De pincode voor je toestel heb je bij de installatie ervan zelf ingesteld. Deze kun je ook wijzigen via de instellingen van je telefoon. Met deze code krijg je toegang tot de telefoon. De pincode van je simkaart is vastgesteld door de provider.
Druk tegelijkertijd op de volumeknop, de aan/uit-knop en de homeknop en houd deze ingedrukt. Let op: Als je apparaat geen homeknop heeft, houd je in plaats daarvan de volumeknop omhoog en de aan/uit-knop ingedrukt. Wanneer je het apparaat voelt trillen, laat je ALLEEN de aan/uit-knop los.
Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account. Voor een lijst van accounts met opgeslagen wachtwoorden ga je naar passwords.google.com of bekijk je je wachtwoorden in Chrome. Als je wachtwoorden wilt bekijken, moet je opnieuw inloggen.
Wachtwoord of account-gegevens vergeten? Je kunt jouw wachtwoord opnieuw instellen met de link 'ID zoeken of wachtwoord opnieuw instellen' op de aanmeldingspagina.
Je kunt in totaal drie keer een verkeerde pincode invoeren. Dit kan dus niet de pincode zijn waar het omgaat.
Je telefoon opnieuw opstarten
Als uw telefoon is vastgelopen met het scherm ingeschakeld, houdt u de aan/uit-knop ongeveer dertig seconden ingedrukt om het opnieuw op te starten.
Je kunt een schermvergrendeling instellen om je Android-telefoon of -tablet te beveiligen. Telkens als je het apparaat inschakelt of het scherm activeert, wordt je gevraagd het te ontgrendelen met een pincode, patroon of wachtwoord.
Wanneer je de 'Instellingen' op je Android smartphone opent ga je naar 'Vergrendelscherm'. Vervolgens kan je zelf de type vergrendeling kiezen waarmee jij je telefoon zo veilig mogelijk houdt. Kies een code die niet makkelijk te raden is maar wel makkelijk voor jezelf te onthouden is.
Op apparaten zonder Touch ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Toegangscode'. Tik op 'Zet code aan'. Voer een zescijferige toegangscode in. Of tik op 'Toegangscodeopties' om over te schakelen naar een viercijferige numerieke code, een aangepaste numerieke code of een aangepaste alfanumerieke code.
Elke simkaart heeft ook een viercijferig Personal Identification Number: een pincode. Deze code voer je in als je je simkaart voor het eerst gebruikt of als je 'm voor het eerst in een nieuw toestel stopt. Meestal krijg je de code per post of e-mail van je provider.
Dat gaat als volgt. Ga naar het Windows Configuratiescherm en kies Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht / Gebruikersaccounts. Klik op Een wachtwoordherstelschijf maken in het linkerpaneel, waarna je de verdere instructies van de wizard Vergeten wachtwoord volgt.
Klik op de drie puntjes. Klik op 'Instellingen'. Klik op 'Wachtwoorden'. Je ziet nu alle wachtwoorden die je hebt opgeslagen in Google Chrome.
Paswoord is een leenvertaling uit het Engels (password). Paswoord wordt vooral in België gebruikt. Het algemeen Nederlandse woord is: wachtwoord. Ook password komt in het Nederlands voor, maar we gebruiken bij voorkeur een van de Nederlandse alternatieven.
Belangrijk voor het delen van je wifi wachtwoord via je Android-telefoon is dat ie op Android 10 draait. Open het instellingen-menu op je Android-telefoon. Ga naar het wifi-menu en klik op het netwerk waarmee je verbonden bent. Klik nu op Delen, boven het QR-code-icoon.
Als de telefoon herhaaldelijk om de sim-pincode vraagt lijkt het erop dat de simkaart niet goed in het simkaartslotje zit. Normaliter hoort er enkel om de sim-pincode te worden gevraagd bij het bijvoorbeeld aanzetten / herstarten of plaatsen van een simkaart.
Een pukcode is eigenlijk een PUK-code, wat staat voor Personal Unlock Key of PIN Unlock Key. Het is een specifieke code die je nodig hebt als je je pincode tot drie keer toe verkeerd invult. De simkaart blokkeert dan en die ontgrendelen kan alleen met de speciale pukcode.