Maat 19 staat voor meestal een maat voor een betrekkelijk grote damesring. Maar maat 19 kan ook behoren bij een ringmaat voor een kleine heer met vrij kleine handen. Wat is maat 19? Met deze ringmaat wordt zeer waarschijnlijk een diameter maat aangeduid.
De gemiddelde ringmaat vrouw ligt rond ringmaat 17, terwijl de gemiddelde man ringmaat 20,5 heeft.
De gemiddelde vrouw heeft ringmaat 52 of 54, maar er zijn ook andere factoren waarmee je rekening moet houden. Zo kan de omvang van een vinger veranderen door temperatuurverschillen of door een zwangerschap, bijvoorbeeld. Wanneer je een brede ring kiest, ga je beter voor een halve tot hele maat groter.
De standaard regel is dat uw ring over de knokkel van uw vinger moet passen. De knokkel dient namelijk als een soort extra zekerheid en zorgt ervoor dat de ring niet kan afglijden. Maar de ring mag ook niet te los zitten, dan kun hij namelijk ergens achter blijven hangen.
Meet met een touwtje of meetlint het onderste stuk van haar ringvinger op als ze ligt te slapen. Misschien een gewaagde onderneming, maar als het lukt heb je de ringmaat wel! Dit is een sneaky tip voor als je het écht niet meer weet en als je een vriendin hebt met humor.
Zoals de duim de kortste en dikste vinger van de hand is, is de pink de kleinste vinger.
De ringmaat wordt in Nederland vermeld in het aantal millimeters. Een getal tussen 12 en 24 is de doorsnede in millimeters. Een getal tussen 38 en 75 is de omtrek in millimeters. In Nederland wordt bijna overal de doorsnede als maatvoering gehanteerd.
Ringmaat 21 betreft meestal een vrij forse mannenringmaat. Wat is maat 21? Met deze ringmaat wordt een diameter maat bedoeld.
Zo heeft Lobibeads twee pinkring maten: Pink S (14.25), Pink M (15.25). En 'normale' maten S (16), M (17), L (18). Leuk weetje: De gemiddelde vrouw heeft ringmaat 17,3.
Ring om je pink
Een ring aan deze kleinste vinger staat voor creativiteit en communicatie. Het laat zien dat jij sociaal bent en dat je openstaat voor een fijne manier van communicatie met de mensen om je heen.
De verhouding ring/hand is dan uit balans. Heb je grote handen daarentegen dan is een grote ring, hetzij door de steen of brede ringband, prima om te dragen. Bij kleine handen werken dan weer ronde, ovale of prinsesgeslepen stenen heel goed.
De vinger heet zo omdat hij de (trouw)ring draagt. Vroeger werd gedacht dat er een rechtstreekse bloedverbinding was (de Vena amoris) tussen de ringvinger en het hart. De associatie van het hart en de liefde leidde ertoe dat de ring (het teken van de liefde) om deze vinger gedragen werd.
Als u de verkeerde ringmaat heeft besteld, kan u de maat nog wijzigen in het begin van het productieproces. Wanneer u een andere ringmaat later in het proces doorgeeft, zal er een bijkomende kost doorgerekend worden, afhankelijk van de wijziging, het ontwerp en het materiaal van de ring.
Traditioneel draagt de bruid haar verlovingsring aan de linkerhand. Meestal worden de verlovingsring en trouwring bij elkaar gedragen aan de linkerhand, maar heel wat bruidjes doorbreken de traditie. Je kunt de ringen ook gerust splitsen en je verlovingsring rechts dragen en je trouwring links, of omgekeerd.
Dompel je hand, waar de te krappe ring om zit, onder in koud water. Let op: gebruik geen ijskoud water, het moet niet pijnlijk worden! Laat je hand er enkele minuutjes in liggen. En probeer vervolgens weer door langzaam de ring te draaien, deze weer van je vinger af te trekken.
Ring kleiner maken
Een ring die te groot is, kan kleiner worden gemaakt. Om de ring kleiner te maken wordt er eerst een opening gezaagd. Zo kan er een stukje van het edelmetaal worden weggehaald tot de ring de juiste maat heeft. Door de uiteinden aan elkaar vast te solderen, wordt de ring weer heel.
Door uw hand een x-aantal minuten in koud water zal de dikte van uw vinger afnemen en kan de ring gemakkelijker worden afgeschoven. Maak gebruik van smeermiddel: Wanneer u vinger zo strak zit dat er geen beweging in te krijgen is, raden wij aan om een smeermiddel over uw vinger en tussen de ring te smeren.