Latex condooms hebben een houdbaarheid van vijf jaar na productiedatum.
Bewaren en bij je dragen van condooms
Zorg ervoor dat je altijd meerdere condooms bij de hand hebt: als er bijvoorbeeld 1 scheurt heb je altijd nog een nieuwe. Condooms bewaar je het beste op een koele donkere plaats, zoals een kastje naast je bed of je portemonnee.
Er is niets mis met altijd een condoom op zak te hebben. Bewaar een condoom beter niet in je portefeuille of broekzak, omdat het hierdoor beschadigd kan geraken. Loop er ook best niet te lang mee rond. Een condoom heeft immers een vervaldatum, die vermeld staat op elke individuele verpakking.
De meeste condooms zijn 1 tot 5 jaar houdbaar, maar de levensduur van het condoom is eigenlijk afhankelijk van het materiaal van het condoom. De houdbaarheid van latex condooms kan bijvoorbeeld oplopen tot 5 jaar, wat weer afhangt van het veilig bewaren van condooms.
Gooi het condoom dan gewoon in de afvalbak in de keuken, buiten of waar je die ook hebt staan. Je kunt het condoom ook wikkelen in wat aluminiumfolie of in de verpakking van iets anders stoppen, dat huisgenoten echt niet meer open gaan maken als het in de prullenbak ligt.
Durex condooms zijn normaal gesproken 5 jaar houdbaar. Met een houdbaarheidsdatum van drie jaar is Durex Avanti Latexvrij momenteel de enige uitzondering. Een houdbaarheidsdatum van bijvoorbeeld 2014-05 geeft aan dat het condoom in mei 2009 is geproduceerd en waarschijnlijk na augustus 2009 in de winkel lag.
Waarom is er zoveel prijsverschil tussen condooms? Mijn mening (Richard Spooren, oprichter en eigenaar Condoom-Anoniem, sinds 2004) is dat het prijsverschil in condooms vooral met marketing te maken heeft. Reclame dus.
,,Was of hergebruik condooms niet! Gebruik een nieuw exemplaar voor elke vrijpartij.'' Condooms helpen niet alleen om zwangerschappen te voorkomen, maar zijn ook een effectief middel om de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen tegen te gaan.
Kast in woonkamer
Zij verklapten dat de eerste en voornaamste plek die ze doorzoeken de woonkamer en keuken zijn, meer bepaald kastlades. Het is dus geen goed idee om juwelen of sleutels in de kast te verstoppen, want de kans is groot dat de inbrekers ze meenemen.
Condooms zijn in Nederland en België over het algemeen gemakkelijk te koop. Heb je zo snel mogelijk condooms nodig, dan moet je naar een gewone winkel. Een supermarkt, drogist of tankstation biedt je meestal keuze uit enkele soorten condooms, vaak het merk Durex, soms een ander merk of eigen merk.
De condooms zijn gemaakt van transparant, natuurlijk rubber latex en hebben een prettige geur. De Easy-On-pasvorm is speciaal gevormd voor meer comfort. Nominale breedte van het condoom: 52 mm. Je ontvangt 24 stuks.
Je kunt condooms kopen bij discountwinkels zoals de Action of Big Bazar, en bij drogisterijen zoals de Kruidvat en Etos. Deze winkels beschikken over een voorraad verschillende standaardcondooms van populaire merken zoals Trojan en Durex.
Het condoom moet enigszins strak zitten omdat het anders af kan glijden tijdens het vrijen. Knelt het condoom echt, en rolt het moeilijk af, dan is het waarschijnlijk te klein. In dat geval moet je op zoek naar een groter condoom of een extra groot condoom.
Zorg dat de opgerolde kant van het condoom aan de buitenkant zit (test dit door het randje van het condoom tussen duim en wijsvinger te nemen en voel naar welke kant het rollen gemakkelijk gaat). Houd het topje van het condoom dicht met je duim en wijsvinger. Zo kan er geen lucht in komen.
Mocht je het condoom echter al verkeerd om geprobeerd hebben, dan zal je een nieuw condoom moeten gebruiken om te voorkomen dat door het voorvocht waarmee de buitenkant van het verkeerd om gebruikte condoom in aanraking is geweest, alsnog leidt tot een SOA of ongewenste zwangerschap.
Inbrekers zijn het meest actief in het weekend, want vrijdag, zaterdag en zondag zijn de populairste dagen om in te breken. Op maandag vinden de minste inbraken plaats. Ongeveer 80 procent van de inbraken wordt overigens gepleegd door 'gelegenheidsinbrekers'.
“Een inbreker wil niet gezien worden. Daarom heeft hij vaak een voorkeur voor de achterzijde van de woning. Daar is doorgaans minder straatverlichting en er lopen minder mensen. Een schutting of heg kan het hem moeilijker maken om in de tuin te komen.
Condooms zijn zo dun dat je ze bijna niet voelt. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen wat het beste bij je past. Een condoom vangt het sperma (zaad) op bij het klaarkomen.
Je kunt gewoon seks hebben. En je hoeft er geen condoom bij te gebruiken. Ben je overtijd? Het hormoon prostaglandine in sperma kan bijdragen aan het opwekken van een bevalling.
Double Dutch. Een anticonceptiemiddel gebruik je om niet zwanger te worden en een condoom geeft bescherming om geen soa op te lopen. Het gebruik van een anticonceptiemiddel én een condoom samen is extra veilig.
Ja, er is een kans dat het voorvocht sperma kan bevatten, dus het is mogelijk om zwanger te worden, zelfs als er geen volledige ejaculatie in de vagina plaatsvindt. Het is volkomen normaal om je af te vragen of je zwanger kunt worden met de terugtrekkingsmethode of zelfs door genitaal contact.
Een voorbehoedmiddel voorkomt dat je zwanger wordt. Bekende voorbehoedmiddelen: de pil, het spiraaltje en het condoom. Andere voorbehoedmiddelen: de prikpil, het hormoonstaafje, de hormoonring en de hormoonpleister. Welk middel bij jou past, hangt af van wat je belangrijk vindt.
In 1492 brachten de ontdekkers van Amerika de eerste SOA mee naar Europa: Syfillis. Een Italiaanse arts bedacht in 1560 hier een oplossing voor: De voorloper van het moderne condoom. Dit condoom was een soort linnen zakje, gevormd naar de penis, dat in medicinale kruiden en anorganische zouten gedrenkt werd.