Je kunt de meeste informatie beheren die je in Mijn activiteit ziet. Ga naar je Google-account.Klik links op Gegevens en privacy.Klik onder Geschiedenisinstellingen op een activiteit of geschiedenisinstelling die je niet wilt opslaan.
Als je de browsegeschiedenis verwijdert, geldt dit voor alle apparaten waarop je synchronisatie hebt aangezet en bent ingelogd bij Chrome. Je kunt de weergave Trajecten van de geschiedenis ook uitzetten als je dat wilt. Je kunt ook je Google-zoekgeschiedenis verwijderen uit je account.
Google History kan al je bladwijzers en geschiedenis terugzetten, volg daarvoor de volgende stappen: Ga naar Google History > Log in met je Google account. Hier krijg je een overzicht van alle geschiedenis in Chrome met datum en tijd.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Jazeker! Op het moment dat je ouderlijk toezicht niet hebt ingeschakeld verzameld jou besturingssysteem als nog wat je allemaal doet, zij hebben dus ook inzicht in bijna alles wat jij online doet. Ook bij jou besturingssysteem kun je opvragen welke gegevens zij allemaal over jou verzameld hebben, dit is jou recht.
Bijvoorbeeld wanneer u onlangs een website bezocht hebt waarvan u niet precies meer weet hoe er terecht gekomen bent, maar nog wel ongeveer weet wanneer het was. Iets terugzoeken in de browsergeschiedenis kan veelal tot ongeveer 90 dagen. Wat ouder is dan 90 dagen wordt automatisch verwijderd.
In elke browser kun je de lijst met bezochte websites wissen om je privacy te beschermen of om ruimte op je apparaat vrij te maken. Je kunt ervoor kiezen je browsegeschiedenis automatisch te laten wissen zodra je een browser afsluit.
Browsegeschiedenis: Als je je browsegeschiedenis wist, worden de volgende items verwijderd: Webadressen die je hebt bezocht, worden verwijderd van de pagina Geschiedenis. Snelkoppelingen naar die pagina's worden verwijderd van de pagina 'Nieuw tabblad'.
U heeft alleen toegang tot uw eigen diplomagegevens. Ook enkele overheidsorganisaties kunnen uw gegevens in Mijn diploma's gebruiken. Dit doen ze als dit wettelijk nodig is. Daarnaast hebben scholen en onderwijsinstellingen beperkt toegang tot Mijn diploma's .
In het bestand kun je gegevens verwachten zoals je volledige zoekgeschiedenis, alle websites die je ooit hebt bezocht, je bladwijzers, e-mails, contactgegevens van anderen, bestanden van je Google Drive, YouTube-video's die je bekeken hebt, maar ook je volledige agenda (als je Google Calendar gebruikt) en bestanden die ...
Ga op je computer naar je Google-account. Klik links op Gegevens en privacy. Klik onder Geschiedenisinstellingen op een activiteit of geschiedenisinstelling die je automatisch wilt verwijderen. Klik op Automatisch verwijderen.
Chrome is al vooraf geïnstalleerd op de meeste Android-apparaten en kan niet worden verwijderd. Je kunt Chrome wel uitschakelen zodat de browser niet wordt weergegeven in de lijst met apps op je apparaat.
Websites hebben verschillende redenen om cookies op de pc, smartphones en tablets te plaatsen. Bijvoorbeeld voor het tonen van gepersonaliseerde advertenties op andere sites die u bezoekt of sociale media. Verwijder de cookies als u daar niet op zit te wachten. Doe dit in de internetbrowser.
Kan je internetprovider je geschiedenis zien? Je provider kan je internetverkeer inzien, maar mag dit niet delen of opslaan. Sinds 2015 is de bewaarplicht wet afgeschaft. Hierdoor mogen internetproviders internetgeschiedenis en locatiegegevens niet meer opslaan.
Gegevens van bij Google ingelogde gebruikers verlopen standaard na 26 maanden. Als de Analytics-instelling Bewaring van gegevens is ingesteld op een periode die korter is dan 26 maanden, worden de gegevens van op Google ingelogde gebruikers bewaard voor die kortere termijn.
Kun je zien of iemand je googled? Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt.
Een goede netwerkbeheerder KAN zien wat je allemaal doet, inclusief de URL's die je bezoekt en eventueel ook wachtwoorden als die niet versleutelt over het netwerk gaan. Of een netwerkbeheerder dit ook mag is een heel andere vraag en zal van bedrijf tot bedrijf ook verschillen en is ook nog afhankelijk van de situatie.
Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.