Verzurende voedingsmiddelen Voedingsmiddelen die je zuur maken zijn onder andere dierlijke eiwitten, suikers, koffie, alcohol, frisdrank, verzadigde vetten en dergelijke. Maar ook diverse granen en notensoorten verzuren het lichaam.
Verzuring door voeding
Zuurvormende levensmiddelen moet je zoveel mogelijk vermijden, omdat zij afvalstoffen vormen die zuur zijn. Voedingsmiddelen zoals, zuivel, eieren, eiwitrijk voedsel (met name vlees), granen (zoals tarwe), geraffineerde suiker, chocolade en noten zullen in het lichaam zuur produceren.
De smaak zuur is terug te vinden in producten als yoghurt, karnemelk, tomaat, azijn, zuur fruit zoals citroen en bessen. Bij zuur denken wij aan: citroen, limoen, klaverzuring, azijn, yoghurt, zure bom en rolmops.
Wat verzuurt ons lichaam? Voeding, overmatige spierbelasting, stress en medicijnen produceren na verbranding zure afvalstoffen. Het lichaam moet de afvalstoffen kwijt om de zuurgraad van het bloed constant te houden.
Zuren zijn nodig voor de spijsvertering en sommige vormen van energieproductie . Genen zijn gemaakt van nucleïnezuren, eiwitten van aminozuren en lipiden van vetzuren.
Huismiddeltjes die helpen bij brandend maagzuur
Havervlokken binden het zuur en zorgen zo voor verlichting. Speeksel heeft een verlichtende werking: dus neem een kauwgompje om de speekselaanmaak te bevorderen. Een glas (warme) magere melk: calcium heeft een verlichtende werking.
Volkoren producten zoals volkoren brood, zilvervliesrijst, volkoren pasta en bulgur. Peulvruchten zoals bruine bonen, kikkererwten en linzen. Groente en fruit zoals kool, sperziebonen, rode bessen en sinaasappel. Noten zoals pistache en amandelen.
vermijd erg vet eten. Een vette maaltijd blijft langer in uw maag, waardoor het maagsap eerder in de slokdarm terugstroomt. Kies bij voorkeur magere producten, zoals mager vlees en magere vleeswaren, magere of halfvolle melkproducten, 20+/30+ kaas en halvarine.
Citrusvruchten bevatten een hoge concentratie citroenzuur, een natuurlijk voorkomende verbinding die in verschillende soorten fruit voorkomt en die een zure, scherpe smaak geeft ( 9 ).
Andere groenten die een zure smaak hebben, zijn tomaten, rabarber en zure groene appels . Deze groenten bevatten ook verschillende zuren, zoals appelzuur en oxaalzuur, die bijdragen aan hun zure smaak.
Zuur fruit
Denk aan citrusvruchten, bramen en bessen, appels, druiven, kiwi's en mango's, maar ook aan de producten daarvan (appelstroop, jam).
Umeboshi zure pruim
Umeboshi komt van de Ume-vrucht, die nauw verwant is aan pruimen of abrikozen. Ze worden geconserveerd door ze te zouten, wat deze lekkernij een extreem zure en intense smaak geeft.
Uit wat ik heb gevonden, ligt de pH van de meeste paprika's tussen 4,65 - 5,6, aubergines hebben een pH tussen 4,5 - 5,3. Dus behoorlijk ver van neutrale pH, maar ze zijn slechts licht zuur.
Gerechten die te zuur smaken, door bijvoorbeeld citroensap, kunnen afgezwakt worden door een tegenovergestelde smaak toe te voegen. Iets zoets zoals suiker, honing of siroop kan helpen. Ook een beetje baking soda kan helpen de zure smaak tegen te gaan.
Vermijd grote, zware maaltijden en erg vet eten. Neem liever kleine maaltijden verspreid over de dag. U krijgt eerder last van brandend maagzuur als uw maag erg vol zit en een vette maaltijd blijft veel langer in uw maag. Het maagsap stroomt dan eerder in de slokdarm terug.
Een banaan helpt bij het neutraliseren van maagzuur. In plaats van een 'Rennie', kun je dus ook gewoon een gezonde banaan eten om brandend maagzuur te bestrijden.
Gebruik geen koolzuurhoudende dranken en niet te veel kauwgom. Hierbij komt er extra lucht in de maag, waardoor de maag sneller gevuld is. Dit heeft drukverhoging tot gevolg. Let op met (cafeïnevrije) koffie, cacao, chocola, cola, vruchtensap en alcoholische dranken, pepermunt, ui, knoflook en scherpe kruiden.
Pantoprazol en omeprazol zijn beide geschikt voor de behandeling van klachten zoals brandend en opkomend maagzuur. Wanneer NSAID-gebruik hier de boosdoener van is, kun je het beste kiezen voor behandeling met omeprazol. Tenzij je clopidogrel gebruikt, dan gaat de voorkeur uit naar pantoprazol.
In het begin heb je van maagkanker meestal weinig of geen klachten. Als de tumor in of door de maagwand groeit, kunnen wel klachten ontstaan, zoals (stekende) pijn boven in de buik of rond het borstbeen, afvallen, misselijkheid en/of braken.
Cellulitis, huidklachten, candida-infecties, hoofdpijnen, stramme spieren en gewrichten zijn typische kenmerken van verzuring. Maar ook vermoeidheid (vooral ochtendmoeheid), een vieze adem, een onaangename zweetlucht en onverklaarbaar vocht vasthouden of gewichtstoename kunnen veroorzaakt worden door verzuring.
Manieren om maagzuur te verhogen zijn onder andere het nemen van zoutzuursupplementen, het eten van meer zinkrijke voeding en het consumeren van gember . Maagzuur is een spijsverteringsvloeistof die zoutzuur (HCL) en spijsverteringsenzymen bevat. Maagzuur breekt voedsel af en doodt schadelijke bacteriën.
bepaald voedsel en drank – zoals koffie, tomaten, alcohol, chocolade en vet of gekruid voedsel . overgewicht. roken.