Gellak wordt ook vaak 'semi-permanente nagellak' genoemd en staat ook bekend onder de benaming 'soak off gel' en 'gelish'. Je kunt gellak zien als een gewone nagellak, die op dezelfde manier wordt aangebracht als normale nagellak, maar die wel wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp.
Het grote verschil tussen gel nagellak en gewone nagellak is dat de gel variant langer blijft zitten op je nagels dan de gewone nagellak. Dit komt door de gel die aan de nagellak is toegevoegd bij de gellak en daardoor blijft deze nagellak langer en beter op je nagels zitten.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen.
Het verschil tussen gellak en gelnagels situeert zich vooral op het vlak van de versteviging die beide soorten nagelverzorging bieden aan je natuurlijke nagels, de mogelijkheid tot verlenging van je natuurlijke nagels alsook de houdbaarheid op je nagels.
Je kunt gellak zien als een gewone nagellak, die op dezelfde manier wordt aangebracht als normale nagellak, maar die wel wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Het voordeel hiervan is dat de lak niet na enkele dagen al begint af te bladderen, maar 2 tot wel 3 weken mooi blijft zitten.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Gellak verstevigt de nagels!
Het is een semi transparante lak die in laagjes wordt aangebracht op de teennagels. Na elk dun laagje wordt deze uitgehard onder een UV-lamp. Daarom heeft u bij gellak geen droogtijden. De gellak verstevigt en beschermt de nagels.
Gellak kan je namelijk alleen aanbrengen met een lamp. Gellak is namelijk niet een product dat zoals nagellak droogt aan de lucht. Nee, gellak is een soort plastic, wat je moet uitharden.
De eerste en de meest gebruikte manier is de gellak laten weken in aceton. Besprenkel een wattenschijfje met pure aceton (bij de drogist te koop). Vouw het wattenschijfje om je nagel heen en klem het vast met een stukje aluminium folie. Laat dit ongeveer 10 minuten zitten tot de gellak los begint te zitten.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
Gellak korte nagels. Gelmanicures op korte nagels zijn zo populair geworden omdat het een van de snelste manicures is om te krijgen en het gemakkelijkst te onderhouden. Ook zorgt gellak dat je korte nagels stevig worden en kunnen groeien. Ga voor een klassieke ronde vorm en één van deze designs.
Over het algemeen is een eerste set gelnagels, met verlenging, laten zetten zo'n 50 euro gemiddeld in de salon. De prijzen variëren van 25 tot 70 euro. Als je het daarna wilt laten opvullen kost het rond de 30 euro gemiddeld. Hier variëren de prijzen van 20 – 40 euro.
“Gellak blijft normaal 3 tot 4 weken zitten, het is echter van veel factoren afhankelijk.” Het kan erg verschillen per persoon en per product hoelang je kunt genieten van je mooie nagels.
Gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan nagels van acryl. Ook zijn ze iets zachter en buigzamer, waardoor ze minder snel breken. Daarnaast hebben gelnagels een glanzend oppervlak en heeft het zetten van gelnagels een wat minder penetrante geur.
De ene gellak is nou eenmaal wat dikker dan de andere. Dit kan liggen aan verschillende dingen. De kleur en de hoeveelheid pigment in de lak heeft invloed en ook zeker het merk! Elk merk heeft weer een andere samenstelling waardoor het aanbrengen altijd net iets anders zal zijn.
Het beste antwoord. Je kunt nagellakremover (eventueel zonder aceton) gebruiken. Dat tast de gellak niet aan aangezien je gellak niet kunt verwijderen daarmee.
Op het moment dat je veel in de zon zit of regelmatig onder de zonnebank gaat, kan de gellak verkleuren door de UV-straling. Maar ook door haarverf, agressieve schoonmaakmiddelen, zonnebrandcrème met een Tanner, dagcrème met bronzers, chloor of zout water en ga zo maar door kunnen een verkleuring aan de gellak geven.
Naast een verhoogd risico op huidkanker, dragen gelnagels ook bij tot een veroudering van onze huid. Opnieuw is het UV-licht de grote boosdoener. Wie desondanks blijft volhouden, maakt dus veel kans om met perfect gemanicuurde nagels rond te lopen aan een rimpelig hand.
De nagellakkleur van het jaar 2022 is volgens Pantone is Very Peri en blijft de trends domineren. Terwijl ook geel, groen en blauw nog steeds te verkrijgen zijn in alle soorten pasteltinten. De kleur die dit seizoen weer tot leven komt? Electric blue, de meest populaire kleur van het moment.
'Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden? ' Nee, dat gaat niet op voor het plaatsen van gelnagels! Dit hoort namelijk geen pijn te doen. Toch kan het gebeuren dat je mensen hoort klagen dat ze last hebben van een intens branderig gevoel tijdens het uitharden van gelnagels in een UV-lamp.
Gellak op schimmelnagels: verdikte nagels worden dunner gefreesd, behandeld met een schimmeldodende vloeistof(werkt ong 48 uur) daarna een laagje gel om de nagel glad te maken, dan een gekleurde gellak erop. De schimmelnagels kunnen gewoon behandeld worden met een LCN schimmeldodend middel .
Zwemmen met gelnagels? Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater. Het is wel belangrijk om eraan te denken dat je altijd de eerste 48 uur wat voorzichtiger moet zijn met je gelnagels. Ze hebben namelijk deze tijd nodig om volledig uit te harden.
Wanneer je dan gaat trekken aan de gellak zorgt dit ervoor dat je niet alleen de gellak omhoog trekt, maar ook een stukje van je nageloppervlak. En dat kan zeker schadelijk zijn voor je natuurlijke nagels. Want wanneer je dit doet, kan je nagel erg dun, broos, en pijnlijk worden.