Een CO2-laserbehandeling kost in Nederland gemiddeld ongeveer 600 euro per behandeling. Afhankelijk van het te behandelen gebied en de kliniek beginnen de prijzen al vanaf ongeveer 200 euro en kunnen ze oplopen tot boven de 1000 euro per behandeling.
Voordelen van laserontharing
Je gezicht laten laser ontharen heeft een aantal voordelen. Een van de grootste voordelen is dat je bij laserontharen veel minder last hebt van irritaties van de huid. Het is namelijk zo dat wanneer je zelf probeert de haren te verwijderen, er ingegroeide haren kunnen ontstaan.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Gemiddeld zijn er 6 tot 15 behandelingen nodig om de haren te verwijderen. Sommige cliënten hoeven na een laserbehandeling 5 jaar niet te scheren. Andere komen het liefst ieder jaar terug om het bij te werken of wanneer ze denken dat het nodig is. Hoe en wanneer de haren terug groeien is afhankelijk van de huid.
Gemiddeld genomen zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om uw gezicht te ontharen met een permanente haarreductie. Tussen twee behandelingen zitten ongeveer 6 weken. afhankelijk van de gebruikte techniek 1 á 4 weken voor en 1 á 4 weken na de laserbehandeling uit de zon blijven en geen zonnebank gebruiken.
Bij een laserbehandeling wordt gebruik gemaakt van een laser om gezichtsharen te verwijderen. Het verwijderen van die haren in het gezicht begint bij het afgeven van een lichtbundel. Deze lichtbundel is intensief en verwarmt de haartjes, waardoor de haarzakjes vernietigd worden.
De laserbehandeling is niet pijnlijk, maar kan wel gevoelig zijn. De mate van gevoeligheid is per persoon verschillend, en is afhankelijk van het gebied dat wordt behandeld en de dikte van de bloedvaatjes. Tijdens de laserflits voel je een lichte prikkeling, die vrijwel direct weer wegtrekt.
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
Wat is de huidreactie na de IPL- of laserbehandeling? Tijdens de behandeling kan het bloedvat tijdelijk blauw/grijs of (donker)bruin verkleuren. Direct na de behandeling kan de huid rood kleuren en lichte zwelling ontstaan. Dit kan enkele uren aanhouden.
Heeft u een 30+-huid met al wat rimpels of ziet u dat de huid in uw gezicht wat begint te verslappen? Dan is de laserbehandeling met de ALMA-Q Fractional Laser heel geschikt. Dit is eigenlijk een behandeling in huidverstrakking; uw gelaat ziet er al na zo'n 3 weken strakker, gladder en frisser uit.
Laserepilatie (laserontharing) wordt helaas niet vergoed vanuit de basisverzekering. Maar een aantal zorgverzekeraars dekt de kosten wel vanuit een aanvullende zorgverzekering.
Afhankelijk van het behandelgebied duurt een sessie tussen de 30 minuten en 4 uur. Eén sessie heeft effect op 10-30% van de actieve haren. Gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen nodig.
Dermatoloog raadt het af. Volgens dermatoloog Jetske Ultee klopt het dat je donshaartjes en dode huidcellen verdwijnen met scheren, maar kun je dit effect prima bereiken met een peeling. Ze raadt vrouwen af hun gezicht te scheren. "Vooral vrouwen met een gevoelige huid moeten dit niet doen", vertelt ze.
twee dagen na de behandeling mag u het behandelde gebied niet irriteren, bijvoorbeeld door te krabben. gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbeschermingcreme als bescherming voor de huid. u mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
Permanent ontharen werkt met een laser apparaat dat met behulp van lichtflitsen de haarzakjes verwarmt. Deze hitte vernietigt de haarzakjes en zorgt ervoor dat je definitief en permanent van je haargroei af bent. Een laserbehandeling is de beste definitieve ontharingsmethode die er is.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.
Met laser kun je rimpeltjes verzachten en ook kan je huid na de laserbehandelingen steviger aanvoelen. En je kunt bijvoorbeeld littekentjes aanpakken. Het effect van die behandelingen is vooral zichtbaar bij mensen met beginnende huidveroudering. Maar diepe groeven of plooien zal je er uiteindelijk niet mee wegkrijgen.
Het resultaat bij een laserbehandeling in ontharing is dus sneller effectief. Om eenzelfde resultaat te bereiken met een IPL, zijn veel meer behandelingen nodig. Een IPL-behandeling is doorgaans voordeliger dan een laser, maar om hetzelfde effect te bereiken worden de totale behandelkosten vaak weer hoger.
Het lichaam ontwikkelt namelijk in de puberteit veel hormonen waardoor er na een laserbehandeling nog nieuwe haren tevoorschijn kunnen komen. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij dan ook aan pas vanaf 16 jaar te beginnen met laserontharing.
Je kunt overbeharing zelf verwijderen. Je kunt het haar wegscheren, harsen, epileren of een ontharingscrème gebruiken. Deze oplossingen zijn tijdelijk. Om definitief van overmatig haargroei af te komen kun je terecht bij een schoonheidsspecialiste of een speciale kliniek.
De laserontharing prijzen voor vrouwen kunnen voor een behandeling tussen de 40 en 452 euro liggen en voor de mannen begint het bij een bedrag van 52 euro en kan oplopen tot 476 euro.
Afhankelijk van de haren en de huid zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandeling zit 6 tot 8 weken. Het is wel mogelijk dat er zich onder invloed van onder andere hormonen in de loop der jaren nieuwe haren ontwikkelen. U heeft dan nog een aantal behandelingen nodig om hier ook vanaf te zijn.