Wat is de beste autostoel groep 3? De beste autostoel uit groep 3 is de Cybex Solution M-fix SL. Deze autostoel staat op nummer in 1 bij de ANWB en is bij de Consumentenbond samen met de Cybex S-Fix de beste uit de test. De Cybex Solution M-Fix SL is een veilige en comfortabele autostoel.
Peuterstoeltjes. Voor peuters van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar: i-Size tussen 60 en 105 cm of groep 1 (van 9 tot 18 kg). In i-Size-stoeltjes kijken kinderen achteruit tot ze minimaal 15 maanden en 70 cm zijn. In groep 1-autostoeltjes zit het kind meestal in de rijrichting van de auto.
Kinderen mogen pas vanaf 22 kilo en 1,25 meter in een zitverhoger in de auto vervoerd worden. Dat geldt voor zowel zitverhogers mét als zonder rugleuning. Kinderen die kleiner zijn moeten nog in een passend autostoeltje zitten.
Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto. Zet een baby alleen in een autozitje op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.
Een autostoel zonder rugleuning heet ook wel een zitverhoger. De kinderautostoel met rugleuning beschermt je kind beter bij botsingen van de zijkant. Door de rugleuning loopt de schuine gordel beter over het sleutelbeen van je kind. Ook snijdt hij minder in de nek.
Iedereen die kleiner is dan 1,25 meter moet in een goedgekeurd kinderzitje zitten. Tot 1,35 meter is een zitverhoger verplicht.
Waarom is een zitverhoger zo belangrijk? Het gebruik van een zitverhoger is niet alleen voor het comfort en uitzicht van jouw kind, maar vooral voor de veiligheid. Tijdens het autorijden is het belangrijk dat de autogordel over de borstkas en heupen valt. Bij kleine kinderen is dit nog niet mogelijk.
Verhoogkussens worden aanbevolen tussen 18 en 36 kilo, maar ook hier geldt dat het best is om uw kind zo lang mogelijk in een kinderstoeltje te vervoeren (zolang zijn hoofdje nog niet boven de rugleuning uitsteekt).
Om te bepalen welke autostoel je nodig hebt, dien je te weten hoe groot en hoe zwaar je kindje is. Dit type autostoel gebruik je vanaf de geboorte en installeer je achterwaarts in de auto. Je kindje zit dus met de rug naar de rijrichting.
Vanaf 1,35 meter oftewel 135 centimeter mogen kinderen zelfstandig voorin de auto zitten. Ze zijn dan groot genoeg om een gordel te dragen. Is een kind kleiner dan 135cm? Dan is een kinderzitje verplicht.
Groep 2/3 autostoelen zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar. Weegt je kind tussen de 15 en 36 kilo? Dan is een autostoel groep 2/3 een goede keuze. In dit type autostoeltje wordt je kind rechtstreeks met de veiligheidsgordel van de auto vastgezet.
Hauck Alpha+ – Beste meegroei kinderstoel
Omdat zowel de voetensteun en de zitting in hoogte en diepte verstelbaar zijn, kan je met deze stoel een hele tijd vooruit. Hij is namelijk sterk genoeg om een gewicht van maar liefst 90 kilo te dragen, dus zelfs als je volwassen bent kan je hier gewoon nog op zitten.
Autostoeltjes zijn ingedeeld in groepen (groep 0 tot en met groep 3) en iedere groep is geschikt voor een andere gewichtsklasse. Groep 0: tot 10 kg (van 0 tot ongeveer 9 maanden). Groep 0+: tot 13 kg (van 0 tot ongeveer 1 jaar). Deze autostoeltjes worden in achterwaartse richting in de auto geplaatst.
Kinderstoel vanaf welke leeftijd gebruiken: vanaf het kindje zelfstandig kan zitten (6 – 11 maand) Tot welke leeftijd in kinderstoel: 3 jaar. Vanaf welke leeftijd een stoelverhoger gebruiken: 3 jaar. Stoelverhoger tot welke leeftijd gebruiken: tot wanneer je kindje groot genoeg is voor de tafel.
Halfords verkoop verschillende zitverhogers van verschillende merken en verschillende thema's. Cars, Frozen en Paw Patrol zitverhogers zijn allemaal te verkrijgen bij Halfords. Let wel op, er zijn een aantal regels wat betreft zitverhogers.
Hoe lang mag een baby in een autostoeltje zitten? Veel ouders vragen zich af hoe lang een baby in een autostoeltje mag zitten. Het algemene advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen.
Wat is i-Size? I-Size is een Europese veiligheidsnorm voor autostoelen die in juli 2013 van kracht werd (onderdeel van de ECE R129-verordening). Het is een garantie voor extra beveiliging in de auto.
Kind in de auto: de regels
Kinderen kleiner dan 1,35 meter, moet je in een goedgekeurd kinderstoeltjes vervoeren. Het maakt daarbij niet uit of je kind voorin of achterin de auto zit. Kies voor een kinderstoeltje dat past bij de lengte en het gewicht van je kleine.
Vanaf november 2012 zijn Isofix en Top Tether bevestigingspunt verplicht bij nieuwe automodellen en vanaf november 2014 moeten alle nieuwe auto's die verkocht worden met Isofix en Top Tether bevestigingspunt uitgerust zijn. De Isofix bevestigingspunten zijn meestal niet op alle zitplaatsen aanwezig.
Hoe lang moet mijn kind achterwaarts reizen? i-Size-richtlijnen beschrijven dat kinderen door moeten gaan met achterwaarts reizen totdat ze ten minste 15 maanden zijn.
Waarom is achterwaarts reizen het veiligst voor baby's en jonge kinderen? Kinderen die voorwaarts gericht reizen, kunnen naar voren worden gelanceerd bij een frontale botsing. Dit leidt tot krachten op het fragiele hoofdje en nekje, wat kan leiden tot serieus letsel.