Het is niet mogelijk om de AirTag te delen met anderen, omdat deze maar aan één Apple ID gekoppeld kan worden. Dit kan problemen veroorzaken als je bijvoorbeeld een AirTag hebt hangen aan autosleutels die je uitleent.
Zodra de AirTag door de eigenaar in de 'Verloren-modus' is gezet, is hij vindbaar voor meerdere apparaten. Ook iPhones en Android-toestellen zonder U1-chip die wel een nfc-chip hebben, kunnen dan de locatie achterhalen. Je hebt echter nog steeds een Apple-apparaat nodig om een AirTag in te stellen.
En dit is iets dat onduidelijk lijkt te zijn voor veel van de gebruikers die deze Apple AirTags hebben gekocht. Deze apparaten kunnen de locatie niet delen in een familiegroep en dat werd door Apple op dezelfde dag van de lancering uitgelegd.
Als u een AirTag vindt nadat deze geluid heeft gemaakt, kunt u een apparaat met NFC, zoals een iPhone of Android-telefoon, gebruiken om te zien of de eigenaar de AirTag als verloren heeft opgegeven en of u kunt helpen de AirTag terug te bezorgen.
Zit er een AirTag in of aan je koffer en sta je er met je iPhone vlakbij, is de locatie van de koffer te zien in de Zoek mijn-app van Apple. Maar het bereik van zo'n AirTag is maximaal 80 tot 100 meter.
AirTags kunnen bijvoorbeeld aan een tas of koffer worden bevestigd. Dankzij de functie Precision Finding in de Zoek mijn-app kunnen iPhone-gebruikers hun spullen terugvinden. Dit werkt alleen als de gebruiker zich op een afstand van maximaal 80 tot 100 meter van de AirTag bevindt.
De AirTag werkt met Bluetooth LE, zoals op de tracker vermeldt staat. Over de exacte Bluetooth-versie is nog geen informatie te vinden. Als het Bluetooth 5.0 is, zou het een bereik van 240 meter hebben, maar het kan ook Bluetooth 4. x zijn met een bereik tot zo'n 100 meer.
De AirTag bevat een vervangbare CR2032-knoopcelbatterij en staat volgens Apple garant voor een accuduur van ongeveer 1 jaar. Helaas kun je het batterijniveau niet meer raadplegen zodat je weet hoe lang je de Tag nog kunt gebruiken.
De AirTag heeft een IP67-classificatie voor waterbestendigheid, dus hij moet tot 30 minuten op een diepte van XNUMX meter blijven werken. Overweeg daarom om de AirTag te bevestigen aan alle items die u in het water zou verliezen.
Het eerste punt is vanzelfsprekend. Als je iemand toegang geeft tot jouw Apple ID, verlies je de toegang tot je eigen apparaten, jouw data, je aanmeldingen, etc. Maar er zijn vaak vragen over waarom je nooit de Apple ID van iemand anders op je iPhone of iPad moet toelaten.
Apple AirTag: koffer of andere eigendommen tracken
Met de AirTag raak je je kostbare spullen nooit mee kwijt. Je bevestigt de witte schijfjes aan je kostbare eigendommen of stopt ze in je rugtas en koffer. Daarna kun je ze tracken via de Zoek mijn-app op je iPhone, ander Apple-apparaat of via een browser.
Als u 'Zoek' niet ziet, controleert u of 'Sta toegang tot locatie toe' is ingeschakeld voor de Zoek mijn-app. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' en controleer of 'Locatievoorzieningen' is ingeschakeld.
Wanneer een AirTag wordt verplaatst die een tijdje gescheiden is van degene die hem geregistreerd heeft, wordt er een geluid afgespeeld om mensen in de buurt te waarschuwen. Daarnaast wordt de speaker ook gebruikt om personen te waarschuwen wanneer deze stiekem met een persoon meebeweegt.
Verwijder de afdekking en batterij. Plaats de nieuwe CR2032 lithium knoopcelbatterij van 3 V met de positieve pool naar boven. (Deze batterijen zijn verkrijgbaar bij de meeste elektronicawinkels en supermarkten.) U hoort een geluid dat aangeeft dat de batterij is aangesloten.
Zo kan de AirTag na drie dagen een geluidje afspelen wanneer deze te lang verwijderd is van de gekoppelde iPhone. Ook kan je eigen iPhone een onbekende of ongewenste AirTag detecteren. Hier krijg je dan na enige tijd een melding van.
De tracker wordt automatisch bijgewerkt zodra er een nieuwe versie beschikbaar is. Dit gebeurt op de achtergrond wanneer de Tag verbonden is met je iPhone of iPad. Apple geeft aan dat de update stapsgewijs wordt uitgerold, rond 13 mei moet iedereen de update hebben ontvangen.
Maar hoe goed werkt dat nou echt? Ze zijn naar Apple-standaarden bijna goedkoop te noemen: een AirTag kost je slechts 35 euro, of 120 euro voor een pakje met vier. De apparaatjes lijken op grote knopen, die met los verkochte holsters aan bijvoorbeeld een sleutelbos, tas of andere gadget bevestigd kunnen worden.
Tracker voor het terugvinden van persoonlijke voorwerpen. Voorzien van Ultra Wideband U1-chip voor nauwkeurige locatiebepaling. Werkt via Zoek mijn-netwerk.
Volg het koffer op de voet
In 2015 introduceerde KLM de e-tracker. Een apparaatje dat reizigers kunnen gebruiken om exact te volgen waar een koffer zich bevindt. Het voorkomt bijvoorbeeld dat je eindeloos bij de bagageband staat te wachten op je koffer.
Helaas is de kans dat je bagage kwijt of vertraagd is groot. Dagelijks raken er ongeveer 60.000 koffers kwijt. Natuurlijk heb je als vliegtuigpassagier rechten. Binnen Europa staan de rechten vastgelegd in de Verordening 889/2002.
Die werken gewoon met elke telefoon, of die nu Android of iOS draait. Deze pionier biedt ook meer keus, bijvoorbeeld een ultradunne tracker die in de portemonnee past. De standaardvariant heet Tile Mate en kost 25 euro, dat is inclusief sleutelgat.
Een tracker zoals de Airtag en de Smarttag zijn kleine apparaatjes die je via een app op je iPhone of Android telefoon kunt verbinden. Wanneer je de tag verstopt in je bagage, kun je daarmee altijd je spullen opsporen. Deze trackers zijn erg nauwkeurig, waardoor je altijd exact kunt weten waar je koffers zijn gebleven.
Wanneer kan een hacker meekijken met je iPhone camera(s)? Hackers kunnen meekijken via jouw iPhone cameras als er een beveiligingslek zit in je iPhone software en als er malware, bekend als 'kwaadaardige' software, of spionagesoftware op je iPhone is geïnstalleerd.