfst skeeleren. Zolang het niet sneeuwt, is het aangenamer in de winter. In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, is niet de regen de hoofdschuldige voor het gladde wegdek. Het zijn de vallende bladeren.
Algehele conditie
Met skeeleren train je meer spieren in je lichaam dan met wielrennen en moet je meer je best doen om in balans te blijven waardoor je ook je core meer belast. Met wielrennen breng je echter vaste pedalen in beweging waarbij veel minder spiergroepen betrokken zijn.
Met skeelers kun je veel harder en sneller gaan dan met rolschaatsen. Skeelers kun je makkelijker besturen. Terwijl skeelers dus vooral gebruikt worden voor snelheid en grote afstanden, zijn rolschaatsen populair om op te dansen op muziek. Bij rolschaatsen zit aan de voorkant een blokje om mee te remmen.
Probeer vier weken twee keer per week 30-40 minuten te skeeleren. Wissel af tussen een rustig tempo en een uitdagend tempo. Bijvoorbeeld door 2 minuten hoger tempo af te wissen met 5 minuten rustig tempo. Ieder week verhoog je het aantal minuten in hoger tempo terwijl je het aantal minuten in rustig tempo verlaagd.
Je billen moet je als beginner dus niet vaker dan twee keer per week trainen. Je zou misschien denken dat het effectiever is om vaker te trainen voor een strakke grote kant, maar dan herstel je ook minder goed. Uiteindelijk worden je prestaties minder en behaal je dus minder resultaat.
Meestal wordt 2 keer per week squatten toch wel als dé ideale frequentie gezien voor de billen. Een goed voorbeeld van een schema waarbij er elke dag gesquat wordt, is de zogenoemde (30 day) squat challenge.
Hoe zit het? Als je veel zit zijn je bilspieren niet aan het werk, die ook weer in verband staan met de kanteling van je bekken (je strakke heupbuigspieren) en hierdoor kunnen je billen platter worden.