Een domeinnaam behoort eigenlijk toe aan de website eigenaar. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Maar als ondernemer zou jij dus zowel de website- als de domeinnaameigenaar, ook wel domeinnaamhouder genoemd, moeten zijn.
SIDN staat voor Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. De SIDN beheert alle domeinnamen in Nederland en zorgt ervoor dat internetgebruikers altijd en overal bij deze domeinnamen terecht kunnen.
Een domeinhouder wordt ook wel een domeinnaamhouder of een houder genoemd. Dit is de eigenaar van een domeinnaam. Als eigenaar van een domeinnaam, ofwel een domeinhouder, mag je als enige veranderingen rondom de betreffende domeinnaam doorvoeren.
Wil je een . nl-domeinnaam? Dan kun je terecht op de website van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Hier kun je de gewenste domeinnaam invoeren en dan zie je meteen of deze nog beschikbaar is.
Status van een domeinnaam
Is de domeinnaam die je zoekt vrij, dan kun je die registreren via een registrar (hostingprovider). Is de domeinnaam bezet dan kun je via 'toon mij de gegevens' in de Whois inzien wie de houder ervan is. Je krijgt ook suggesties van domeinnamen die nog wel vrij zijn.
De kosten van een . nl domeinnaam ligt tussen de 4 en 20 euro per jaar. Via een domeinnaam check kan je snel controleren of je een domeinnaam nog vrij is en of je hem kan registreren.
Je kunt ook even kijken op www.sidn.nl wie het domeinnaam geregistreerd heeft.. Wellicht heeft de ontwikkelaar van de website ook het domeinnaam geregistreerd. Maar het meest betrouwbaarste is om de eigenaar van de website een mailtje te sturen..
De eigenaar van een website kun je online natrekken via wereldwijde domein registers. NL en BE domeinnamen kunnen worden opgezocht via het SIDN en DNS Belgium, en internationale domeinnamen via het ICANN.
Volgens het driedomeinensysteem van Woese is het leven te verdelen in drie domeinen: Archaea, Bacteria en Eukaryota. De eerste twee zijn micro-organismen met een eenvoudige cellulaire organisatie (prokaryoten). Alle organismen die over een celkern en organellen beschikken, worden ingedeeld bij de eukaryoten.
Ben je op zoek naar een domeinnaam die nog vrij is? Het zoeken naar een domeinnaam doe je snel en eenvoudig via de zoekfunctie op mijndnr.nl. In de zoekmachine vul je dan de gewenste domein in. Je ziet meteen welke domeinnamen nog beschikbaar zijn.
nl-domeinnaam kun je te koop aanbieden door een advertentie te maken bij digitale marktkraampjes voor domeinnamen zoals dan.com en sedo.com. Daar zijn doorgaans geen kosten aan verbonden, maar de websites rekenen bij een geslaagde verkoop wel een commissie. Die kan oplopen tot zo'n 20 procent van het verkoopbedrag.
Vaak wordt een gratis domeinnaam gekoppeld aan een betaalde webhosting. Zo geeft onder meer Combell je een domeinnaam gratis als je de webhosting aan hen overlaat. Vaak geldt die promotie enkel voor één jaar.
Een domeinnaam is een unieke naam die op het internet wordt gebruikt, om jouw website of webwinkel te zoeken en te openen. Enkele voorbeelden van domeinnamen zijn NOS.nl, NU.nl, Wehkamp.nl, Zalando.nl en Rijksoverheid.nl. De meeste domeinnamen worden gebruikt voor websites.
Het leven op aarde is ingedeeld in drie domeinen: Bacteria, Archaea en Eukarya. De eerste twee bestaan helemaal uit eencellige microben. Die geen van allen een celkern hebben. Het derde domein, Eukarya, is dat van organismen mét celkern.
Domein 6 – Generieke opsporing, o.a.:
De opsporingsbevoegdheden van deze boa's beperken zich tot wat noodzakelijk is om de betreffende functie en het daaraan gekoppelde takenpakket goed uit te kunnen voeren.
Een inclusieve samenleving heeft betrekking op verschillende aspecten van het leven van inwoners. In de Index onderscheiden we zes levensdomeinen die voor iedereen van belang zijn: onderwijs & ontwikkeling, thuis, werk & inkomen, vrije tijd, vervoer en welzijn, gezondheid & ondersteuning.
Hoe koop ik een domeinnaam? Je kan een domeinnaam kopen bij een registrar, zoals one.com, die een domein voor jou registreert als deze nog beschikbaar is. Het registreren van een domeinnaam zorgt ervoor dat wanneer iemand je webadres invoert, dit naar jouw website leidt.
Een registrar is een bedrijf dat in opdracht van bedrijven, instellingen of personen een domeinnaam registreert. Vaak leveren registrars ook een DNS-service. Registrars concurreren onderling om de beste service en de laagste prijs.
Kijk aan de boven- en onderkant van een artikel.
Veel websites met bijdragen van tijdelijke en vaste schrijvers, vermelden vaak de naam van de auteur aan de boven- of onderkant van een artikel. Dit is de eerste plaats waar je moet kijken als je de auteur ervan zoekt.
De kosten voor het kopen van een domeinnaam hangen af van verschillende factoren, waarvan de beschikbaarheid en het Top-Level Domein de twee belangrijkste zijn. Als een domein niet beschikbaar is, dan moet je een bod doen bij de huidige eigenaar.
STRATO is de betrouwbare webhoster voor iedereen die online succesvol wil zijn. Bij STRATO is webhosting fair en eenvoudig – zonder overbodige extra's en tegen de beste prijs. Het productportfolio reikt van domeinnaam, e-mail, website en servers tot online marketingtools en de populaire cloud storage HiDrive.
Als je je eigen website wilt maken of wilt mailen vanaf je eigen adres, dan is een domeinnaam registreren de eerste stap. Als je een onderneming hebt, is je domein meestal gelijk aan je bedrijfsnaam zodat (potentiële) klanten je makkelijk kunnen vinden.
U registreert een domeinnaam bij een registrar (hostingprovider). Deze doet een registratieaanvraag voor u bij de organisatie die de domeinnamen beheert. Voor domeinnamen met de extensie . nl is dat de SIDN.