Voeg chloor toe aan het water, niet andersom. Wij adviseren u om in de avond na het zwemmen het chloor aan het water toe te voegen. Laat na een schokbehandeling de pomp 24 uur draaien. Wij adviseren u om na een schokbehandeling ten minste 12 uur niet te zwemmen.
Omdat er in één keer een grote hoeveelheid chloor aan het bad toegevoegd wordt mag u niet direct gaan zwemmen. We adviseren u om na het toedienen van de chloorshock minstens 6 uur te wachten voordat u weer gebruik gaat maken van het bad.
Chloor Shock is er in tablet en granulaat vorm. Belangrijk: heeft u een chloor shock behandeling toegediend, dan moet het filtersysteem minimaal 2 tot 3 dagen ingeschakeld blijven. Plaats NOOIT een afdekking op uw zwembad nadat u chloor shock aan uw zwembadwater heeft toegevoegd! Oplossing: Pas filtratietijd aan.
Nee, u dient minimaal 6 uur te wachten voordat u gaat zwemmen. Wij adviseren u om het chloor in de avond toe te dienen na het zwemmen. 05. Hoe moet ik een shockbehandeling geven?
Om te beginnen adviseren wij chloorshock (ook wel granulaat), om de chloorwaarde een boost te geven. Voeg 4 gram granulaat per 1000 liter water toe.
Los de aanbevolen hoeveelheid granulaat op in een 10 liter emmer lauw warm water voordat u het toevoegt aan het zwembad. Maximaal 250 gram granulaat per emmer water per keer. Voeg chloor toe aan het water, niet andersom. Wij adviseren u om in de avond na het zwemmen het chloor aan het water toe te voegen.
Mocht het water op een dag niet helder zijn dan moet het water een chloorshock krijgen. Zorg er eerst voor dat de filters zijn schoon gemaakt en voeg vervolgens dan 4 eetlepels 63g chloorgranulaat toe aan het water en laat vervolgens pomp 1 een paar uur draaien op laag vermogen.
Zwembad net gevuld? Als u net uw zwembad gevuld heeft, raden we u aan om direct een chloorshock toe te passen. Dit is een hoge startdosering van ongeveer drie chloortabletten van 2,7 gram (= 4,5 mg/l actief chloor) per 1.000 liter water. Dit is belangrijk om te zorgen dat het water direct goed gedesinfecteerd wordt.
Wij adviseren u daarom om zeker één keer per week de pH-waarde en de chloorwaarde te controleren, maar doe dit bij intensief gebruik liever twee of drie keer per week. Wat zijn dan de juiste waardes voor uw buitenbad? De pH-waarde moet tussen 7,2 en 7,6 liggen, de vrije chloorwaarde tussen de 2 en 3 mg/l.
We raden wel aan om de pomp tijdens de warmere uren te laten draaien, omdat algen zich eerder in warmer water kunnen ontwikkelen. Maar aangezien je in de warmere uren jezelf het liefst in je zwembad begeeft raden we aan op warmere dagen de pomp in de ochtend en avond te laten draaien.
In het geval van vloeibare chloor voeg je c.a. 100cl toe per m3 (1000 liter water). Chloor in granulaat vorm is vaak per 1 kg verpakking te koop. Heb je een bad van 20 m3 (20.000 liter water) kun je dus ongeveer 12 keer een shock behandeling doen.
Vaak is het chloorgehalte na ongeveer 24 uur tot de juiste waarde gezakt. Om het chloorgehalte te verlagen kunt u ook gebruik maken van een UV-lamp. Hiermee worden bacteriën en virussen gedood, en wordt ook het gebonden chloor verwijderd.
Met zekerheid zeggen hoe lang chloor actief blijft in je zwembad is eigenlijk niet mogelijk. De pH-waarde van het water kun je op peil brengen met pH+ poeder (als de waarde te laag is) of pH- poeder (als de waarde te hoog is.
Bij groen water is een chloorshock aan te bevelen. Deze shock bereikt men door het chloorgehalte naar zo'n 10 ppm (mg/l) te brengen. Chloorshock (natrium hypochloriet) voor grote zwembaden: Vloeibaar chloor wordt vaak gebruikt voor het shocken van grotere zwembaden.
Gebruik chloorshock om het chloorgehalte direct een boost te geven. Volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Vaak is dat 10 gram per 1000 liter. Laat vervolgens de filter van je spa bad draaien, voor minstens één uur en meet of het chloorgehalte de juiste waarde heeft bereikt.
Om het chloorgehalte op het juiste niveau te krijgen, kun je een chloorshock toevoegen. Dit betekent dat je een extra dosis chloor aan het zwembad toevoegt om zo in één keer het chloorgehalte omhoog te brengen. Dit doe je met name na een periode waarin de chloorwaarde erg is gezakt.
Beestjes zoals muggenlarven kunnen niet in chloor leven waardoor ze automatisch doodgaan en zich niet kunnen verspreiden door het hele zwembad. Via een chloorshock kunnen ze ook worden gedood.
Indien de concentratie vrij chloor te laag is treedt er groei op van algen, bacteriën en virussen. Het zwemwater zal troebel of groen zijn en NIET gedesinfecteerd! Met andere woorden: de kans op infecties is groter.
Choor en pH-middelen altijd apart van elkaar doseren! Ik heb net veel chloor in mijn bad gedaan, mag ik nu wel zwemmen? Nee, u dient minimaal 6 uur te wachten voordat u gaat zwemmen. Wij adviseren u om het chloor in de avond toe te dienen na het zwemmen.
In de meeste gevallen zal de zwembadpomp minimaal 8 uur per dag moeten draaien om het zwembad 4 keer per dag volledig te filteren. Zelf raden we aan om de zandfilterpomp of filterpomp tijdens de warmste uren van de dag aan te zetten.
Schuim op het water/Melkachtig water
Gebruik No Foam en pas de pH-waarde en het chloorgehalte aan indien nodig. Helpt dit niet, ververs het water gedeeltelijk of volledig. Lage waterhardheid (calcium) veroorzaakt melkachtig water. Verhoog de totale hardheid (calcium) tot 150-400 ppm.
De pH- en chloorwaarde van het water dat in uw spa zit dient u twee keer per week te meten. Het ideale moment om chloor en pH Plus of Min toe te voegen is 's avonds. Zo zorgt u ervoor dat uw spa de tijd heeft om de toevoegingen te verwerken en kunt u de volgende dag direct weer gebruik maken van uw ontspanplek.
Ongefilterd en onbehandeld water blijft namelijk maar maximaal 5 dagen goed. Bacteriën kunnen zich in onbehandeld water makkelijk vermenigvuldigen. Als je wel een filtratiesysteem bij je hottub hebt laten plaatsten en onderhoudsproducten gebruikt, dan gaat het water net zolang mee als in een spa.