Hoe vaak mag je een vak opnieuw doen?

Afhankelijk van je situatie mag je eenzelfde opleidingsonderdeel maximum twee of drie keer opnieuw opnemen in je Individueel Studieprogramma (ISP), je hebt dus maximaal twee of drie inschrijvingskansen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kuleuven.be

Wat als je niet kan slagen voor een vak?

Zolang je voor een vak kan inschrijven, mag je er examen voor doen. Zolang je dus niet voor de ganse studierichting wordt geblokkeerd (wegens bijvoorbeeld studievoortgangsbewaking of een tekort aan leerkrediet), en je aan de inschrijvingsvoorwaarden voor een vak voldoet, kan je ervoor inschrijven en examen afleggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op studhelp.uantwerpen.be

Hoe vaak mag je een vak opnieuw doen hogent?

In de loop van het academiejaar krijg je 2 examenkansen voor de opleidingsonderdelen waarvoor je bent ingeschreven. Behaal je na je 1ste examenkans een creditbewijs voor dat opleidingsonderdeel, dan vervalt je 2de examenkans. Je kan dus niet nogmaals een examen afleggen in de hoop een hoger cijfer te halen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijs.vlaanderen.be

Hoe vaak mag je een vak opnieuw doen UCLL?

Aan hogeschool UCLL en Universiteit Hasselt mogen studenten een examen in principe vier keer afleggen, tenzij ze aan het einde van het eerste academiejaar voor minder dan 30 procent geslaagd zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hbvl.be

Is 6 herexamens haalbaar?

Mijn monitoraat (pol en soc ugent) heeft gezegd dat 6 herexamens meestal wel haalbaar zijn omdat dit lijkt op een normale examenperiode. Meer is moeilijk, maar als je er veel voor werkt is het wel haalbaar denk ik. Ik ken bv mensen die er 8 hadden en voor alles erdoor zijn geraakt tijdens herexamens.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.awel.be

Webinar: Slim en succesvol importeren

34 gerelateerde vragen gevonden

Kan je een 8 tolereren?

Behaal je een 8 of een 9 voor een opleidingsonderdeel, dan heb je de credits voor dat opleidingsonderdeel niet verworven. Dit onvoldoende resultaat kan wel worden getolereerd. Dat wil zeggen dat je – onder bepaalde voorwaarden– niet verplicht wordt om dat opleidingsonderdeel te hernemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vives.be

Hoeveel herexamens is normaal?

Normaal gesproken mag iedere eindexamenleerling één vak herkansen van het centraal examen, maar door corona mag iedereen in 2022 twee vakken herkansen. In dit artikel lees je alles over de herexamens en waarom je kan overwegen om ook een examen in het tweede tijdvak te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op examenoverzicht.nl

Wat te doen als hogeschool niet lukt?

De dienst studentenvoorzieningen van je hogeschool of universiteit ondersteunt je bij je studies, van geldproblemen en huisvesting tot concentratieproblemen en faalangst. Tijdens examenperiodes opent Teleblok een chatruimte om studenten met stress en andere examenproblemen te helpen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watwat.be

Wat gebeurt er als je je opleiding niet haalt?

Een student die zijn Bindend Studieadvies niet gehaald heeft, moet stoppen met de opleiding. Dit advies komt, als het goed is, niet uit de lucht vallen. In principe krijgt de student al ruim van tevoren, meestal na de kerstvakantie, een (schriftelijk) bericht dat het niet zo goed gaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weblog.wur.nl

Wat gebeurt er als je je examen niet haalt?

Een van de meest voor de hand liggende opties om alsnog je diploma te behalen als je gezakt bent, is het overdoen van het hele examenjaar. Dit kan bij je eigen school, het vavo of een privéschool. Het hele jaar overdoen kan een goede optie zijn als je voor meerdere vakken een (zware) onvoldoende hebt behaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sslleiden.nl

Kan je een 7 tolereren?

Toleranties kan ze pas inzetten wanneer ze de eerste mijlpaal binnen haar opleiding heeft behaald en ze een gemiddeld percentage van ten minste 50% heeft, en indien het resultaten betreft van 8/20 of 9/20. Sommige opleidingsonderdelen worden uitgesloten van toleranties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kuleuven.be

Hoe kan ik een vak tolereren?

De tolerantie kan maximaal 1% bedragen, wat betekent dat in een deliberatiepakket van 60 studiepunten maximaal 12 punten kunnen worden getolereerd:
  • bv. één tekort voor een vak met 12 studiepunten; één 9/20.
  • bv. twee tekorten voor vakken met 6 studiepunten; één 8/20 of twee keer 9/20.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ugent.be

Hoeveel kan ik tolereren?

