Changpeng Zhao is de eigenaar van cryptobeurs Binance en hij klaagt nieuwsoutlet Bloomberg aan vanwege een artikel met de titel: Changpeng Zhao's Ponzi Scheme.
[Update 4 augustus 2022] De Nederlandsche Bank heeft op 25 april 2022 een bestuurlijke boete van EUR 3.325.000,- opgelegd aan Binance Holdings Ltd. De boete is opgelegd omdat Binance cryptodiensten heeft aangeboden in Nederland zonder een wettelijk vereiste registratie bij DNB. Dat is verboden.
Binance verdient geld door middel van marge leenrente, futures-handel, muntfutures-handel en cross-collateral rentetarieven. Deze kosten worden meestal bepaald door de cryptocurrency die wordt verhandeld, het VIP-niveau van de klant, het maandelijkse handelsvolume en het gemiddelde bezit.
Binance beschikt over het grootste aanbod van handelsopties, cryptovaluta, tokens en fractionele aandelen (stock tokens). Inderdaad, Binance is uitgegroeid tot de grootste crypto exchange ter wereld met meer dan 25 miljoen gebruikers in 2020 en 1500 medewerkers.
De meeste exchanges zoals Coinbase, Kraken en Binance vereisen echter een minimumleeftijd van 18 jaar.
Al met al is Binance een zeer veilige platform voor het handelen, maar je moet altijd op je hoede zijn. Wanneer een crimineel toegang krijgt tot jouw account, omdat geen sterk wachtwoord hebt gebruikt, dan is dit niet de schuld van Binance.
Bitvavo en Binance zijn beide goede crypto exchanges met enorm lage kosten. Beginners zijn het best af met Bitvavo, door haar eenvoud en duidelijke interface. Binance is geschikt voor hen die willen gaan handelen in cryptocurrencies en al wat meer ervaring hebben.
De Belastingdienst weet niet dat jij cryptocurrency's in je bezit hebt, maar je bent wel verplicht dit aan te geven. Wanneer ze het vermoeden hebben dat jij verzuimt in deze aangifte, dan kunnen zij hier vragen over stellen.
De technologie die Binance hanteert om illegale transacties, zoals witwaspraktijken, op te sporen zou niet voldoen aan de wettelijke eisen. Dat Binance geen adequate antiwitwascontrole hanteert maakt het aantrekkelijk voor criminelen en oplichters om gebruik te maken van deze dienstverlening.
Binance is het grootste cryptowisselkantoor ter wereld gemeten naar het dagelijkse handelsvolume. Het bedrijf is opgericht in 2017 in China en is geregistreerd op de Kaaimaneilanden.
Dat betekent dat Binance momenteel in strijd handelt met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en daardoor illegaal opereert in Nederland. Dit geldt ook voor andere bekende crypto exchanges.
Zodra je de cryptomunten vanuit Binance hebt verstuurd naar het wallet adres van de Nederlandse exchange, kun je de cryptomunten hier omzetten naar euro's. Vervolgens is het mogelijk om de euro's te laten uitbetalen naar je bankrekeningnummer.
Volgens DNB opereert Binance zelfs illegaal in Nederland. Dit heeft ervoor gezorgd dat het nu (tijdelijk) niet meer mogelijk is om op Binance via SEPA bankoverschrijving Euro's over te maken naar jouw bankrekening.
Binance gebruikt zijn eigen Secure Asset-fonds om de schade te dekken en gebruikers zullen niets merken van de diefstal, zo verzekert de cryptovalutabeurs.
Binance is oorspronkelijk opgericht in China, maar in september 2017 verhuisde het hoofdkwartier naar Japan vanwege het Chinese handelsverbod op cryptocurrencies.
Je kunt geen geld meer storten of opnemen via Binance. Dat is nogal vervelend aangezien ze een van de goedkoopste partijen zijn om crypto op te verhandelen.
Dit doe je door bij Binance naar ”wallet” te gaan. Te klikken op ”opnemen” of ”withdraw”. Selecteer crypto en selecteer XLM. Gelukt?
Net zoals bij een reguliere debitcard, kan je met de Binance Visa Card ook geld opnemen bij een bankautomaat of een internationale ATM-machine. Het principe blijft hierbij hetzelfde, waarbij je een bepaald bedrag gaat pinnen dat op dat moment gelijk staat aan een bepaalde waarde van je favoriete crypto.
Een Binance Coin wallet is een programma om je BNB mee te bewaren. Dat kan op de manier zoals jij wil: bijvoorbeeld op je tablet, telefoon of laptop.
In het jaar 2021 mag je een heffingsvrij vermogen hebben van € 50.000.
Een vermogen van minder dan 25 duizend euro is belastingvrij. Pas als iemand aan het begin van het jaar dus iets meer dan 35 bitcoins had, moet diegene de fiscus betalen.
Cryptomunten die niet worden opgeven ziet de fiscus als 'verhuld vermogen'. Mocht de Belastingdienst erachter komen dat je cryptomunten niet opgeeft, kun je een fikse boete en in het slechtste geval een strafrechtelijke vervolging verwachten. Het is daarom belangrijk om al je cryptomunten op te geven bij de fiscus.
Coinbase heeft in het verleden veel meer storingen gehad dan Bitvavo. Bitvavo heeft van de fouten van kunnen leren en heeft over het algemeen uitstekende gebruikerservaringen. Coinbase heeft veel meer negatieve gebruikerservaringen en klanten kunnen niet rekenen op Nederlandse ondersteuning.