Wat is dan een goed aantal hondensnacks per dag? Veel hondeneigenaren houden zich aan de 10%-regel. Dat betekent dat hondensnacks ongeveer 10% van de dagelijkse voeding mogen zijn. Voor elke 100 gram voer die de hond per dag eet, mag 10 gram snoepjes zijn.
Waar dentalsticks de bekendste gezonde hondenkoekjes zijn, heb je nog veel meer keuze wanneer je jouw hond op een verantwoorde manier wilt trakteren. Zo vind je in onze webshop ook mais-, rijst- en aardappelzetmeel snacks. Deze snacks zijn laag in vet, bevatten veel vezels en reinigen het gebit van jouw hond.
De voeding van jouw hond moet ten minste uit 70 procent vlees bestaan. In principe kunnen alle vleessoorten gevoerd worden: rund, lam, varken, konijn of gevogelte. Aan ingewanden zijn de lever, het hart, de dieren, de milt en de pens (ongepolijst) aanbevolen.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Peer. Geef je hond gerust een stukje peer, maar let wel op met de pitjes! Net zoals appelpitten bevatten de pitten van de peer cyanide en dit is giftig. Verwijder de pitten en snijd de peer in stukjes zodat je hond zich niet verslikt.
Voorbeelden van lekkere tussendoortjes zijn: kabeljauwhuid, runderlong, pensstaafjes, sprotjes etc. Vaak is het ook mogelijk om deze snacks in kleinere stukjes te breken.
Hoeveel suiker mag een hond eten? Honden zijn van nature vleeseters: hun spijsvertering is er niet op voorzien om grote hoeveelheden suiker te verwerken. Jouw hond heeft dus helemaal geen extra suiker nodig. Een klein stukje koek of een hapje cake kan geen kwaad, maar maak er zeker geen gewoonte van.
Véél gedroogde runderkophuid
Ze zijn taai en een grote harde snack voor honden, voor lang kauwplezier. Door er lang op te kauwen wordt het zachter, het is daarom ook ideaal tegen tandsteen en een gezond gebit. Kophuid is dikker dan de rest van de huid van een rund en wordt erg hard wanneer dit gedroogd is.
Het Nylabone kauwbot met heerlijke kipsmaak, voor honden tot 30 kg, is vervaardigd uit duurzaam hoogwaardig nylon. Nylabones zijn goed gekeurd door dierenartsen om aan de kauwdrift van je hond te voldoen. Nylabones zijn eenvoudig te reinigen, stinken niet en geven niet af op de vacht van je hond of op je interieur.
Welke groenten zijn gezond voor jouw trouwe hond? Broccoli, erwten, bonen, komkommer, selderij, spinazie, spruitjes en wortels zijn allemaal groentes die je hond zonder problemen kan eten. Het beste kun je groenten als lekker tussendoortje geven aan je hond. Let wel altijd op dat je dit met mate doet.
Begin met één keer per week en haal het bot na 5 minuten weg. Dan ga je naar 2 x per week. Na een tijdje kan je het langer geven 10, 15 of 20 minuten. En als je hond helemaal gewend is kan je 2 x per week een half uur een bot aan je hond geven.
Net als bij ons ontstaat overgewicht bij honden door teveel voeding en te weinig beweging. Wanneer uw hond onvoldoende beweegt en weinig energie verbruikt, houdt hij energie over. Als dit dagelijks gebeurt wordt uw hond te dik.
Het wisselen van tanden gaat gepaard met pijn en ongemak wat ervoor zorgt dat de bijt- en kauwbehoefte van je puppy juist zal toenemen. Ook hebben puppy's geen handjes om mee te voelen, maar willen ze wel de nieuwe wereld waarin ze leven ontdekken. Dit doen ze veel met de bek door te happen, kauwen en bijten.
Als je puppy 2 kilo weegt, dan heeft zij 210 x (2) 0,75= 353 kilocalorieën per dag nodig. Als je puppy 5 kilo weegt, dan heeft zij 210 x (5) 0,75= 702 kilocalorieën per dag nodig. Als jouw puppy 10 kilo weegt, dan heeft zij 210 x (10) 0,75= 1180 kilocalorieën per dag nodig.
Een gekookt ei is niet schadelijk voor je hond (je kunt je hond zelfs een rauw ei geven) en veel honden vinden het lekker om er af en toe ééntje te eten. Een ei kan voor een pup overigens wat lastiger te verteren zijn dan voor een volwassen hond, in verband met het nog kwetsbare maag darm stelsel.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Onze trouwe viervoeters kan je ook maar beter geen brood voeren. De voedingsstoffen die in brood zitten zijn namelijk niet goed voor honden en katten. Voor honden zorgen vooral de gluten in het brood voor problemen. Zo kunnen ze er ziek van worden, jeuk van krijgen en hun vachtkwaliteit kan er flink van achteruit gaan.
Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven. Dan voorkomt u overgewicht en alvleesklier problemen bij uw hond.
Gekookte spaghetti of pasta is prima voor honden om in kleine hoeveelheden te eten. Spaghetti is niet schadelijk voor honden als het slechts af en toe wordt gevoerd en puur wordt geserveerd.
Melk: in melk zit de stof lactose, lactose is voor honden niet/moeilijk te verteren. Als honden (teveel) melk krijgen raken ze aan een ernstige diarree.