Meubels. Inspuiten met keukenontvetter en dan met een goed hete natte doen afnemen. Eventueel met water en een borsteltje voorborstelen.
Zinkoxidezalf (zinkzalf) of -crème
Smeer de zalf of crème op de plek of plekken. Dek de huid daarna eventueel af met een gaasje of verband. U voorkomt hiermee dat de zalf of crème op kleding of beddengoed komt. Eventuele resten zalf of crème kunt u het beste verwijderen met een tissue of gaasje met olie.
Zoals Sudocrem zelf zegt: 'Sudocrem ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Het bevat bestanddelen die een beschermende laag vormen en zo helpen tegen prikkelende invloeden van buitenaf die in contact kunnen komen met de huid. ' Bovendien verzacht het de ruwe, schrale of geprikkelde huid.
Sudocrem is een middel te gebruiken bij luieruitslag dat de kwetsbare huid van uw baby beschermt, verzacht en ondersteunt. Het bevat bestanddelen die een beschermende laag vormen waardoor prikkelende stoffen niet met de huid in contact komen.
Voor de behandeling van smetten adviseert de huidige richtlijn verschillende maatregelen, zoals toepassing van Zinkoxidesmeersel. In de praktijk gebruikt men echter soms producten anders dan de richtlijn beschrijft. Soms gebruikt men ook producten die de richtlijn helemaal niet noemt, zoals Sudocrem.
Inspuiten met keukenontvetter en dan met een goed hete natte doen afnemen. Eventueel met water en een borsteltje voorborstelen.
BHA. BHA is o.a. te vinden in billencrèmes zoals Sudocrem. Het is een synthetische antioxidant die de houdbaarheid van een product verlengt. Het Amerikaanse 'National Toxicology Program' classificeert BHA als zijnde 'waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen'.
Zinkoxidesmeersel geeft een witte beschermende laag op de huid en is moeilijk te verwijderen, het gaat het best door te poetsen met zoete olie (arachideolie).
Sudocrem bevat zinkoxide, wat verzachtend en beschermend is voor de huid. Omdat er zinkoxide in zit, wordt Sudocrem ook wel een zinkzalf genoemd. Daarnaast bevat het hypoallergeen Lanoline, wat ook beschermend werkt.
Oude zalfresten dienen eerst verwijderd te worden voordat nieuwe zalf wordt aangebracht. Zorg dat de opening van de zalftube niet in contact komt met de huid. Haal de zalf die in een pot zit, altijd met een schone, verpakte spatel of met een gaasje uit de pot.
Zinkoxidesmeersel (zinkolie)
Breng het smeersel voorzichtig op de huid aan. Eventuele resten smeersel kunt u het beste verwijderen met een tissue of gaasje met olie.
Plaats een beschermende onderlegger onder het te behandelen lichaamsdeel. Verwijder eventueel verband en oude zalfresten (met paraffine). Bij gebruik paraffine: verwijder eventueel verband en oude verbandresten met in vloeibare paraffine gedrenkte gazen/tissues. Gebruik voor iedere zalf, crème of gel een aparte spatel.
Zinkzalf werkt adstringerend op de huidporiën, waardoor de kans bestaat dat de huid wordt afgesloten. Zinkpasta koekt snel aan en is daardoor moeilijk aan te brengen en te verwijderen. De huid onder de pasta is vervolgens moeilijk te observeren.
De aanbevolen dosering is voor volwassenen, kinderen en baby's: meerdere malen per dag op de geïrriteerde huid aanbrengen.
Sudocrème: sommige mensen zeggen dat dit goed werkt tegen aambeien. In de praktijk blijkt dit echter slechts voor een enkeling te gelden. De zalf is hier ook zeker niet voor ontwikkeld.
- Lippenbalsem: als je last hebt van droge lippen werkt een beetje Sudocrem heel effectief, beter nog dan de meeste lippenbalsem. - Waterpokken behandelen: smeer een flinke laag Sudocrem op de aangetaste huid, zo blijft de jeuk zeker een paar uur weg.
Na opening 12 maanden houdbaar.
'Gewone' merkloze zinkzalf bevat meestal 10% zinkoxide, niet zo erg veel dus. Zinkolie bevat weer heel veel zinkoxide, namelijk 60%. Maar dit is weer niet zo heel prettig in gebruik; de grote hoeveelheid zinkoxide mengt niet met de olie, waardoor je steeds moet roeren en mengen voor gebruik.
Amandelolie is geschikt voor bijna alle huidtypes, maar is vooral een weldaad voor de droge, ruwe of rijpere huid. Zoete amandelolie voedt, hydrateert en kalmeert de huid en ondersteunt het herstellende vermogen. De essentiële vetzuren in de olie reguleren het vetgehalte van je huid.
Liesschimmel wordt veroorzaakt door een van de vele schimmels of gistsoorten die op de huid leven. Schimmels en gisten houden van vochtige, warme plekken. In de huidplooien bij de liezen kunnen ze zich dus prima uitbreiden. Soms dringen ze dieper door in de huid.
Een schimmelinfectie in de lies (tinea cruris) komt vooral voor bij mannen. Typisch zijn de eenzijdige circelvormige rode tot bruine ringen. Soms bevat het letsel of het deel er rond kleine zweertjes. Schimmelinfecties op de romp (tinea corporis) zien eruit als rode, schilferende, ringvormige letsels.
Verzorg je huid goed.
Gebruik dan een hydraterende bad- of doucheolie en crème, liefst zonder bewaarmiddelen en parfum. Was je huid en haar niet te vaak met water en zeep. Droog je lichaam na een bad of douche steeds goed af. Was regelmatig en grondig je handen om een infectie te voorkomen.
Amandelolie is een natuurlijke huidolie, die wordt gewonnen uit de bekende amandelnoten, afkomstig van de amandelboom, ook wel Prunus amygdalus of Prunus dulcis genaamd. Dulcis betekent zacht, teer of 'zoet'. Onze amandelolie wordt daarom ook aangeduid met zoete amandelolie.
Cutaan (van cutis - de huid) betekent betrekking hebbend op de huid. Het is een term die vooral onder medici en apothekers gebezigd wordt voor zaken die met de huid te maken hebben. In hetzelfde verband wordt ook de term dermaal veel gebruikt.