Het zwembad vullen met regenwater is de beste optie. Maar je moet met een paar zaken rekening houden. Regenwater is te zacht en heeft een te lage alkaliniteit. Met behulp van BSI Alkalinity UP kan je de alkaliniteit van het water op punt brengen.
Wanneer het hard regent, bestaat de kans dat er vuil en bacteriën in het water terechtkomen. Deze kunnen de waterbalans verstoren en de pH laten schommelen. Ook zorgt regenwater ervoor dat de stoffen die in het water aanwezig zijn, verdund worden. Dat betekent bijvoorbeeld dat er minder actief chloor aanwezig is.
Dek het badje na gebruik 's avonds af met een zeil en schep met een klein netje de beestjes en al het andere vuil in de ochtend uit het bad. Zo kan het water makkelijk een dag of twee mee.
Neerslag/regenwater is met een pH van 6-7 zacht ten opzichte van drinkwater. Afgezien van natrium en sulfaationen bevat regenwater niet veel mineralen. Doordat regen de eigenschap heeft om alles wat het onderweg tegenkomt op te lossen, is regen niet geheel zuiver, maar deze vervuiling is wel eenvoudig te verwijderen.
Door de bliksem wordt zuurstof (O2) omgezet in ozon (O3), de ozon reageert met het (vrije) chloor in het zwembadwater. Die reactie zorgt ervoor, dat al het chloor razendsnel verdampt en verdwijnt uit het zwembadwater.
Moet een zwembadpomp ook bij regen draaien? Tijdens de regen kan de zwembadpomp gewoon blijven draaien, dat is geen enkel probleem. Ook kan de pomp gewoon in de regen staan. Maak je gebruik van een transformator, zorg dan wel dat deze altijd droog staat.
Chloor Shock is er in tablet en granulaat vorm. Belangrijk: heeft u een chloor shock behandeling toegediend, dan moet het filtersysteem minimaal 2 tot 3 dagen ingeschakeld blijven. Plaats NOOIT een afdekking op uw zwembad nadat u chloor shock aan uw zwembadwater heeft toegevoegd! Oplossing: Pas filtratietijd aan.
Ja, dit kan wel eens gebeuren want het water dat in de regenton komt zal voornamelijk stilstaan en in combinatie met al het organische afval (vogelpoep, bladafval etc.) dat via het dak / dakgoot de regenton in gaat, zorgt voor een rottingsproces.
Regenwater opvangen om heerlijk te kunnen douchen of zelfs lekker in bad zitten. Maar is dit dan niet slecht voor je vanwege alle bacteriën? Nee hoor, regenwater zelf is officieel zuiver water, dus vrij van schadelijke stoffen en kalk. Het moment dat het de grond, dak raakt wordt het “vies” met bacteriën en mineralen.
Grondwater heeft heel veel mineralen en ijzers waardoor er vaak een groene/bruine aanslag ontstaat. Ook zal je meer tijd en meer chloor nodig hebben om het water dan mooi helder en op waarde te krijgen. Ons advies is dan ook om het water altijd met leidingwater te vullen!
We raden wel aan om de pomp tijdens de warmere uren te laten draaien, omdat algen zich eerder in warmer water kunnen ontwikkelen. Maar aangezien je in de warmere uren jezelf het liefst in je zwembad begeeft raden we aan op warmere dagen de pomp in de ochtend en avond te laten draaien.
Zonder adequate afdekking is het zinloos om uw bad te verwarmen. Bovendien houdt een zomerzeil of noppenfolie het zonlicht effectief tegen. Dit is belangrijk als u chloor gebruikt voor de desinfectie van uw water. De UV stralen van de zon hebben een negatief effect op het chloor in uw bad en breken het geleidelijk af.
Je kunt je zwembad ontsmetten zonder chloor door te kiezen voor zoutelektrolyse of UV-C desinfectie. Voor zoutelektrolyse heb je een speciaal zoutelektrolyse apparaat nodig. Dit vraagt om een iets grotere investering, maar deze investering heb je snel terugverdiend door de besparing op chloorproducten.
Teveel chloor in het zwembad is schadelijk voor je gezondheid. Het kan namelijk leiden tot huidproblemen, zoals bultjes, jeuk, uitslag of schilfertjes. Ook kan het leiden tot ademhalingsproblemen, zoals hoesten of benauwdheid. Ook oogproblemen, zoals rode prikkende ogen of opgezwollen oogleden zijn mogelijke gevolgen.
Als u uw zwembad intensief gebruikt en u voegt chloor toe aan het zwembadwater dan wordt de ph waarde beïnvloed en gaat deze stijgen. Als uw Ph 7.6 is dan zal het aanwezige chloor in uw zwembadwater al vele malen minder actief zijn en stijgt de pH snel boven de de gewenste pH waarde.
Je kunt een salmonella-infectie krijgen van regenwater
Maar het kan ook ernstiger uitpakken. Bijvoorbeeld als er salmonella in het water komt. Veel vogels dragen de salmonellabacterie bij zich.
nieuws Regenwater is veilig om het toilet door te spoelen, te poetsen, om de was te doen, de tuin te besproeien of de auto te wassen. Maar het is niet gezond genoeg om te drinken. Gebruik het daarom zeker niet in de keuken, en ook niet om je tanden te poetsen of te douchen.
Regenwater gebruiken om van te drinken, te koken, te douchen of te baden? Dat raden we ten zeerste af. Regenwater kan besmet zijn met bacteriën. Het water dat je hiervoor gebruikt, moet voldoen aan de wettelijke normen voor drinkwater.
Voor het schoonmaken kun je gewoon een stevige borstel, schoon water en eventueel wat afwasmiddel gebruiken. Het is altijd aan te raden om een deksel er op te houden. Dit voorkomt dat muggen eitjes in het water gaan leggen en dat bladeren van buitenaf in de ton kunnen waaien.
Stinkt het regenwater? Dan laat je de regenwaterput best reinigen. Als je deze niet schoonmaakt, kan je regenbuis verstopt geraken en het water besmet worden met bacteriën. Hoe, hoe vaak en wanneer je je regenwaterput best reinigt, ontdek je hier.
Wij adviseren om het water 2 keer per week met een testset te testen. Zo ziet u of de pH-waarde nog goed is en of het chloor op peil is. Voeg 1 keer per week een langzaam oplossende chloortablet toe.
Mag je zwemmen in melkachtig water
Dan is zwemmen eigenlijk geen probleem. Als de pH-waarde een klein beetje uit balans is kan het eigenlijk geen kwaad. Meet dit dus wel even voor je die plons neemt. Ook dode algen kunnen eigenlijk geen kwaad om mee te zwemmen.