Kabeljauw op de huid bakken zorgt er voor dat de vis minder snel uit elkaar valt en heeft als voordeel dat de vis los van de pan kan garen. De huid eet je niet, je eet de vis van het vel.
Vishuid is over het algemeen veilig om te eten, zolang deze grondig is schoongemaakt en de buitenste schubben zijn verwijderd . Vishuid is rijk aan voedingsstoffen zoals eiwitten, omega-3-vetzuren en vitamine E, die kunnen helpen bij spiergroei, hartgezondheid en huidgezondheid.
Voedzaam. De huid van zalm is helemaal veilig te eten, het is zelfs erg voedzaam om de huid te eten. Hierin zit namelijk een hogere concentratie eiwitten en omega-3-vetzuren dan in de zalmfilet zelf. Vooral de omega-3-vetzuren in de zalmhuid zijn positief, aangezien veel mensen te weinig van deze vetzuren binnenkrijgen ...
Vishuid helpt vocht vast te houden, voorkomt overkoken en behoudt de smaak tijdens het koken. De huid van vis is echter niet wenselijk in sommige gerechten . Sommige mensen geven er de voorkeur aan om de huid te verwijderen om verschillende redenen, zoals het uiterlijk, de wens voor een gladdere textuur of een iets mildere smaak.
Onze kabeljauw wordt diep in de Atlantische Oceaan gevangen, uit duurzame bronnen, gefileerd en snel ingevroren om de versheid en alle smaken te behouden. Dit zijn wilde kabeljauwfilets, ze worden geleverd met vel . Een zak van een kilo bevat ongeveer 4 tot 5 filets.
Leg de vis dan met huid naar beneden in de pan. Kabeljauw op de huid bakken zorgt er voor dat de vis minder snel uit elkaar valt en heeft als voordeel dat de vis los van de pan kan garen. De huid eet je niet, je eet de vis van het vel.
Sterker nog, er zitten een heleboel goede stoffen in.Zo bevat de huid relatief gezien meer eiwitten en omega-3-vetzuren dan de zalm zelf. En deze vetzuren zijn hartstikke goed voor je. Zo werken ze tegen hart- en vaatziekten en controleren ze je bloeddruk.
En mits de vis goed is verkregen, is de huid van de vis veilig om te eten, een van de redenen waarom chefs de neiging hebben om sommige op de boerderij gekweekte soorten te mijden. Het is nu heel gewoon dat chefs de huid kruiden en vervolgens dichtschroeien tot deze knapperig is, en de vis vervolgens met de huid naar boven serveren .
Vis is goed voor je gezondheid. Maar te veel is nooit goed. Onderzoekers stelden vast dat mensen die dagelijks vis eten (43 gram/dag) iets vaker een kwaadaardige huidkanker ontwikkelen. Mogelijk komt dat door zware metalen in vis, zoals kwik en arseen.
Dan kun je de kabeljauwfilet zonder vel even door de bloem halen. Belangrijk is dat je de kabeljauwfilet droog dept voordat je gaat bakken. Je kunt hem dan naar wens door de bloem halen en vervolgens verhit je wat boter in de pan. Vervolgens bak je de kabeljauwfilet zonder vel gedurende ongeveer 4 minuten.
Om de huid te verwijderen leg je de filets op de huid op je snijplank. Maak aan de staartkant een sneetje tussen de visfilet en de huid. Houd de huid vast en maak met je mes een korte snijbeweging tussen de huid en de filet door. Houd de huid hierbij onder spanning zodat je mes het werk voor je doet.
Kabeljauwfilet met huid kun je uitstekend gebruiken om op de huid te bakken. Kabeljauw is een heerlijke zeevis, die als filet zeer goed te eten is. De vis is afkomstig uit de Noordzee en heeft een aantrekkelijke fijne en zachte smaak. Ook smaakt de kabeljauwfilet erg lekker uit de oven.
Als u uw visfilets gepaneerd, in broodkruimels of in de oven gebakken serveert, kunt u het beste de huid verwijderen om te voorkomen dat de huid zompig wordt . Als u vis in de pan bakt of grilt, raden we u aan om de huid te laten zitten voor zowel extra textuur als gezondheidsvoordelen.
Daarnaast bevat vis van nature eiwitten en gezonde vetten, stoffen die onmisbaar zijn voor je lichaam. Zo is kabeljauw met zijn hoge aandeel van sporenelementen als fluor, selenium en jodium, goed voor de stofwisseling en het immuunsysteem.
Vishuid is door de geschiedenis heen veilig gegeten. Het is zelfs een populaire snack in veel landen en culturen. Zolang vis goed is schoongemaakt en de buitenste schubben volledig zijn verwijderd, is de huid doorgaans veilig om te eten .
Kan je het vel van de vis opeten? Het biedt niet meteen een meerwaarde om het vel op te eten, maar omdat we onze vissen ter plekke op de markt ontschubben, kan het wel. We raden je aan de velkant dan wel mooi krokant te bakken.
Of je nu in de pan braadt, pan schroeit, grilt of een andere methode gebruikt, je wilt beginnen met koken met de velkant naar beneden . Op die manier is het makkelijker om te draaien en is het vel makkelijker te verwijderen, mocht je dat willen, voordat je het eet.
“Of het eten van zalm schadelijk kan zijn, hangt af van diverse factoren, waaronder de oorsprong van de vis (wild of gekweekt), de aanwezigheid van contaminanten zoals PCB's, pesticiden, zware metalen, antibiotica, en de gebruikte kleurstoffen.
Schadelijke stoffen
Over het algemeen hebben roofvissen de meeste last van vervuiling. Dat geldt vooral voor grote roofvissen, zoals haaien en zwaardvissen.
Vis bevat veel nuttige stoffen voor je lichaam. Er zijn sterke aanwijzingen dat het eten van vis samenhangt met een lager risico op sterfte aan bepaalde hartziekten. Het advies is daarom om 1 keer per week vis te eten, bij voorkeur vette vis. Met name vette vis bevat veel gunstige vetzuren.
Rauwe vis en ook ongekookte schelp- en schaaldieren kunnen namelijk besmet zijn met ziekmakende bacteriën, waarvan listeria of de salmonella bekende zijn. Beide bacteriën vormen onder andere voor zwangere vrouwen een risico; reden deze gedurende negen maanden aan de kant te schuiven.
Bak de kabeljauwfilet op de juiste temperatuur
Zet de pan op een middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. Laat de boter heet worden voordat je de kabeljauwfilet in de pan doet. Als de vis goed droog is hoe je deze met de huid naar beneden, als je met huid bakt, in de pan. Bak de filets ongeveer 3 tot 4 minuten.