Bedek het label met een vel bakpapier. Strijk met ronddraaiende bewegingen en een constante druk over het bakpapier gedurende 10-15 seconden. Zodra het label is opgewarmd, gebruik je een pincet om voorzichtig een hoekje van het label los te maken.
Om te proberen een plastic opruk of logo te verwijderen van een item dat WEL heet gestreken mag worden, dek je het plaatje af met absorberend papier. (Boterhammenpapier is prima, kranten ook, mits ze niet afgeven, keukenpapier, wc-papier, maar GEEN bakpapier, want dat absorbeert niet).
Strijk op een harde ondergrond. Strijk over het label gedurende 50 tot 60 seconden terwijl je druk geeft met het strijkijzer (de lijm moetsmelten). Laat het label afkoelen en controleer voorzichtig met je nagel of het goed vastzit.
Gebruik een föhn om de strijkapplicatie op te warmen.
Door een föhn in te stellen op de hoogste stand en deze erg dicht bij de letters te houden kan de lijm op de achterkant van de strijkapplicatie warm genoeg worden om week te worden, waardoor je de applicatie kunt verwijderen.
Met een scherp stanleymesje of een scherpe beitel kunt u heel voorzichtig proberen om een begin te maken bij een puntje van een letter. Houd het mesje of de beitel zo vlak mogelijk tegen de romp. Dan loopt u de minste kans dat u in de verf hakt.
Om het embleem te verwijderen kun je eerst de foam tape verzwakken. Dit doe je door een paar uur van te voren WD40 of een Tar and Glue remover eroverheen te spuiten. Deze trekt in het foam achter het embleem of logo, en weekt daar een klein beetje van de lijm los.
De beste manier is de kleefteksten opwarmen, kan met haardroger of warmer. De lijm van de folie warmt op en komt gemakkelijker mee. Iedere kleefletter apart vast nemen in de hoekjes en lostrekken met de hand.
Leg een stuk bakpapier of een strijkdoek over het ingestreken kledinglabel (let op met synthetische materialen). Strijk gedurende 30 - 60 seconden over het label terwijl je druk geeft met het puntje van het strijkijzer (de lijm moet smelten). Je kunt het strijklabel nu van de stof verwijderen.
Doe een klein beetje nagellakremover op een sponsje of keukenpapier en wrijf daarmee over de sticker heen totdat deze geheel is verdwenen. Smeer voorzichtig de lijmresten in met de terpentine, laat het even inwerken en wrijf de opgeloste resten er vervolgens met een droge doek af.
Zo kan witte azijn of ontsmettingsalcohol ook helpen bij het verwijderen van een sticker. Ook olijfolie is een fantastische stickerverwijderaar. Giet een ruime hoeveelheid olijfolie op een vel keukenpapier en wrijf zachtjes over de vervelende sticker. Na een minuut of 2 glijdt de sticker zo weg.
Zet de machine op maximaal 50% (en stand 1). Gebruik nooit de klopboorstand. Beweeg de ronddraaiende caramelschijf over het oppervlak dat je probeer te reinigen. Oefen geen druk uit en laat de schijf het werk doen.
Gebruik een stickerverwijderaar voor de carrosserie. Werk met een caramelschijf om de autolak niet te beschadigen.
Zorg er voor dat het logo schoon en vetvrij is. Leg vervolgens de plaklaag op het logo en druk dit goed aan. Nu zit het logotape op het embleem en kunt u deze op uw auto plakken. Hierbij is het wel van belang dat ook het oppervlak van uw auto schoon en vrij is van vet.
Plakband, stickers, zelfklevende folie, etiketten en pleisters laten vaak lijmresten na. Probeer deze eerst te verwijderen door te wrijven met een beetje talkpoeder. Vooral op boeken is dit een goede manier. Babyolie of keukenolie is ook een veilige lijmoplosser.
Een wat langere manier om de sticker te verwijderen, wat altijd lukt bij alle boeken is de föhn. Het klinkt misschien gek, maar het werkt echt! Zet de föhn op de laagste stand en houdt de föhn ongeveer 20 cm van de sticker af. Doe dit in een hoek van ongeveer 30 graden.
Stickers verwijder je het beste van ramen en ander glaswerk met een föhn. Blijven er toch stickerresten achter, dan kun je deze met een krabber verwijderen. Voor glas kun je ook onverdunde azijn gebruiken. Breng voldoende azijn rechtstreeks aan op de sticker.
Aceton kan heel goed op autolak, in het verleden wel de lijmresten van de typeaanduiding ermee verwijderd. Daarna wel even wassen om de 'resten' aceton te verwijderen.
Er is dan altijd kans dat er iets op de lak van je auto terecht komt. Je ziet dan kleine, hardnekkige zwarte puntjes op je autolak. Gebruik bij het verwijderen van teervlekken geen bijtende huismiddelen zoals wasbenzine, thinner of terpentine. Ook polijstmiddelen zijn geen goed idee.
Terpentine. Het is mogelijk om thinner (oplosmiddel voor verf) te gebruiken, maar dat is niet echt aangeraden voor de lak van de auto. Terpentine (verfverdunner) werkt even goed en dit product is minder schadelijk voor de autolak.
Wat heb je nodig? Vochtige warmte is een nog effectievere manier om 3M sticker te verwijderen dan alleen warmte. Leg een dunne, natte handdoek over de sticker en verwarm deze met een strijkijzer. Probeer tijdens het strijken de sticker met de handdoek te schrobben, zodat deze kan loslaten.
Caramelschijf, Sticker verwijderaar, Dubbelzijdige tape verwijderaar (GERE-02095). Deze caramelschijf is een professionele schijf om snel stickers, lijmresten en dubbelzijdigtape van autolak te verwijderen zonder de lak te beschadigen.
Een caramelschijf kopen op Lijmwebshop.nl is eenvoudig en voordelig. Wij leveren caramelschijven in twee soorten: de standaard en een grove uitvoering. Deze caramelschijven zijn van het topmerk HPX en worden verkocht onder de naam HPX Tape and Striping Remover.
Maak een sopje van heet (niet kokend) water, met wat afwasmiddel en leg het voorwerp met daarop de sticker er een half uur in te weken. De sticker laat in de meeste gevallen dan makkelijk los. Werkt dit niet, dan kunt u ook (een papje van) zuiveringszout proberen.