De Pacifische
Sommige wetenschappers concludeerden daaruit dat haaien hemelsignalen gebruiken om te navigeren. De zeilvis, officieel de snelste vis ter wereld, kan in korte cycli snelheden van wel 109 kilometer per uur behalen.
Jachtluipaard
Het jachtluipaard, ook wel cheeta genoemd, is met 105 km/u met afstand het snelste landdier op aarde. Hij gebruikt zijn snelheid om onder andere gazelles te vangen. De topsnelheid van deze grote katachtige houdt hij maar 60 seconde achter elkaar vol.
De mako-haai heeft een ongelooflijk speciale huidstructuur waardoor hij tot 80 km/u kan zwemmen en daarmee de snelste vis ter wereld is. Door zijn snelheid kan hij enorme afstanden afleggen tot 55 km per dag en kan hij zelfs tot 9 meter uit het water springen!
De orka's vallen met chirurgische precisie aan en gaan doelgericht af op de lever van de haaien. De rest van het kadaver laten ze liggen. De lever van de haai is namelijk zeer voedzaam. Fysiek is de orka superieur aan de haai.
Blauwe Marlijn. De blauwe marlijn, Makaira nigricans, is de snelste en sterkste vis in de oceaan en bepaald geen poesje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze kunnen snelheden behalen van 90 km. per uur.
Wat wel bekend is, is dat de Groenlandse haai het oudste gewervelde dier ter wereld is! Schattingen tonen aan dat de haai soms wel 500 jaar oud kan worden.
Het sloomste dier ter wereld: de luiaard.
De kangoeroe is samen met een ander typisch Australisch dier, de emoe, afgebeeld op de Australische munt. Deze dieren kunnen namelijk allebei niet makkelijk achteruit lopen. Dit symboliseert het streven naar vooruitgang van de Australische samenleving.
Het domste dier ter wereld
Het aller domste dier is namelijk de kakapo. Dit dier loopt zonder zorgen op zijn vijanden af. Lange tijd had de kakapo geen vijanden maar tegenwoordig zijn er hermelijnen, honden en ratten. Allemaal vijanden van de kakapo.
Chimpansees staan met stip op nummer 1 in de lijst van de slimste dieren.
De Pacifische zeilvis is ook het snelste waterdier, met snelheden geregistreerd tot 109 km/h.
Bijna 130 kilometer per uur is wel eens gemeten en zij doet dat niet alleen in een binnenbad, maar tot 800 meter diepte in open zee.
Adam Peaty. Adam Peaty gaat de geschiedenis in als eerste zwemmer die de magische muur van 57 seconden doorbrak op de 100m schoolslag. Met 56"88 verbeterde de wereldkampioen zijn vorige record met 22 honderdsten.
De vis heeft een ingezakt "gezicht" met een dikke neus. De blobvis is bedreigd omwille van de intensieve sleepvisserij. Het dier is nu verkozen tot lelijkste dier ter wereld en krijgt daardoor de eer om voortaan als logo van de Ugly Animal Preservation Society door het leven te gaan.
De Aye Aye word ook wel het vingerdier genoemd. Dit vreemde diertje heeft zijn naam te danken aan zijn opvallende middelvingers. Met de lange middelvinger worden, door middel van tikjes op de bast van de boom, larven gelokaliseerd om op te eten. De Aye Aye komt voor in Madagaskar.
De blobvis mag zich officieel het lelijkste beest op aarde te noemen. De vis is in een verkiezing verkozen tot meest afzichtelijke diersoort. Met zijn slijmerige uiterlijk en droevige gezichtsuitdrukking is de blobvis inderdaad niet moeders mooiste.
Koala (20-22 uur)
Het slaperigste dier in de wereld is de koala. Vooral in het eerste jaar is de koala extra lui. De eerste 6 maanden slaapt hij in de buidel van zijn moeder en het halfjaar daarna luiert hij lekker verder op de rug van zijn moeder.
Spons. Door de lage temperatuur van het zeewater groeit een spons erg langzaam. Wordt zo'n 1000 jaar. Er zijn voorbeelden van meer dan 1500 jaar oud.
Haften leven het kortst van alle volwassen dieren. Ze worden daarom ook wel eendagsvlieg genoemd. Na een bestaan van 2 jaar als nimf in het water veranderen ze in vliegende volwassen insecten, paren en sterven. Dit alles in één dag.
De koekjessnijder (Isistius brasiliensis) zwemt in de diepzee en komt (waarschijnlijk) wereldwijd voor. Hij is slechts zo'n 50 cm groot en zwemt 's nachts naar boven om te eten.
De maanvis is ook de vreemdste vis ter wereld. Hij zweeft als een schijf verticaal door het water.
Tong is in de voorbije jaren enorm in prijs gestegen: in de afgelopen drie jaar steeg de prijs met maar liefst 88 procent. Een kilo aangevoerde tong brengt op de visafslag 23 gulden op. Daarmee is het voor zover bekend de duurste vissoort.