Lyc-O-Mato® is het beste natuurlijke lycopeen extract dat tot 15 mg van tomaat lycopeen levert per capsule. Het is een prijzen winnend gepatenteerd extract dat altijd gebruikt wordt voor het meest recentelijke wetenschappelijke onderzoek naar lycopeen.
De kern van de zaak: Totdat er onderzoeksproeven zijn die kijken naar de VEILIGHEID van het aanvullen van lycopeen, EET DAN VOEDSEL dat lycopeen bevat. De beste bron van lycopeen zijn bewerkte tomatenproducten zoals tomatensap, tomatensaus, etc.
Wij willen vooral uitstralen dat onze tomaten prima passen bij een gezonde en vitale levensstijl, mede ook doordat de tomaten boordevol vitamine C en kalium zitten.” Lycopeen zit vooral in tomaat, maar onder andere ook in paprika, watermeloen, chilipeper en de minder bekende guave en rozenbottel.
De absorptie van lycopeen wordt op dezelfde manier verbeterd als de 'ADEK'-vitamines, met slechts een beetje gezonde olie of vet toegevoegd tijdens het koken . Voedingsmiddelen rijk aan lycopeen: Tomaten, watermeloen, roze grapefruit, zongedroogde tomaten, papaja, abrikozen.
Aan voedingssupplementen met lycopeen mag maximaal 15 mg per dagdosering worden toegevoegd.
Naarmate we ouder worden, is lycopeen niet meer zo makkelijk beschikbaar in onze huid om ons te beschermen tegen de zon. Echter, een onderzoek toonde aan dat na het nemen van extra lycopeen gedurende 4 weken , de lycopeen in de huid van oudere mensen meer overeenkwam met de huid van jongere deelnemers.
Overdosering . Lycopeen wordt als niet-toxisch beschouwd en veroorzaakt waarschijnlijk geen ernstige bijwerkingen . Er is één casusrapport van een 61-jarige vrouw die gedurende meerdere jaren dagelijks 2 liter tomatensap dronk en een oranje verkleuring van haar huid ontwikkelde (lycopenemie), die verdween na 3 weken tomatenvrij dieet.
Lycopeen 5% DC/AF bevat fijn verdeeld Lycopeen in een matrix van gemodificeerd zetmeel en maïsolie . Dl-alfa-tocoferol is toegevoegd als antioxidant. De coating bevat witte deeltjes maïszetmeel die zichtbaar kunnen zijn in het product. Lycopeen 5% DC/AF wordt gebruikt voor enkelvoudige en multivitaminetabletten of capsules.
Lycopeen uit verse en onbewerkte tomaten wordt slecht opgenomen door mensen . De absorptie van lycopeen is hoger uit bewerkte voedingsmiddelen zoals tomatenpuree en tomatensap verhit in olie. Het doel van de huidige studie was om een lycopeenformulering van voedingskwaliteit te ontwikkelen die biologisch beschikbaar is voor mensen.
Ook tomatensap, tomatensoep en tomatenketchup bevatten meer beschikbaar lycopeen. In 2007 concludeerde het wetenschappelijk team van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds dat voedingsmiddelen die lycopeen bevatten het risico op prostaatkanker mogelijk verlagen.
Tomatensaus, tomaten en pizza waren de belangrijkste bijdragers van lycopeen. Hoewel lycopeen in kleine hoeveelheden in een paar soorten fruit voorkomt, zijn tomatenproducten de rijkste bronnen. De biologische beschikbaarheid van lycopeen is aanzienlijk hoger wanneer lycopeen samen met ß-caroteen werd ingenomen dan wanneer het alleen werd ingenomen.
Lycopeen is een carotenoïde die voorkomt in rode en roze vruchten en groenten, zoals tomaten, watermeloenen en rode paprika's. Het is een krachtige antioxidant die bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen en wordt vaak geassocieerd met het bevorderen van een gezonde huid.
Terwijl het onderzoek nog gaande is, zijn er momenteel geen bekende negatieve bijwerkingen geassocieerd met het nemen van lycopeen . Hoge niveaus van lycopeen zijn echter mogelijk niet geschikt voor: Mensen met een lage bloeddruk. Mensen met maagzweren.
Het consumeren van lycopeenbevattende voeding met vet verhoogt de biologische beschikbaarheid ervan, aangezien lycopeen een in lipiden oplosbare verbinding is. Een onderzoek toonde bijvoorbeeld aan dat de consumptie van tomatensalsa met avocado (als lipidenbron) leidde tot een 4,4-voudige toename in lycopeenabsorptie in vergelijking met salsa zonder avocado.
De duur van de interventie was 8 weken, omdat uit eerdere onderzoeken is gebleken dat suppletie met lycopeen gedurende 4 tot 8 weken met een dosering tussen 15 en 30 mg/dag de BPH-uitkomsten, zoals de PSA-serumwaarden, verlaagde (19).
Bewerkte tomatenproducten, zoals sap, ketchup, tomatenpuree, saus en soep, zijn allemaal goede bronnen van lycopeen .
Lycopeen heeft een beschermende werking op de maag en lever zonder ethanolbehandeling , wat mogelijk het gevolg is van de krachtige antioxiderende werking.
Cherrytomaten scoorden het hoogst in lycopeengehalte. Op DWB bevatten Roma-tomaten de hoogste lycopeenconcentratie, terwijl de trostomaten het laagst scoorden in lycopeengehalte. Van de verwerkte tomatenproducten scoorden tomatenpuree het hoogst in lycopeengehalte en tomatensap uit blik het laagst.
Lycopeen wordt het vaakst gebruikt door volwassenen in doses van 15-45 mg oraal per dag gedurende maximaal 6 maanden . Praat met een zorgverlener om erachter te komen welke dosis het beste is voor een specifieke aandoening.
Het gemiddelde lycopeengehalte bedroeg 96,65% in tomatensaus, 96,48% in ketchup , 95,12% in tomatenextract en 97,78% in tomatenpuree.
In het geval van lycopeen worden de hoog-energetische blauwe en groene golflengtes geabsorbeerd, terwijl het lager-energetische rode licht wordt gereflecteerd , en dus rood lijkt. Voor β-caroteen is de absorptie iets meer naar het blauwe einde van het spectrum verschoven, en dus lijkt het gereflecteerde licht meer gelig-oranje.
Is Lycopeen slecht voor de nieren? Lycopeen heeft een gunstig effect op de nieren . Het voorkomt chronische nierziekten, nierschade door kwik, ontstekingen door obesitas en nierschade door diabetes. Het vermindert borstelzoomverlies, tubulaire vacuolisatie en tubulaire verwijding.
Minerale supplementen, zoals zink, calcium en magnesium, moeten met voedsel worden ingenomen, maar bij verschillende maaltijden. Als u ze allemaal tegelijk inneemt, vermindert dit de absorptie van beide mineralen. Neem geen mineralen met multivitaminen of antioxidanten zoals lycopeen of bètacaroteen .
Lycopeen (LYC), een belangrijke carotenoïde die in tomaten voorkomt, heeft eerder aangetoond leverbeschermende en lipidenverlagende bioactiviteiten te bezitten .