Voedingswaarden per 100 gram : Energie 1753 Kj (419 Kcal), Vetten 25.0 g., Vetten verzadigd 16.1 g., Koolhydraten 43.9 g., Suikers 25.7 g., Eiwitten 4.5 g., Zout 0.84 g.
Er zitten 120 kilocalorieën in 1 plak (30 gram) cake. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'cake'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Een gemiddelde citroen meringuetaart, bevat al snel 439 kcal per punt en met een lekker stuk cheesecake of MonChoutaart werk je met gemak 332 kcal naar binnen. Gebak dat weinig calorieën bevat, zijn bijvoorbeeld de kersen- en abrikozenvlaai met gemiddeld 178 kcal per punt, kwarktaart met 216 kcal of plakjes cake.
Dankzij ingrediënten zoals vetten, suiker en bloem bevatten cakes en taarten vaak veel calorieën en leveren ze weinig voedingswaarde voor het lichaam. Zoute taarten kunnen ook veel zout en natrium bevatten. Portiecontrole is essentieel, vooral als het gaat om verschillende toppings en toevoegingen.
Gezonde optiesToch een lekker gebakje of taartje eten op de verjaardag van je oma? Neem dan bijvoorbeeld een stukje vruchten- of rijstevlaai. In een stukje van deze heerlijke vlaai zit namelijk ongeveer de helft van het aantal calorieën van een appelflap of monchou taart.
Oliekoeken bevatten doorgaans minder vet en meer suiker dan boterkoeken. De meeste plaatkoeken zijn oliekoeken, en dat geldt ook voor de meeste cakemixen. Sommige cakes, zoals taarten, zijn gebaseerd op noten in plaats van bloem. Ze bevatten misschien weinig vet of olie in het recept, maar noten zijn zelf erg vet.
Een plakje zelfgemaakte vanillecake bevat ongeveer 250 tot 300 calorieën . De calorische waarde kan variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten, zoals boter of olie, en het type glazuur dat u kiest.
Halvarine is het lichtere broertje van de Margarine en dus ook een kunstmatige boter. Halvarine bevat minder calorieën, meer water en minder vet. Het vetgehalte in halvarine is 40% minder dan in Margarine.
Een portie cake komt overeen met 50 gram.
Matt: Taart heeft gemiddeld 3,4 gram suiker, terwijl cake gemiddeld 15 gram suiker bevat volgens USDA. En als je geen zoete taart wilt, maak dan een hartige, want er zijn veel opties voor de soorten taart die je kunt maken.
Appelflap
Cijfers*: 340 kcal, 39 gram koolhydraten, 19 gram vet, waarvan 10 gram verzadigd vet. Meer calorieën dan: een saucijzenbroodje (270 kcal), een oliebol (160 kcal), een Magnum (310 kcal), een Mars, Snickers of Nuts (ongeveer 260 kcal).
Verleidelijke snacks als cake en ander gebak bevatten vaak veel transvetten.Deze vetten zijn erg ongezond en zijn zelfs slechter dan de 'ongezonde' verzadigde vetten. Deze vetten worden slecht verwerkt door het lichaam, doordat ze fabrieksmatig zijn gemaakt en gedeeltelijk zijn uitgehard.
Worteltaart zonder cholesterol . Geniet ervan zonder schuldgevoel! Appelmoes en wortels maken elk stukje smeuïg, terwijl roomkaasglazuur een rijke smaak toevoegt. En er zit geen cholesterol in de taart of het glazuur -- echt waar!
Angel food cakes bevatten geen vet, biscuitcakes bevatten vet van de eidooier in de formule en chiffoncakes bevatten vet toegevoegd in de vorm van boter, bakvet of olie naast het vet in de eidooier. Pondcakes zijn het rijkste type cake, met een hoog gehalte aan suiker, vet en eieren.
Een toef slagroom van 35 kilocalorieën maakt het helemaal af. Het hazelnootgebakje is de grootste caloriebom met 468 kilocalorieën per 100 gram en bevat het meeste vet. Wil je voor wat minder calorierijk en vet gaan? Dan zijn de appeltaart en kwarktaart de beste keus.
Filodeeg is het minst-vetdeeg van deze twee opties en bevat slechts een fractie van het vet dat in bladerdeeg zit. Hierdoor wordt filodeeg vaak gebruikt als een gezonder alternatief voor bladerdeeg.
Al die zoetigheden zijn namelijk niet gezond. Iets te snacken of te snoepen mag, maar liever niet te veel en niet te vaak. Kies elke dag maximaal 3 tot 5 keer iets kleins buiten de Schijf van Vijf. Iets kleins is bijvoorbeeld een koekje, stukje chocolade, zoet beleg of een lepel ketchup.
Traditionele pannenkoeken, zoals die je bestelt bij je favoriete restaurant, bestaan voornamelijk uit lege calorieën zonder veel voedingsstoffen. Pannenkoeken, een van de populairste ontbijtproducten, worden gemaakt van de volgende hoofdingrediënten: eieren, boter, melk en bloem.
"Lege calorieën komen uit voedingsmiddelen die veel calorieën leveren, maar veel van de voedingsstoffen missen die uw lichaam nodig heeft", zegt Karen Basen-Engquist, Ph. D., hoogleraar gedragswetenschappen. Bewerkte voedingsmiddelen zoals koekjes, taarten, chips en friet bevatten veel lege calorieën .