De chocolade producten van Sukrin bevatten netto minder koolhydraten en passen daarom perfect binnen een dieet of zijn erg geschikt voor diabetici omdat je bloedsuikerspiegel minder en snel stijgt dan repen met veel suikers.
Welke chocolade kan ik als diabeet eten? Een stuk chocolade werkt altijd en misschien zelfs een paar stukjes meer, als je een paar simpele tips volgt: pure chocolade : Het bevat minder suiker dan melkchocolade en slechts een derde zoveel als witte chocolade. pure chocolade verlaagt ook de bloeddruk.
Polyfenolen in pure chocolade kunnen de insulinegevoeligheid verbeteren, of hoe goed insuline in het lichaam werkt. Dit kan op zijn beurt helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren, volgens onderzoek gepubliceerd in Endocrine Abstracts. Een dergelijke verbeterde insulinegevoeligheid kan het begin van diabetes vertragen of zelfs voorkomen.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Chocolade zonder suiker: Er is chocolade die gemaakt is met suikervervangers zoals dadels en dadelstroop, kokosbloesemsuiker en kokosbloesemstroop, xylitol en ahornstroop.
Wil je profiteren van de gezonde voedingswaarden en eigenschappen van chocolade, kies dan voor biologische chocolade die rauw en puur is, met een cacaopercentage vanaf 70%. Melkchocolade en witte chocolade kun je het beste links laten liggen.
"Over het algemeen heeft suikervrij snoep minder effect op de bloedglucose dan snoep met suiker ", zegt Jo-Anne M. Rizzotto, RD, een gecertificeerde specialist in diabeteszorg en -educatie bij het Joslin Diabetes Center in Boston.
Pure chocolade , die veel cacao bevat, bevat veel minder suiker dan melk- of witte chocolade. De volgende tabel toont de hoeveelheid suikers in 10 gram chocolade, oftewel een standaardportie.
Wil je een gezond stukje chocolade eten, kies dan voor rauwe chocolade. In deze chocolade zit veel meer cacao dan in andere soorten chocolade. Daarnaast worden de bonen koud gemalen in plaats van gebrand; hierdoor blijven de gezonde stoffen beter bewaard.
Door te kiezen voor pure chocolade van hoge kwaliteit — zoals 70% cacao — krijg je een sterkere chocoladesmaak, wat je kan helpen om minder te eten. Controleer de etiketten op koolhydraatgehaltes om je te helpen je insulineniveau aan te passen, en je kunt genieten van een zoete traktatie.
Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën. Daarom staat die niet in de Schijf van Vijf.
Pure chocolade is rijk aan mineralen, zoals ijzer, magnesium en zink. Het kan verschillende gezondheidsvoordelen hebben, waaronder het verminderen van ontstekingen en het verkleinen van het risico op hartziekten.
Lindt Excellence 90% Cacao : Deze optie met veel cacao is robuust van smaak en bevat een minimale hoeveelheid suiker. Hierdoor is het een van de beste keuzes voor diabetici.
Iemand met diabetes mag in principe alles eten, dus ook nog best een gebakje. Als hij er wel rekening mee houdt wat hij verder eet die dag. Suikervrije producten zijn niet nodig. Wel is het voor mensen met diabetes extra belangrijk om gezond en regelmatig te eten, en veel te bewegen.
Veel mensen kiezen voor carobe als alternatief voor chocolade omdat het gezonder is. Het gaat daarbij voornamelijk om de natuurlijke zoetkracht van carobe. Het poeder is van zichzelf al zoetig, terwijl cacaopoeder een stuk bitterder en helemaal niet zoet is.
Pure chocolade en diabetes
Pure chocolade is rijk aan magnesium, ijzer en vitamine E en wordt beschouwd als gezond voedsel. De flavanolen die het bevat, werken als antidiabetica, vooral bij mensen met diabetes type 2 .
Suikerhoudende dranken zoals frisdrank, vruchtensap en gezoete zuiveldranken (330 ml/dag) Rood vlees (vanaf 100 gram onbewerkt rood vlees per dag) Bewerkt vlees (vanaf 50 gram bewerkt vlees, zoals vleeswaren, per dag) Eieren (7 of meer per week) en hoge inname van cholesterol (400 mg/dag)
Deskundigen adviseren mensen met diabetes om te kiezen voor dranken die weinig tot geen suiker bevatten. Daarom zijn onze suikervrije dranken, zoals Coca‑Cola light, Coca‑Cola zero sugar, Sprite en Chaudfontaine Fusion geschikt voor diabetici.
Biologische pure chocolade, zoals Mast 80%, Theo 85% en Alter Eco 85% , staat bekend om het gebruik van schone producten en kwaliteitsingrediënten. Deze opties verminderen uw blootstelling aan chemicaliën en genetische mutaties in cacaoplanten, wat opmerkelijke gezondheidsvoordelen biedt.
De chocolade producten van Sukrin bevatten geen suiker. Deze chocola is daarom lager in calorieën dan reguliere melkchocolade producten. Je kunt met een suikerarm dieet of als diabetespatiënt gewoon genieten van een chocolade reep.
Didier & Frank 99% Ultimate Pure Chocolade 100g, Zonder Toegevoegde Suiker (Keto)
Volgens de American Diabetes Association kunnen mensen met diabetes nog steeds snoep, chocolade of andere suikerhoudende voedingsmiddelen eten, zolang ze deze eten als onderdeel van een gezond maaltijdplan of in combinatie met lichaamsbeweging . Zij beschouwen een gezond maaltijdplan als: beperkt verzadigd vet.
Eet regelmatig en snack gezond
Het is belangrijk om regelmatig te eten en gezonde snacks te nemen om te voorkomen dat je bloedglucose te veel schommelt. Kies voor gezonde snacks zoals groenten met hummus, een handjevol noten of een schaaltje yoghurt.
Een suikervrije (stevia, erythritol en inuline-gezoete) pure chocolade reep leidde tot een lagere bloedglucose iAUC vergeleken met een conventionele pure chocolade reep bij mensen met diabetes. Het lijkt erop dat suikervrije pure chocolade geconsumeerd kan worden zonder de bloedglucosecontrole bij mensen met diabetes in gevaar te brengen .