De code. Bij de meeste zonnebrillen staat aan de binnenkant van het montuur de maten beschreven. Als je zelf al ergens een bril hebt liggen kan je aan de binnenkant van het montuur zoeken naar een code. In deze code kan je vaak het model, de kleur van het montuur en de maat aflezen.
Wanneer je al in het bezit bent van een zonnebril, kan je eenvoudig de maat terugvinden op een van de poten. Iedere zonnebril heeft zijn eigen unieke code die bestaat uit een reeks cijfers. Neem als voorbeeld de Ray-Ban Justin zonnebril: RB4165-622/T3-54-16-145.
U kunt het best de maat pakken die even breed als uw hoofd is. Als voorbeeld nemen we de maat 58mm. De totale breedte van het montuur is 58+58+14= 130mm, oftewel 13cm. Ons advies is om nooit een zonnebril te bestellen die 1,5cm groter of smaller dan uw hoofd is.
De maat van een zonnebril wordt door twee of drie getallen omschreven. Bijvoorbeeld 52/18/140. De maat 52 staat voor de breedte van één glas. De maat 18 is de afstand van het ene tot aan het andere glas, ook wel neusmaat genoemd.
Met een smal gezicht kunt u het beste kiezen voor de Ray-Ban Aviator zonnebril van 55 mm. Heeft u een iets ronder/groter gezicht? Dan kunt u het beste kiezen voor een bril met grotere glazen, zoals de Ray-Ban Aviator zonnebril van 58 mm.
Maat 47, maat 50 en maat 54. Deze maten verwijzen naar de maten van het glas. Hoe groter het glas hoe breder het montuur is. De kleinste maat, maat 47, heeft naast een kleiner glas ook nog eens kortere pootjes.
Welke brilmaten zijn er eigenlijk? Brilmaten worden in dubbele getallen gegeven, schijfmaat en neusmaat. Voorbeelden zijn: 62-21, 52-17, 46-19. Het eerste getal zegt iets over de breedte van het glas, het tweede over de ruimte tussen de glazen.
Is het glas te groot, ziet het er vaak niet mooi uit. De vuistregel daarbij is dat de glazen niet breder mogen zijn dan het gezicht en de wenkbrauwen niet mogen bedekken. Zonnebrillen vormen daarop natuurlijk een uitzondering: Ze bedekken de wenkbrauwen vaak juist om ze te beschermen tegen de zon.
etc. De maten 50 t/m 54 zijn meestal small, 54 t/m 58 medium en daarboven large.
Je Ray-Ban zonnebril op sterkte is verkrijgbaar vanaf 149. -*. Je kunt ze. Gratis verzending vanaf €25 & gratis retour.
Hoe vind ik de juiste montuurbreedte? Als u al een bril heeft die qua vorm lijkt op de bril waarop uw oog gevallen is (bv. rechthoekig), kunt u die bril als uitgangspunt gebruiken. Meet daarvoor met een liniaal aan de bovenkant van het frame de afstand van de ene kant naar de andere.
Kies bijvoorbeeld voor de trendy Ray-Ban Wayfarer of Ray-Ban Clubmaster. Het ideale model zonnebril is recht of hoekig, zodat uw gezicht smaller en langer lijkt. Ook een donker montuur geeft enigszins diepte aan uw gezicht.
Is jouw gezicht ongeveer even lang als breed, heb je een ronde kaak en volle wangen? Dan heb je een rond gezicht. Zonnebrillen met een rechthoekig, vierkant of breed montuur passen daarom perfect bij je. Ook modellen die wat breder aan de bovenkant zijn, staan je super goed!
Dure merken
Dat komt omdat er twee grote Italiaanse fabrieken zijn die samen zo'n beetje de hele zonnebrillenmarkt beheersen. Een van die fabrieken, Luxottica, heeft merken als Chanel, Vogue, Armani en Ray-Ban onder zich.
Als het logo op het glas ligt, dan heb je te maken met een stempel en dus met een imitatie zonnebril. Is het logo in het glas verwerkt? Dan is het een gravering – en typerend voor de échte variant. *Uitzondering daargelaten, zoals de Ray-Ban Exclusive collectie en glazen op sterkte zijn niet voorzien van een logo.
Zoals we gezien hebben, is het grote voordeel van Ray-Ban zonnebrillen dat ze met materialen van hoge kwaliteit gemaakt worden. Ray-Ban zonnebrillen zijn tijdloos. Ray-Ban zonnebrillen zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook geschikt voor de gezondheid en bescherming van je ogen.
De lengte is meestal 135, 140 of 145 millimeter. Glashoogte: De glashoogte meet de grootte van het glas verticaal, d.w.z. van boven naar beneden van de lens. Hoewel de maten kunnen verschillen afhankelijk van het merk, is de standaardmaat ergens tussen de 32 en 38 millimeter.
De totale breedte van je bril (het brilmontuur) moet zo goed mogelijk overeenkomen met de afstand tussen je slapen. Bijvoorbeeld: als de afstand tussen je slapen gelijk is aan 132 mm, dan moet je zoeken naar een brilmontuur van 130-134 mm breed.
Heb je een wat smallere neus of staan je ogen dichter op elkaar? Dan kan je beter voor een bril kiezen met een neusbrug breedte van 15-18 mm. De bril kan anders sneller van je neus af schuiven. Mensen met een bredere neus of een grotere afstand tussen de ogen, kunnen beter kiezen voor een neusbrug breedte van 18-20 mm.
Laat de bril opnieuw afstellen om afzakken te voorkomen
Soms is de bril te los afgesteld, maar ook een te strak afgesteld montuur kan afzakken. Dan duwt hij zichzelf omhoog en zakt vervolgens naar beneden. Als jouw bril niet goed is afgesteld, dan voel je bijvoorbeeld een druk op je slapen.
Een metalen montuur heeft meestal van die handige neuspads die je eenvoudig kunt verstellen. Pak altijd de bril met handen vast en druk voorzichtig met je duimen de neuspads naar buiten zodat de ruimte breeder wordt. Je zult merken dat de bril ineens een stuk lekkerder op je neus zit.
De buitenste rand van uw montuur moet niet groter zijn dan het uiteinde van uw wenkbrauwen. Hiermee zorgt u ervoor dat uw bril uw gezichtsvorm complementeert. Voor een gebalanceerde esthetische look moet de bovenste rand van uw montuur de lijn van uw wenkbrauwen volgen.
Ondanks het feit dat verschillende merken verschillende definities hebben van deze 'standaard' hoogte, is dit meestal ongeveer 32-38 millimeter. De brugbreedte meet horizontaal het deel boven je neus tussen de lenzen, dit is meestal 14 tot 24 millimeter.
Prettig is juist weer dat er een groter draagvlak is op de neus, hierdoor wordt het gewicht van de bril meer verdeeld, waardoor je meer draagcomfort ervaart. En omdat er geen neussteuntjes op zitten kunnen deze ook niet gaan irriteren, knellen of afdrukken geven in de huid.
Ook is het belangrijk dat de bril goed past. Zo kijk je het fijnst als je pupil in het midden van de glazen zit. Ook hoort de bril niet breder te zijn dan je gezicht. De opticien of optometrist kan je adviseren en de bril voor je verstellen, zodat 'ie lekker zit en goed past.