Een HTML-code is een 'technische opmaaktaal' die bij alle websites gebruikt wordt om een stuk tekst op internetpagina's te schrijven en 'op te maken'. Het is daarmee de basis van iedere tekst op internet. Je kunt het zo zien: een website bestaat volledig uit HTML-codes, dit geldt ook voor blogs en artikelen.
De weergegeven bron bekijken
In de Chrome-browser: Klik met de rechtermuisknop op een deel van de pagina en selecteer Inspecteren om alle HTML van de weergegeven pagina te bekijken. Zoek met Ctrl + F (Windows) of Command + F (Mac) naar items in de gerenderde HTML.
HTML-codes bestaan uit tags en inhoud. Tags zijn de instructies die aangeven hoe de inhoud moet worden weergegeven. Elke HTML-tag begint met een '<' en eindigt met een '>'.De inhoud van de tag staat tussen deze twee symbolen.
HTML is de afkorting van HyperText Markup Language en is de standaard opmaaktaal voor webpagina's. Het is de taal waarmee webpagina's worden gemaakt, die vervolgens kan worden bekeken op je browser. HTML is een stuk code waarmee je de structuur van een webpagina bepaalt.
Druk op Ctrl+U (Windows) of ⌘-Option-U (Mac).
Wie echt zelf een website wil maken, kan niet zonder tenminste enige kennis van HTML en CSS. En kennis hebben van HTML en CSS heeft een heel groot voordeel: namelijk dat je voor het maken van een volledige website niet meer nodig hebt dan een HTML-editor.
Is HTML moeilijk om te leren? Kort gezegd: nee. HTML is geen gigantisch complexe programmeertaal en is relatief eenvoudig aan te leren; het is alleen wel veel stof om op te nemen als je er 100% bekwaam in wilt worden.
HTML geeft structuur door het gebruik van tags, die een tekst vertellen wat het moet doen. HTML zorgt bijvoorbeeld voor alinea's, pagina-eindes, dikgedrukte of cursieve letters en nog veel meer. Het is belangrijk om een webpagina te laten weten dat je HTML gebruikt.
Hoe een HTML bestand openen? Een HTML bestand wordt als een standaard tekstbestand opgeslagen. Het mogelijk om het bestand met vrijwel iedere tekstverwerker of editor te openen. Je krijgt dan enkel platte tekst te zien inclusief de HTML-tags.
HyperText Markup Language (afgekort HTML) is een op SGML gebaseerde opmaaktaal voor de specificatie van documenten, voornamelijk bedoeld voor het wereldwijde web. Het is de standaard opmaaktaal voor webpagina's.
Maar het illustreert nog eens hoe zeer gemak bij het beveiligen van gegevens voorrang krijgt. De verreweg meest gebruikte viercijferige code blijkt, inderdaad, 1234.
Je ziet geen of hele beperkte website-statistieken. Je kunt niet gebruik maken van externe gratis software voor bijvoorbeeld nieuwsbrieven, SEO en back-ups. Voor veel moet je bijbetalen. Geen of beperkte zoekmachine optimalisatie opties.
Waarom is HTML geen programmeertaal? HTML (Hypertext Markup Language) is een code en wordt daarom niet als programmeertaal beschouwd. Het wordt namelijk gebruikt voor structuur: het is een opmaaktaal en geen programmeertaal.
HTML staat voluit voor Hyper Text Markup Language en kan gezien worden als een taal om een pagina op te maken. Eigenlijk is HTML dus niet echt een programmeertaal, het is eerder een opmaaktaal.
Hoe lang het precies duurt, hangt grotendeels af van hoe veel en hoe intensief je zelf bezig bent met HTML daadwerkelijk gebruiken. HTML leer je het snelst door gewoon webpagina's te maken en dingen te proberen. En omdat je meteen het resultaat kunt zien van wat je aan het doen bent, leer je als het ware constant.
Het verschil tussen HTML en CSS is dat HTML zorgt voor een algemene structuur en opmaak van jouw webpagina's.Cascading Style Sheet daarentegen is ontwikkeld om veel gedetailleerder jouw webpagina's te ontwerpen.
HTML is een opmaak taal en PHP is een programmeertaal die op basis van allerlei variabelen HTML kan weergeven. Dit kunnen browsers lezen en zo kun je een website laten zien aan je bezoeker. print(“Dit is een voorbeeld van een script” );
Javascript is een programmeertaal die je kunt gebruiken om je websites dynamisch te maken.Wanneer je HTML gebruikt, zet je alleen de fundering op en met CSS maak je HTML wat aantrekkelijker, maar dan heb je verder nog een statische website waar je weinig mee kan.
Hetgeen waarvan je een link wilt maken zet je tussen twee tags: de openingstag <a> en de sluittag </a> . Die tekst wordt dan automatisch een link. bijvoorbeeld: <a>Algemene Voorwaarden</a> .
Het beste is een code waarbij zoveel mogelijk handbewegingen tegen elkaar in worden gemaakt. Daardoor blijven er veel mogelijke codes over die bij die set bewegingen passen. Een nummer als 1959 is bijvoorbeeld relatief veilig. De bewegingen van deze combinatie passen ook bij 105 andere codes.