In een aantal landen wordt links gereden. Voor Europeanen is het Verenigd Koninkrijk en Ierland het beste voorbeeld, maar ook op Malta en Cyprus wordt links gereden. Ook in Suriname en Guyana rijdt men links, afwijkend ten opzichte van de rest van Zuid-Amerika.
Noord-Amerika: Amerikaanse Maagdeneilanden, Anguilla, Antigua en Barbuda, Bahama's, Barbados, Bermuda, Britse Maagdeneilanden, Dominica, Grenada, Jamaica, Kaaimaneilanden, Montserrat, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Trinidad en Tobago, Turks- en Caicoseilanden.
Behalve in Engeland, is links rijden ook verplicht in Australië, Cyprus, Indonesië, Nepal, Namibië, Japan, Maleisië, Barbados, Zuid-Afrika, Bangladesh, Thailand, Schotland, Pakistan, India, Hongkong, Ierland, Oeganda en Sri Lanka. Samengeteld gaat het om ruim een derde van de wereldbevolking!
Groot-Brittannië maakte het linksrijden verplicht in 1835, en die regeling gold uiteraard ook in de landen die toen deel uitmaakten van het Britse Rijk. Dat verklaart dus waarom tot op de dag van vandaag India, Pakistan, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en andere Britse ex-kolonies links rijden.
WetgevingBewerken. Op het vasteland rijdt men rechts. In aangrenzende landen zoals Hong Kong, Macau, India, Nepal en Pakistan rijdt men links.
Een internationaal of Koreaans rijbewijs is noodzakelijk om in Zuid-Korea te mogen autorijden. Een internationaal rijbewijs kan enkel gebruikt worden in combinatie met het origineel Belgisch rijbewijs en paspoort, voor maximaal 1 jaar na aankomst in Korea, en binnen de geldigheidsdatum van het document.
Wat benzine betreft zijn de kosten in Zuid-Afrika een stuk lager dan in Nederland. Gelukkig maar, want tijdens de meeste reizen worden behoorlijk wat kilometers gemaakt. Voor de kosten kun je rekening houden met ongeveer ZAR 1,50 per kilometer die je rijdt, of ca.ZAR 15,00 per liter benzine.
Alle snelheidslimieten in Zuid-Afrika zijn in kilometers per uur. In het algemeen is de maximumsnelheid voor stedelijke gebieden 60 km/u, op secundaire wegen 100 km/u en op de nationale snelwegen 120 km/u.
In Zuid-Afrika geldt: links rijden en rechts inhalen. Op kruispunten wordt met verkeersborden aangegeven wie er voorrang heeft. Op snelheidsovertredingen staan hoge boetes, die ter plaatse betaald moeten worden.
Hoewel Japan geen vroegere kolonie van Groot-Brittannië is, rijdt het land ook links. Dat kwam doordat in 1872 de eerste Japanse spoorlijn werd geopend, gebouwd met Britse expertise. De trein reed links en dat bleef zo bij de verdere uitbouw van het Japanse spoor- en tramlijnnetwerk.
Uit niets blijkt dat links- of rechts rijden veiliger, beter of logischer zou zijn. De meeste Europese landen schakelden over van links naar rechts nadat het Oostenrijks-Hongaarse Rijk in 1918 werd ontbonden. Niet allemaal tegelijk, maar gefaseerd tot aan de Tweede Wereldoorlog.
In Rusland rijden ze rechts.
Binnen de bebouwde kom: 25-40 mph (40-64 km/u)Schoolzones: 15-20 mph (24-32 km/u)Buiten de bebouwde kom: 40-70 mph (64-112 km/u)Snelwegen: 55-75 mph (88-120 km/u)
Over het algemeen is het 25 mph (40 km/u) binnen de bebouwde kom, 55 mph (88 km/u) op autowegen en 75 mph (120 km/u) op autosnelwegen. Alle passagiers zijn verplicht om hun veiligheidsgordel te dragen. Het is verboden om met alcohol op te rijden.
Zweden was het enige land op het Europese continent waar links werd gereden.
Nederlandse paspoorthouders kunnen tot 90 dagen zonder visum naar Zuid-Afrika reizen met doel toerisme of zaken.
De minimum leeftijd om te kunnen rijden in Zuid-Afrika is 18 jaar maar sommige verhuurbedrijven houden een leeftijd van 25 jaar aan. In principe is 23 jaar met twee jaar rij-ervaring ook goed. In Zuid-Afrika rijdt men aan de linkerkant en afstanden staan aangegeven in kilometers.
Het prijspeil van Zuid-Afrika ligt lager dan dat van Nederland. Voor een kop koffie moet u bijvoorbeeld rekenen op 1 of 2 euro, voor een glas wijn betaalt u 2 tot 3 euro en voor een biertje 1.50 tot 2 euro. Een lunch kost tussen de 4 en 6 euro en voor een 3-ganger diner moet u rekenen op 12 tot 15 euro per persoon.
Het budget voor Zuid-Afrika. Vergelijk je Zuid-Afrika met Nederland, dan is Zuid-Afrika een goedkoop land. Ook in vergelijking met andere Europese landen, is Zuid-Afrika goedkoop. Wel is het land duurder dan de meeste andere Afrikaanse landen aangezien dit een van de populairste landen in Afrika is.
Een glas bier in een cafe (0,5 liter) kost ongeveer € 2,00 – 2,50. De prijzen in de supermarkt zijn ook lager hoewel ze niet veel verschillen van de prijzen die u gewend bent in Nederland.
Drinkwater. Het kraanwater in Zuid-Korea is overal goed drinkbaar. Het is wellicht niet het lekkerste kraanwater en kan - zeker in en om de grote steden - wat naar chloor smaken, maar u kunt het gewoon drinken.
Drinkwater. Het kraanwater is licht gechloreerd en is veilig. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken. Deze klachten kun je voorkomen door water uit flessen te drinken.
Zuid-Korea is niet een budget bestemming maar zeker goedkoper dan landen zoals Nederland. Om een rondreis in Zuid-Korea te maken ben je ongeveer 60 euro per dag kwijt. Wanneer je veel gebruik maakt van hostels en eet bij straattentjes kan dit bedrag afzakken tot ongeveer 30 euro per dag.