Verschil in mogelijkheden. Met zonwering kiest u voor een grotere mate aan flexibiliteit. Waar airco enkel en alleen voor verkoeling zorgt, is zonwering de oplossing voor meerdere problemen. Zo is er de perfecte controle over het binnenvallende daglicht in uw woning.
Rolluiken hebben de hoogste isolatiewaarde. Gemiddeld houden rolluiken tot 7 graden warmte tegen. Dat scheelt behoorlijk! Op extreem hete dagen kan je er altijd nog voor kiezen om de airco bij te laten koelen.
Nadelen airco op een rijtje
Een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten kan zorgen voor verkoudheid. Bij slecht onderhoud kunnen klachten ontstaan zoals vieze luchtjes en gezondheidsklachten. Een onderhoudscontract brengt extra kosten met zich mee.
Rolluiken houden de meeste warmte tegen.
Airconditioning = ook verwarmen
Wat lang niet iedereen weet is dat iedere airconditioning een warmtepomp is. Naast koelen kan de airconditioning ook verwarmen door het proces om te draaien koelt hij de buitenlucht en wordt er binnen warme lucht ingeblazen.
Nadelen airco verwarming
Dat is slecht voor je energierekening en — als deze energie wordt opgewekt met fossiele brandstoffen — voor het milieu. Dit kun je wel deels compenseren met zonnepanelen. Ruimte nodig. In elke ruimte die je wilt verwarmen, heb je een binnenunit nodig.
Voor iedere woning zijn er rolluiken beschikbaar met een passende uitstraling. Bij lichte kleuren wordt het 'pantser' wel minder warm dan bij donkere kleuren. Voor het weren van warmte adviseren wij daarom te kiezen voor een lichtere kleur rolluik.
Rolluiken zijn de meest effectieve vorm van zonwering tijdens een hittegolf. Rolluiken zijn namelijk volledig afsluitbaar. Zon, warmte en geluiden kunnen veel minder makkelijk uw woning binnendringen.
Helpt een screen of rolluik tegen warmte? Beide. Omdat rolluiken helemaal geen licht doorlaten, ligt de isolerende waarde bij deze producten net iets hoger.
Doordat zonnepanelen juist in die periode veel energie opwekken, kunnen airco's draaien op de energie die het dak zelf levert.
De vraag rijst dan ook of je subsidie voor je airco kan krijgen. Het antwoord daarop is helaas nee, dat is niet mogelijk.
Er zijn veel mogelijkheden om het binnen koeler te houden, twee daarvan zijn plafondkoeling of wandkoeling. Deze afgiftesystemen net ongeveer hetzelfde als vloerverwarming, maar zitten dan in de wand of in het plafond. Met deze oplossing voorkom je dat de kamertemperatuur te ver oploopt.
Met een gemiddeld tarief van 86,76 eurocent per jaar is de gemiddelde Nederlander dus 1090 euro per jaar kwijt aan gas. Bij een besparing van 10 procent met rolluiken zul je op jaarbasis dus zo'n 109 euro minder kwijt zijn aan energiekosten.
De populairste producten in de categorie buitenzonwering zijn rolluiken en screens. Rolluiken houden gemiddeld 6 graden tegen. Het temperatuurverschil met screens ligt iets lager: 3 graden. Toch kan een ruimte met slechts een paar graden verschil al een stuk aangenamer aanvoelen.
De gasprijzen blijven maar stijgen, wat betekent: hogere energierekeningen. Met de aanschaf van rolluiken bespaar je tot ruim 10% op je energierekening.
Wanneer u die lamellen volledig sluit ontstaat er een warme 'luchtbuffer' tussen het glas en het rolluik, dat een isolerend effect heeft. Eigenlijk verdubbelt het rolluik dus de isolatiewaarde van het glas! Zo goed zelfs, dat de isolatiewaarde met wel 10% tot 40% kan verbeteren.
Ook in de zomermaanden zijn rolluiken voordelig, ze houden namelijk de warmte buiten en zorgen ervoor dat je huis niet opwarmt door het zonlicht. Waardoor je op koelingskosten bespaart. Rolluiken zijn zowel in de winter als de zomer energie-efficiënt. Een woning met rolluiken bespaart al snel 10% aan verwarmingskosten.
Helpen rolluiken tegen kou? Jazeker!Rolluiken bieden isolatie tegen geluid, warmte en kou.
Door het plaatsen van zonwering kunt u voorkomen dat de temperatuur in uw woning snel oploopt op een warme, zomerse dag. Hierbij kunt u het volgende aanhouden als het gaat over de kleuren zonwering: Witte zonwering reflecteert zonlicht, maar absorbeert minder.
De makkelijkste oplossing voor vastgevroren rolluiken is wachten tot ze ontdooid zijn. Als de buitentemperatuur door de dag stijgt tot boven het vriespunt, zullen de rolluiken vanzelf weer los komen en kunt u ze zonder problemen opnieuw openen en sluiten.
Het koudemiddel dat in de airco wordt gebruikt, heeft namelijk een kookpunt dat ver beneden de 0° Celsius ligt. Hierdoor zal de airco zelfs bij buitentemperaturen van -15° C nog steeds blijven verwarmen. Het is wel zo dat het rendement afneemt als het temperatuurverschil tussen buiten en binnen toeneemt.
Verwarmen met airco goedkoper dan gas
Een airco verwarmt uw huis goedkoper dan uw cv-ketel, vooral nu met de stijgende gasprijzen. Door uw huis (deels) te verwarmen met een airco verbruikt u minder gas.
Een airco kan in de zomer ook koelen; Verwarmen met een airco is altijd goedkoper dan met gas; Installatie van airco is relatief simpel en vrijwel in elke woning mogelijk.