CanalSat/Canal+/TNTSAT maken gebruik van de Astra 19.2°satellieten. U kunt BVN dus in principe via deze schotel ontvangen.
Astra 23,5°O (of Astra 3) is de satellietpositie 23,5 graden oosterlengte op de geostationaire baan rond de Aarde. Vanaf deze positie zenden een of meer omroepsatellieten van de onderneming SES S.A. radio- en televisieprogramma's uit naar Europa.
Dat we met een schotelantenne ook de Nederlandse TV en radio zenders kunnen ontvangen via de Astra 1 satelliet op positie 19 graden oost is intussen bijna iedereen wel duidelijk. Zenders zoals Nederland 1, 2, 3 RTL 4, 5, 7, 8, SBS6, Net 5, NGC, Discovery, eredivisie live enz.
Richt de schotel eerst pal op het zuiden. Draai hem langzaam naar links (gezien van achter de schotel), richting het oosten. Wanneer je de satelliet ASTRA 3 tegenkomt, zal de signaalsterkte omhoog springen. Draai de schotel nu voorzichtig zó, dat het signaal het hoogst is.
Transponder 3202, gewijzigde symbol-rate: ASTRA 23,5 – 11.739 – V – 29.900 – 2/3 – DVBS2 – 8PSK.
Wilt u alleen Nederlandse zenders ontvangen dan kiest u voor een single LNB, u ontvangt dan de Astra 3 met daarop de Nederlandse zenders via Canal Digitaal. Wilt u naast de Canal Digitaal zenders ook de gratis te ontvangen Duitse zenders (Astra 1 19,2) ontvangen? Kies dan voor een DUO lnb van Canal Digitaal.
Voor de ontvangst van de Astra 1, 2 en 3 satelliet adviseert DeSchotelShop minimaal een 70 cm schotel, indien u deze kwijt kunt. Voor de ontvangst van de Hotbird satelliet adviseren we (minimaal) een 80 cm schotel.
De Astra 1G ontvangt de Nederlandse regionale zenders L1 TV, Omroep Brabant TV, Omroep Friesland, Omroep Zeeland TV, TV Drente, TV Gelderland, TV Noord, TV Noord Holland, TV Oost, TV Rijnmond. Verder het (High definition) pakket Nederlandse zenders die via CanalDigitaal beschikbaar zijn.
Met een DUO LNB heeft u ontvangst van de Astra 1 en Astra 3 met 1 schotel. De DUO LNB's zijn leverbaar met 1,2 of 4 uitgangen.
Raadpleeg de onderstaande beschrijving om uw type installatie te bepalen en uw schotel in te stellen. Druk op de HOME-knop en selecteer vervolgens [Instellingen] — [Tv kijken] — [Zenders] — [Zender installatie] — [Digitaal Set-up] — [Satelliet Instelling] — [Digitale satellietafstemming].
Het is een kokervormige resonator die aan één kant de gefocuste satellietsig- nalen opvangt die worden gereflecteerd door de antenne en deze signalen dan verwerkt. Net als een orgelpijp oscilleert hij en stuurt interne dipolen aan die deze energie omzet- ten in elektrische signalen.
De Bente Satfinder is de ideale keuze voor de Nederlandse en Belgische TV kijker die werkt met een handmatig af te stellen schotel. En Natuulijk voor ieder ander die eenvoudig op een van de voorgeprogrammeerde satellieten de schotel wil afstellen.
Wat heb ik nodig om Canal Digitaal via de schotel te ontvangen? Canal Digitaal biedt televisie aan via de satelliet en internet. Om dit te ontvangen heb je een schotelantenne, een ontvanger met een geïntegreerde smartcard of CI+-module en een tv-pakket nodig. Uiteraard bieden we ook een handige complete set aan.
Controleer eerst of de kabels nog goed zijn aangesloten. Heb je een HD-recorder met twee kabels, verwissel dan de coaxkabels en test ofje beeld krijgt als je naar een zender zapt. Controleer ook of de connectoren op de kabels goed zijn aangedraaid. Deze moeten aan beide kanten goed zijn aangedraaid.
Bij de meeste ontvangers kun je de smartcard automatisch laten heractiveren. Zap op je ontvanger naar de zender NPO 1 HD en laat de ontvanger gedurende een uur op deze zender staan. Wissel ondertussen niet van zender. Je kunt een smartcard ook actief heractiveren via deze website.
U kunt uw smartcard bij CanalDigitaal op twee manieren heractiveren: via de Activatielijn,of per SMS. Heractiveer uw smartcard online: http://www.canaldigitaal.nl/klanten/uw-abonnement/smartcard-heractiveren.aspxHeractiveren via de telefoon: Bel met +31 (0)35 – 64 77 477 en volg de aanwijzingen.
Er zijn 3 soorten LNB's te verkrijgen: een single, duo en triple. Welke je nodig hebt, hangt af van het aantal zenders dat je wilt ontvangen. Nederlandse zenders kun je ontvangen via Astra 1 en 3. Wil je beide satellieten (dus alle Nederlandse zenders) ontvangen, dan kies je voor een duo.
Een goedkopere satelliettelefoon kost rond de 800 euro, de duurdere tegen de 2.000 euro. Alleen ben je er dan nog niet. De kosten voor het gebruik van de satellieten zijn een stuk hoger dan een T-Mobile of KPN abonnement. Daarover later meer.
Het makkelijkst om te achterhalen of je LNB moet vervangen is, als je in de interface kan zien op welke frequentie hij daadwerkelijk locked. Vaak kan dit niet bij satellietontvangers. Veelal als je een LNB moet vervangen, dan wijkt is het signaal 2 Mhz of meer verschoven.
Alle door Canal Digitaal aangeboden Nederlandse radiozenders op de Astra3-satelliet alsmede de tv-zenders Omrop Fryslân, TV Gelderland, TV Noord, TV Oost, TV Drenthe, Omroep Zeeland en Omroep Brabant verhuizen naar de uitzendfrequentie 12.188 GHz H – 29900 – 2/3 – DVB-S2 – 8PSK.
Een LNB (Low Noise Block), ook wel ontvangstkop genoemd, behoort samen met de schotel tot de buitenunit en is een belangrijk onderdeel in het satelliet ontvangst systeem. Er zijn verschillende type en merken LNB's.
Wat heb ik nodig om te kijken? Canal Digitaal biedt televisie via de satelliet aan. Om dit te ontvangen heb je een tv-pakket nodig, schotelantenne en een ontvanger met een geïntegreerde smartcard of CI+-module. We bieden een complete, alles-in-één-vakantieset aan.