Een T2L document wordt gebruikt voor regulier vervoer binnen de douane unie.Een T2LF wordt gebruikt voor specifieke gebieden die niet het BTW gebied zitten. Dit zijn bijvoorbeeld de Kanaaleilanden, Canarische eilanden en Franse overzeese gebieden.
Een T2L of T2LF document is een herkomstdocument.Het toont aan dat de goederen die hierin aangegeven staan, uit het vrije verkeer van de Europese Gemeenschap komen. Deze documenten zijn bijvoorbeeld van belang als de goederen over zee van één deel van het douanegebied naar een ander gebied worden vervoerd.
Wat is douanevervoer middels T1 of T2? Door goederen te vervoeren door de Europese Unie zonder invoerrechten te hoeven betalen kan middels een T1 of T2 document. De douaneregeling is op te delen in Extern (T1 document) of Intern (T2 document). Het verschil zit dus in de douanestatus van de goederen.
Dit zogeheten doorvoer T1 of T2 document zorgt ervoor dat de goederen bijvoorbeeld door Zwitserland vervoerd mogen worden, zonder dat hiervoor extra documentatie in Zwitserland opgemaakt dient te worden. De documenten dienen bij het douanekantoor van doorgang en bestemming elektronisch gescand en gezuiverd te worden.
Bij het vervoersdocument T1 spreken we over niet-unie goederen.Bij T2 zijn het unie goederen. Meestal komen goederen die op T1 vervoerd worden niet uit de Europese Unie en staan bijvoorbeeld op Schiphol of in de Rotterdamse haven.
De verkopende partij moet voor het T2 document zorgen. Dit komt omdat de verkopende partij verantwoordelijk is voor alle artikelen die hij/zij vervoert. De verkopende partij kan een T2 document aanvragen bij onze specialisten van de douane. Rotra heeft als douane-expediteur een eigen team van douane-specialisten.
Een T2 document is een vervoerdocument. Met een T2 document worden goederen die zich in Europa in het vrije verkeer bevinden onder douanetoezicht vervoert. Denk hierbij aan een vrachtauto die van Nederland naar Italië rijd en door Zwitserland gaat.
Het T1 Transitdocument (T1 formulier) is een douanevervoersdocument voor goederen die nog niet in het vrije handelsverkeer binnen de EU gebracht zijn.
Een T2L(F) document geeft de herkomst van de goederen aan en vertelt dat de goederen hierin uit het vrije verkeer van de douane unie komen. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld niet opnieuw invoerrechten te betalen.
De EVA-landen: Zwitserland, Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Het Verenigd Koninkrijk.
Een douane-entrepot type C (C-sum douaneloods) is een particulier douane-entrepot. Dat wil zeggen dat alleen de beheerder van het douane-entrepot (entreposeur) er goederen in kan opslaan. Die goederen hoeven overigens niet zijn eigendom te zijn; hij kan ook voor anderen goederen opslaan.
Met het douanedocument (CO-A), ofwel de uitvoeraangifte van de douane. Het is een bewijs van uitvoer, de Confirmation of Exit. Dit bewijst dat u zakelijk terecht 0% BTW heeft gefactureerd.
Een T2F, T2L of T2LF is een herkomstdocument.Het toont aan dat de goederen die hierin aangegeven staan, uit het vrije verkeer van de Europese Gemeenschap komen. Deze documenten zijn van belang als goederen over zee van één deel van het douanegebied naar een ander gebied worden vervoerd.
Het EX-A document wordt gebruikt voor de export naar landen buiten de Europese Unie. Voor het exporteren naar een aantal landen buiten de EU wordt er geen EX-A opgemaakt. Hiervoor wordt een EU-A opgemaakt.
Het T1 document is een verplicht document voor het vervoeren of doorvoeren van bepaalde goederen binnen de Europese Unie. Een T-1 document is van toepassing voor goederen die buiten de Europese Unie geproduceerd zijn, die zich fysiek binnen de Europese Unie bevinden en die nog niet ingeklaard of weer uitgevoerd zijn.
Voor deze service betaalt u eenmalig € 249,50 (ex.BTW) aansluitkosten.
Met het EX-A document, ofwel de uitvoeraangifte van de douane, kunt u bewijzen dat de goederen de EU hebben verlaten. Het is een bewijs van uitvoer, de Confirmation of Exit. Met dit bewijs toont u aan dat u terecht 0% btw heeft gefactureerd.
Een T1 document is een vervoerdocument. Met een T1 document worden goederen die vanaf de buitengrens van de EU komen vervoert naar het binnenland. Door een T1 document op te maken kunt u de goederen in het binnenland inklaren, dit gebeurt vaak bij controle gevoelige goederen die de douane wil controleren.
Wat is een referentiebedrag? Een referentiebedrag is de norm waarmee het ziekenhuis wordt vergeleken. Het gaat eigenlijk om een nationale gemiddelde van de reële uitgaven, verhoogd met 10 %. Dat gemiddelde wordt berekend per aandoening, per graad van ernst en per groep van verstrekkingen.
Wanneer u goederen verzendt, moet u daarvan verzendingsaangifte type CO A doen met regeling 10. Daarnaast moet u in het land van bestemming een aangifte tot verzending type CO A doen met regeling 49. Deze procedure dient om ervoor te zorgen dat de omzetbelasting en accijns worden geheven.
De belasting op de Canarische Eilanden die overeenkomt met de btw wordt IGIC (Canarische algemene indirecte belasting) genoemd en onderscheidt zich door belastingtarieven die in het algemeen lager zijn dan de btw. Het algemene belastingtarief van de IGIC is 7% terwijl dat voor de btw 21% bedraagt.
Systemen om het stadium te beschrijven
Bijvoorbeeld: bij een 'T2, N1, M0' is de primaire tumor al niet meer zo onschuldig (want T2 betekent meestal groter dan 2 of 3 cm), zijn er ook lymfeklieren gevonden met kankercellen in, maar geven verschillende onderzoeken (o.a. CT-scan, PET-scan ...)
MRI-opnamen van normale hersenen, waarbij links een zogenaamde T1-gewogen opname is waarop de waterhoudende structuren (hersenkamers) donker zijn, terwijl het onderhuidse vetweefsel helder is. Rechts is een T2-gewogen opname waarop de waterrijke structuren helder zijn, maar het onderhuidse vetweefsel juist donker.