Roken, alcohol, koffie en sterk prikkelde stoffen, zoals bijvoorbeeld pepermunt, drop en chocolade prikkelen het slijmvlies in de keel. Dat kan de kriebel die je omschrijft veroorzaken. Dit betekent niet dat je allergisch hoeft te zijn, het is maar een zeer tijdelijke reactie van het slijmvlies.
Volgens de onderzoekers kan het eten van chocolade een kalmerend effect hebben op het hoesten. Onderzoekers van het Imperial College in Londen, toonden eerder aan dat de stof theobromine – een alkaloïde in cacao – beter hoest onderdrukt dan codeïne.
Sommige mensen die allergisch reageren op chocolade, kunnen allergisch zijn voor melkproducten. Een persoon die allergisch is voor melk, kan in de eerste uren na het eten van melkproducten enkele onmiddellijke symptomen ervaren, zoals galbulten, een piepende hoest of misselijkheid .
Hoesten na het eten komt voor wanneer er vloeistof of voedsel in de luchtpijp terecht is gekomen in plaats van de slokdarm. Normaal gesproken gaat slikken automatisch en zijn veel verschillende spieren zijn hierbij betrokken. Wanneer bijvoorbeeld de keelholte gevoelig is, wordt je bewuster van slikken.
Hoewel het zeldzaam is, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor cacao. Cacao allergie symptomen zijn onderander: huiduitslag, jeuk en ademhalingsproblemen. Als je vermoedt dat je allergisch bent voor cacao, is het raadzaam om bij de huisarts een allergietest te laten doen.
Mensen met een cacao–allergie krijgen van alle producten waar cacao in verwerkt zit een allergische reactie, gaande van huiduitslag, jeuk, hoofdpijn tot ademhalingsproblemen. Deze reacties treden meestal binnen enkele minuten, maar soms pas twee uur na het eten van cacao op.
Vermijd voedingsmiddelen die slijmvormend kunnen werken zoals chocolademelk, vla en chocolade. Vervang zoete door zure zuivelproducten; zij veroorzaken minder slijmvorming. Voorbeelden zijn karnemelk, yoghurt, sojamelk, kwark en Biogarde.
Alle allergische reacties hebben hun eigen specifieke symptomen. Veel allergische reacties veroorzaken hoest. In de meeste gevallen is dit kriebelhoest, een droge hoest waarbij er een kriebel in de keel ervaren wordt. Hoesten verergert deze kriebelhoest vaak.
Als u zich verslikt, moet u flink hoesten, dat is een reflex. Het eten of drinken komt in de luchtpijp terecht in plaats van in de slokdarm.Dat wat in de luchtpijp is gekomen, wordt door het hoesten daar als het ware weer 'uitgeblazen'.
Neem dan geen melk, vla, yoghurt, mousses, slagroom, kaas en ijs op basis van zuivel. Eet ook geen vet vlees, alcohol, koffie en gewone thee (die cafeïne/theïne bevatten) en bananen. In sommige gevallen veroorzaken ook andere vruchten extra slijmvorming. Aardappelen en koolsoorten kunnen ook slijmvorming stimuleren.
Vaak zijn die mensen dan gevoelig voor stoffen uit de chocolade(reep) zoals de cacao, melk, lactose, thiamine, sulfieten of histamine. Mensen met een cacao-allergie krijgen van alle producten afkomstig van cacao een allergische reactie.
De zure oprispingen die ontstaan door het eten van te veel suiker gedurende de dag, kunnen de oorzaak zijn van de hoest van uw kind 's nachts.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Naast echte allergische reacties kan chocolade ook andere symptomen veroorzaken die niet gerelateerd zijn aan allergie. Zo zal chocolade zich bijvoorbeeld mengen met slijm in de achterkant van de keel, waardoor de afscheidingen dikker worden en de keel meer wordt geschraapt .
Cafeïnehoudende dranken: koffie, zwarte thee en frisdrank kunnen je nog meer uitdrogen. Frisdrank bevat bovendien veel suiker. Harde crackers en krokante chips kunnen hoest en keelpijn verergeren. Bewerkte voedingsmiddelen: hoe meer bewerkt voedsel is, hoe minder voedingsstoffen je binnenkrijgt.
“Veel mensen hebben dit ook bij pure chocola, oude kaas en rode wijn. Daar zitten bepaalde stoffen in dat het neusslijmvlies meer prikkelt dan andere dingen.Je neus reageert daar dan sneller op, dus je niest erdoor. Dit is vooral zo als je extra gevoelig neusslijnmvlies hebt.
Het beste antwoord. Roken, alcohol, koffie en sterk prikkelde stoffen, zoals bijvoorbeeld pepermunt, drop en chocolade prikkelen het slijmvlies in de keel. Dat kan de kriebel die je omschrijft veroorzaken. Dit betekent niet dat je allergisch hoeft te zijn, het is maar een zeer tijdelijke reactie van het slijmvlies.
Hierdoor komen patiënten vaak (te) laat bij een arts en wordt de diagnose longkanker ook (te) laat gesteld. De meest voorkomende symptomen bij longkanker zijn: Een hardnekkige prikkelhoest, die langer dan 9 weken aanhoudt. Bloed in het opgehoeste slijm (zonder dat er een aanleiding voor is.
Door maagzuur in uw keel (reflux) kunt u de volgende klachten hebben:heesheid (vooral 's ochtends)aanhoudend keelschrapen of hoesten. een gevoel dat er iets vastzit in uw keel.
Frequent hoesten, kuchen of keelschrapen na het slikken duiden het meest op een slikprobleem. Als dit gebeurt, komt er wat eten of drinken in de luchtpijp terecht in plaats van in de slokdarm. Het strottenklepje heeft de luchtweg niet volledig afgesloten, waardoor er wat vocht of voeding langs lekt.
Astma en allergische hoest worden meestal veroorzaakt door zwelling of irritatie van de luchtwegen. Allergieën zoals hooikoorts kunnen een chronische droge hoest veroorzaken. Als u gevoelig bent voor stof, huidschilfers van huisdieren, pollen, schimmels of andere veelvoorkomende allergenen, dan kunnen uw allergiesymptomen een hoest omvatten.
Als u na het eten van bepaalde voedingsmiddelen symptomen opmerkt zoals maagkrampen, misselijkheid of allergie-achtige reacties zoals huiduitslag of ademhalingsproblemen, kan dit wijzen op histamine-intolerantie. Een test voor thuis kan duidelijkheid verschaffen.
U kunt een chocolade-intolerantie of -gevoeligheid hebben als u een van de volgende klachten ervaart wanneer u het consumeert:Een opgeblazen gevoel, gas of krampen . Hoofdpijn . Huiduitslag, galbulten of acne .
Theobromine heeft een stimulerende en verslavende werking. Door de stimulerende werking van theobromine wordt de lichaamsactiviteit verhoogd. Het gevolg hiervan is een versnelde hartslag en verhoogde urineproductie wat weer kan leiden tot uitvalsverschijnselen en een verstoorde ademhaling.
Chocolade bevat veel antioxidanten, die ontstekingen tegengaan. Het zijn de flavonolen die verantwoordelijk zijn voor deze ontstekingsremmende eigenschappen. Zo kan chocola bijvoorbeeld de wanden van je aderen gezond houden en ervoor zorgen dat je gezond ouder kunt worden[2].