Hoeveel toleranties moet je inzetten? Het aantal tolerantiepunten dat je moet inzetten hangt af van het aantal studiepunten van het OPO dat je wil tolereren. Voorbeeld: je OPO telt 3 studiepunten: je moet 3 punten tolerantie van je tolerantiekrediet inzetten om het OPO niet meer opnieuw te moeten afleggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ucll.be

Hoeveel vakken mag je buizen?

We noemen ze buispunten. Er zijn wel strikte voorwaarden: Je mag voor maximum 3 B-vakken een tekort hebben. Het aantal punten dat je tekort hebt, mag niet meer zijn dan het aantal B-vakken dat je hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op examencommissiesecundaironderwijs.be

Kun je studiepunten kopen?

Per academiejaar krijg je 10 extra studiepunten, tot je opnieuw 60 punten leerkrediet hebt. Je behaalde een diploma in het hoger beroepsonderwijs (HBO5), hebt een leerkrediet lager dan 60 en wil je opnieuw inschrijven. Je leerkrediet wordt dan bij inschrijving aangevuld tot 60 studiepunten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parentia.be

Hoeveel tijd tussen examens?

Hoeveel tijd moet er zijn tussen twee examens? In het onderwijs- en examenreglement wordt nergens expliciet vastgelegd hoeveel tijd er tussen twee examens moet zijn. Er wordt enkel gesproken over een billijke spreiding (art. 54 OER).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ugent.be

Kan je studeren met een depressie?

Als je een depressie hebt, dan heeft dit gevolgen voor het dagelijks leven en het sociale functioneren. Je voelt je somber en hebt depressieve klachten. Deze klachten kunnen van invloed zijn op je studieprestaties. Deze belemmeringen kunnen van invloed zijn op je studie of stage.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hogeronderwijstoegankelijk.nl

Waarom moet ik voor 1 februari stoppen?

Wil een student écht stoppen, dan is het slim te stoppen met de studie voor 1 februari. Als je voor 1 februari de studiefinanciering stopzet hoef je de aanvullende beurs, als je die kreeg, niet terug te betalen. Ook je OV kaart hoef je niet terug te betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weblog.wur.nl

Wat is de 1 februari regeling?

Als u uiterlijk op 1 februari uw studiefinanciering stopzet, hoeft u uw beurs en reisproduct niet terug te betalen. We noemen dit de 1-februariregeling. Een lening moet u natuurlijk wel terugbetalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op duo.nl

Kan je blijven zitten op hogeschool?

Zolang er nog studiepunten in je rugzak zitten, mag je verder studeren. Zijn je studiepunten op, dan kan je niets meer inzetten. Meestal betekent dat ook het einde van je studie. Je kan de stand van je leerkrediet online raadplegen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijskiezer.be

Wat als je eerste jaar hogeschool niet haalt?

Studievertraging. Haalt een student de hoeveelheid ECTS die nodig zijn voor zijn bindend studieadvies, maar niet alle 60 punten die horen bij het eerste jaar, dan mag hij die studiepunten later halen. De ontbrekende punten kunnen bijvoorbeeld ook in het tweede of derde studiejaar gehaald worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weblog.wur.nl

Wat gebeurt er als je je propedeuse niet haalt in je 2e jaar?

Wat als je je propedeuse op het hbo niet haalt? Als het je niet lukt om in je eerste jaar voldoende studiepunten te halen of je propedeuse niet binnen twee jaar, moet je dus in de meeste gevallen stoppen met je studie. Je moet dan op zoek naar een andere bachelor en vaak ook naar een andere hogeschool.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hbostart.nl

Is tijdvak 2 moeilijker?

Is een herexamen makkelijker of juist moeilijker? Er zit altijd verschil tussen de examens uit het eerste en tweede tijdvak. Maar het is niet gezegd dat een herexamen moeilijker is dan het originele examen. Beide examens worden zorgvuldig samengesteld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op examenbundel.nl

Hoeveel schoolexamens op 1 dag?

Er bestaat geen maximum aantal toetsen dat toegestaan is op een dag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jobmbo.nl

Wat betekent 3e tijdvak?

Het derde tijdvak is bedoeld voor kandidaten die het examen nog niet hebben kunnen voltooien (zie artikel 3.29 Uitvoeringsbesluit WVO 2020) en voor kandidaten die nog recht hebben op een herkansing (zie artikel 3.38 Uitvoeringsbesluit WVO 2020).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op examenblad.nl

Populaire vragen

  Vorige artikel
Kan een vlieg slapen?