HG tapijtreiniger verwijdert vuil snel en grondig uit bekleding en tapijt. Deze tapijtreiniger vult de oneffen vezeloppervlakken van het tapijt of de bekleding daarnaast op met een speciale vuilafstotende laag.
Zonder water en dus zonder lange droogtijd kun je tapijt reinigen. Strooi het middel op het tapijt, borstel het in en zuig het middel na 50 minuten op met de stofzuiger.
Zoals de naam het al zegt gebruikt de stoomreiniger stoom om mijten en bacteriën op de grond te doden en het oppervlakte zo schoon mogelijk te maken. Op deze manier wordt uw tapijt snel en grondig schoongemaakt en dat is precies wat u wilt!
Tapijt reinigen, hoe doe ik dat? Stofzuig uw tapijt voordat u start met reinigen. Kleine vlekken kunt u verwijderen met bijvoorbeeld baking soda, groene zeep of een speciale vlekkenreiniger. Voor een grondige reiniging van uw tapijt kunt het best een stoomreiniger gebruiken.
HG tapijt & bekleding reiniger reinigt zeer intensief en snel, echter zonder de vezels aan te tasten. Tijdens het reinigen laat HG tapijt & bekledingreiniger een vuilafstotend laagje achter waardoor het tapijt of de bekleding langer schoon en mooi blijft.
Een paar keer per week goed stofzuigen van het trap tapijt en de trapbekleding afnemen met een witte doek met lauwwarm water is vaak voldoende om de trap bekleding langere tijd schoon te houden. Wel belangrijk dat je de trapbekleding goed laat drogen en zolang het traptapijt nat is niet met schoenen gaat belopen.
Het water wordt verhit totdat het kookpunt wordt bereikt en vervolgens wordt het stoom hiervan gebruikt om vuil los te weken en te verwijderen. Schoonmaken met een goede stoomreiniger is hygiënischer en grondiger dan reinigen met water en chemische reinigingsmiddelen.
Ook vloerkleden kunt u prima schoonmaken met een goede stoomreiniger ! Een zeer populair merk voor een goede stoomreiniger is Karcher. Bij de meeste stoomreinigers kunt u schoonmaakmiddel toevoegen om het tapijt echt goed schoon te krijgen. In combinatie met de hete stoom wordt u tapijt dan perfect schoon.
Je hoeft geen speciaal product te kopen om je tapijten te reinigen. Courante schoonmaakproducten zoals afwasmiddel, ossengalzeep of een ontvetter kunnen even goed werken tegen vlekken.
Een stoffen bank waarvan de hoes niet losgehaald kan worden, maak je schoon met een tapijtreiniger. Deze machine sproeit een speciaal schoonmaakmiddel en kan dat ook weer opzuigen. Sproei bekleding eerst in zodat het middel in kan werken.
Hoe lang een tapijt reinigen duurt, hangt af van de werkwijze, het oppervlak, het vervuilingsniveau en de hoeveelheid meubels die op het tapijt staan die verzet moeten worden. In een woonkamer van circa 35 m2 zijn de specialisten gemiddeld 1,5 tot 2,5 uur bezig.
Alleen twee keer per week grondig stofzuigen is niet genoeg om het tapijt schoon te houden. Het ingelopen vuil wordt namelijk niet verwijderd. Het is daarom beter het tapijt eens in de twee tot drie jaar grondig te laten reinigen door een specialistisch tapijtreiniging bedrijf.
Tips om vlekken te verwijderen van je stoffen bank:
Maak een sopje met een paar schepjes soda en lauwwarm water. Smeer de vlekken op de bank in met het mengsel en schrob voorzichtig met een sponsje. Maak het behandelde oppervlak daarna schoon met water (tot je geen soda-mengsel meer ziet)
Je tapijt reinigen met een stoomreiniger is een goede manier om deze te reinigen. Door de hete stoom, leggen de meeste micro-organismen en andere ongewenste gasten het loodje, waardoor je tapijt echt schoon wordt.
Een hoogpolig tapijt reinigen is niet moeilijker dan een gewoon tapijt te reinigen. Het losse vuil van uw hoogpolig tapijt kan u wekelijks éénmaal of tweemaal verwijderen door het tapijt eens te stofzuigen. Er zijn bij de meeste merken zelf stofzuigerborstels voor hoogpolige tapijten in het assortiment.
Gun jij je stoomreiniger een lang leven? Voeg dan geen azijn of andere reinigingsmiddelen toe als je het apparaat gebruikt. De enige keer dat er iets anders dan water aan de reiniger wordt toegevoegd, is wanneer je de stroomreiniger gaat ontkalken. Gebruik bovendien geen gedestilleerd water voor je stoomreiniger.
Het vuil wordt losgeweekt door het water/ reinigingsmiddel waarna het vuil met een mop of poetsdoek wordt weg gehaald. Met deze methode blijft vuil achter in o.a. voegen en kieren waardoor bacteriën weer verder kunnen groeien. Door de hoge temperatuur worden bacteriën direct gedood.
De stoomreiniger is stukken effectiever tegen hardnekkige, ingetrokken vlekken en opgedroogd vuil dan simpelweg dweilen. Vanwege de hete stoom dat je verder het schoon te maken oppervlak in schiet, wordt het vuil losgeweekt en kan je het zo met de stoomreiniger afnemen.
Stofzuig het tapijt grondig alvorens je aan de slag gaat met de stoomreiniger. Vul de stoomreiniger met water en voeg eventueel een speciaal schoonmaakmiddel voor tapijt toe. Beweeg het stoomapparaat in banen over het tapijt tot het tapijt schoon is.
Met baking soda
Zorg er eerst voor dat het vloerkleed schoon is door het stof te zuigen. Strooi vervolgens baking soda over je vloerkleed. Dep het voorzichtig in met een schone doek en laat het minstens een uur (of zelfs een hele nacht) intrekken. Zuig vervolgens weer de baking soda op met een stofzuiger.
Een gemiddelde prijs voor het reinigen van een tapijt is gemiddeld € 4 tot € 6 per vierkante meter voor een licht vervuild tapijt dat slechts een paar gemakkelijk verwijderbare vlekken heeft. De kosten zijn inclusief arbeid en materialen die nodig zijn om het tapijt effectief te reinigen.