Op de vraag "Kunnen condooms over de datum gaan?" is dus een duidelijk antwoord te geven: Ja! Latex condooms hebben een houdbaarheid van vijf jaar na productiedatum.
Voor latex condooms is de houdbaarheid, in de originele verpakking, in principe 5 jaar na productiedatum. Als het condoom er eerder al beschadigd uitziet, raar plakkerig aanvoelt, of als u het om andere redenen niet vertrouwt, gooi het dan weg en pak een nieuwe.
Daarom zijn condooms altijd gemarkeerd met een vervaldatum op de achterkant van elke individuele verpakking, ongeacht of ze afzonderlijk zijn gekocht of als onderdeel van een grotere verpakking. Als het condoom is verlopen, is de kans groter dat het tijdens de seks scheurt of splijt.
,,Was of hergebruik condooms niet! Gebruik een nieuw exemplaar voor elke vrijpartij.'' Condooms helpen niet alleen om zwangerschappen te voorkomen, maar zijn ook een effectief middel om de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen tegen te gaan.
Waarom is er zoveel prijsverschil tussen condooms? Mijn mening (Richard Spooren, oprichter en eigenaar Condoom-Anoniem, sinds 2004) is dat het prijsverschil in condooms vooral met marketing te maken heeft. Reclame dus.
Door onveilige seks kun je zwanger raken en/of een soa krijgen. Onveilige seks is seks zonder dat je een voorbehoedmiddel gebruikt. Of seks met een voorbehoedmiddel dat niet goed werkt. Bekende voorbehoedmiddelen zijn: condoom, de pil, spiraaltje, prikpil, minipil, hormoonstaafje, hormoonring of hormoonpleister.
Het condoom voorkomt zwangerschap minder goed dan voorbehoedmiddelen met hormonen of een spiraaltje. Het condoom beschermt ook tegen soa's.
Condooms zijn zo dun dat je ze bijna niet voelt. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen wat het beste bij je past. Een condoom vangt het sperma (zaad) op bij het klaarkomen.
Als je tijdens de seks een condoom draagt, vangt het condoom bij het klaarkomen het sperma op. Hierdoor komt er geen zaad in de vagina, waardoor je beschermd bent tegen zwangerschap. Daarnaast komt de penis niet in de vagina, anus of mond van degene met wie je vrijt.
Je kunt gewoon seks hebben. En je hoeft er geen condoom bij te gebruiken. Ben je overtijd? Het hormoon prostaglandine in sperma kan bijdragen aan het opwekken van een bevalling.
De betrouwbaarheid van een condoom als anticonceptiemiddel is sterk afhankelijk van het juiste gebruik. Bij juist gebruik is de kans op een zwangerschap tussen de 2 en 5%. De kans dat een SOA wordt overgedragen is klein.
Onder de douche of in bad is het niet altijd makkelijk om een condoom te gebruiken. Het condoom kan makkelijker afglijden of scheuren. Gebruik daarom nog een extra anticonceptiemiddel bij seks onder water. Je moet er ook zeker van zijn dat jullie beiden geen soa's hebben.
De condooms zijn gemaakt van transparant, natuurlijk rubber latex en hebben een prettige geur. De Easy-On-pasvorm is speciaal gevormd voor meer comfort. Nominale breedte van het condoom: 52 mm. Je ontvangt 24 stuks.
Het is een vaak gehoorde fabel dat je niet zwanger kunt worden wanneer je voor het eerst onbeschermde seks hebt. Dit is helemaal niet waar. Er is altijd een kans dat je zwanger wordt als je onbeschermde seks hebt, zelfs als het de eerste keer is.
Ja, er is een kans dat het voorvocht sperma kan bevatten, dus het is mogelijk om zwanger te worden, zelfs als er geen volledige ejaculatie in de vagina plaatsvindt. Het is volkomen normaal om je af te vragen of je zwanger kunt worden met de terugtrekkingsmethode of zelfs door genitaal contact.
Klaarkomen vergroot namelijk de kans dat een vrouw zwanger raakt. De spieren in de baarmoeder en vagina trekken tijdens en na het orgasme samen. Ze duwen als het ware de zaadcellen van de man dieper de baarmoederhals in, naar de baarmoeder, om zich vervolgens richting de eileiders te begeven.
Als je een 'natuurlijke anticonceptiemethode' gebruikt, gebruik je geen anticonceptiemiddel, maar kijk je wanneer er geen risico is op zwangerschap. Op vruchtbare dagen heb je geen penis-in-vagina seks. Dit wordt ook wel 'periodieke onthouding' genoemd. Of je gebruikt op vruchtbare dagen een condoom of pessarium.
PRO 64. Voor de penis met een omtrek van 13-14 cm: Condooms met een nominale breedte van 64mm.
Volgens Soa Aids Nederland heeft 40 procent van de jongeren tussen de 14 en 35 jaar wel eens onbeschermd seks. En volgens het rapport Seksuele Gezondheid Nederland uit 2017 blijkt dat 42 procent van de mannen en 55 procent van de vrouwen onbeschermd seks had bij de laatste one night stand.
De veronderstelling is dat daardoor het sperma minder snel naar buiten loopt. De kans om binnen 6 maanden zwanger te worden is bij 4 of meer keren seks per week ruim 80%, bij 1 tot 2 keer per week 32% en bij minder dan 1 keer per week 17%.
Je kan aan het maagdenvlies niet zien of iemand seks heeft gehad. Ook een dokter kan dit niet zien. Zelfs als je vaak seks hebt gehad, kan het maagdenvlies nog intact zijn.
De kans op bevruchting is het grootst in de 3 dagen voor de eisprong en op de dag van de eisprong. Je weet niet altijd zeker wanneer je eisprong precies plaatsvindt. Daarom vrij je best elke dag vanaf 4 dagen voor de eisprong tot en met 2 dagen erna.
De morning-afterpil beschermt slechts één keer tegen zwangerschap. En dus niet bij de volgende keer seks. Het is niet verstandig de morning-afterpil meerdere keren tussen twee menstruaties in te gebruiken. De pillen werken dan minder goed.
Waarom kiest Condomerie voor condooms met smaak? Bij een smaak condoom wordt de latex geur gemaskeerd waardoor je het condoom met nog meer plezier kunt gebruiken. De grote variatie biedt iedereen iets bijzonders. Als extra verrassing zijn de meeste smaak condooms ook nog vrolijk gekleurd.