"62 procent van de gemiddelde hele kip is vlees. Dat vlees is ongelijk verdeeld in acht verschillende stukken, 30 procent daarvan is in de kipfilet."
Een hele kip weegt rond de 1200 gram.
Kip: Kippenborstfilets hebben doorgaans een gewicht van 150-200 gram per persoon, terwijl drumsticks en dijen iets meer kunnen wegen, rond de 200-250 gram per persoon. Seafood: Bij vis en zeevruchten wordt meestal gerekend met 150-200 gram per persoon, afhankelijk van de soort en de bereidingswijze.
Hele kippen kopen
Een typische vleeskuiken met een gewicht van 2,7 kilo zou 2 tot 2,2 kilo vlees moeten opleveren.
Een hele kip is een ideale feestelijke maaltijd om op tafel te zetten. De hele kip weegt ongeveer 800 - 1000 gram.
Kipfilet: Het gewicht van kipfilet varieert, maar gemiddeld weegt een filet ongeveer 150 tot 250 gram. Hele Kip: Een hele kip, klaar voor de slachterij, kan tussen de 1.5 en 4 kilogram wegen, afhankelijk van het ras en de voedingswijze.
Een kip van vier tot vijf pond wordt vaak een broiler-fryer genoemd en is gemakkelijk voor vier tot zes personen . De kip is gaar als het 165°F registreert in het dikste deel van de dij. De vleugels en poten zullen losjes wiebelen en de sappen zullen helder zijn.
Als je zowel de botten als de huid van je vogel verwijdert, kun je verwachten dat ongeveer 60% van de kip vlees is. Een kip van 2,2 pond zou bijvoorbeeld ongeveer 1,7 pond vlees hebben.
Een hele kip of haantje uit de oven is een maaltijd voor ongeveer 4 personen. Een hele kip van Grutto is rond de 1,7 kg.
De gemiddelde rotisserie-kip weegt ongeveer 2 pond en heeft ongeveer 3 kopjes vlees. Dit lijkt misschien niet veel vergeleken met de grotere rauwe kippen in de vleeskast, die gemiddeld 4 tot 6 pond wegen.
Een kipfilet weegt gemiddeld 200 gram.
Er zitten ongeveer 3 kopjes gekookte kip per pond botloze kipfilet of dijen. Er zitten ongeveer 1 en ½ kopjes gekookt vlees per pond bot-in kipfilet .
De halve kip gegrild is voorzien van super lekkere kruiden en is kant en klaar voor gebruik. Het enige wat jij nog maar hoeft te doen is de kip opwarmen. Dit kan op de grill, BBQ, magnetron of gewoon in de pan. De halve kip gegrild weegt ongeveer 500 gram en is per stuk verpakt.
De portiegrootte voor bijna alle rauwe vlees- en gevogelteproducten is vier ons . Als het rauwe product echter tot pasteitjes zou worden gevormd, zou de portiegrootte het rauwe gewicht van elke pastei zijn — bijvoorbeeld drie ons. Hier is een vuistregel om van rauwe naar gekookte porties vlees en gevogelte te vertalen.
Er zitten 316 kilocalorieën in 1 bout/poot (140 gram) kippenpoot met vel, bereid. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kippenpoot met vel, bereid'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Een standaard portie is (500–600kJ): 65 g gekookt mager rood vlees zoals rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees, varkensvlees, geit of kangoeroe (ongeveer 90-100 g rauw) 80 g gekookt mager gevogelte zoals kip of kalkoen (100 g rauw) 100 g gekookte visfilet (ongeveer 115 g rauw) of een klein blikje vis.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten?
Kip en gevogelte kunnen een onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het gaat dan om onbewerkte kip, zoals een stuk kipfilet. Goed bewaren en hygiënisch bereiden van kip is belangrijk om de kans op een voedselinfectie te voorkomen.
"62 procent van de gemiddelde hele kip is vlees. Dat vlees is ongelijk verdeeld in acht verschillende stukken, 30 procent daarvan is in de kipfilet."
Het document berekent voedselkosten en verspilling voor kip. Het geeft het gekochte gewicht van 1156 gram hele kip met ijs, een verspillingsgewicht van 570 gram en bruikbaar gewicht van 586 gram. Het verspillingskostenpercentage is berekend op 49,31% .
We braadden kippen van 3, 4 en 5 pond en plukten ze vervolgens schoon om te kijken hoeveel vlees we per pond konden krijgen. De vogels kregen gemiddeld ongeveer 1 kopje gekookte geplukte kip per pond rauwe kip (de rauwe kip van 3 pond leverde ongeveer 3 kopjes gekookte kip op), en de verhouding wit vlees tot donker vlees was ongeveer 2 op 1.
1 kg kip is meer dan voldoende voor 5 leden. Dus 2 kg kip is voldoende voor 10 leden. Hoeveel kip is er nodig voor 100 personen?
Dus, je hebt ongeveer 7 tot 8 hele kippen nodig om genoeg stukjes kip te hebben voor je maaltijd. Houd er rekening mee dat de grootte van de kippen en de specifieke stukken kunnen variëren, dus pas dit aan op basis van de werkelijke portiegroottes die je gebruikt.
Hele kip van de Boerderijkip. De hele kip is gemiddeld tussen de 1300g en 1500g.