Hoe moet je met 4 borden lopen?

Met 4 borden lopen
Dit doe je door de rand van het tweede bord onder de rand van het eerste bord te schuiven. Je overige vingers zorgen voor ondersteuning voor het tweede bord. Het derde bord leg je vervolgens op de binnenkant van je arm, deze steunt op de andere twee borden die zich op je hand bevinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eten-en-drinken.infonu.nl

Hoe houd je twee borden vast?

Zo houd je de borden vast:
  1. Houd je linkerarm in een hoek van 90 graden, met je handpalm omhoog.
  2. Steek je pink en duim omhoog. Je vingers blijven in lijn met je onderarm.
  3. Zet het eerste bord op je drie vingers.
  4. Laat het tweede bord steunen op je onderarm en je duim en pink.
  5. Het derde bord pak je met je rechterhand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thehospitalitist.nl

Hoe moet ik serveren?

De algemene etiquette: uitserveren en afruimen

Het uitserveren van zowel borden als glazen gaat altijd vanaf de rechterkant van de gast. Wanneer je een glas drinken uitserveert doe je dit altijd met het logo naar de gast toe, ook bij een fles wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banzaboo.com

Wat is onderhandse methode?

Als je met één hand twee borden tegelijk moet dragen, kun je de onderhandse draagmethode gebruiken. Dat gaat als volgt: Je onderarm vormt samen met je bovenarm een rechte hoek. Laat enkele centimeters ruimte tussen je bovenarm en je lichaam. Houd het eerste bord vast met je wijsvinger en je duim.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elo.knowledgemonk.nl

Wat is de Inzetmethode?

Met de inzetmethode worden ook schalen, groente- bakjes en sauskommen op tafel gezet. Je zet eerst een bord recht voor de gast en plaatst daarna de schalen en andere serveermaterialen zodanig op tafel dat de gast zichzelf zonder moeite kan bedienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op frta.nl

Horeca training | 3 Borden dragen

44 gerelateerde vragen gevonden

Wie eerst bedienen?

De volgorde van serveren

Er wordt begonnen met de oudste dame in het gezelschap en daarna de jongere dames. Hetzelfde geldt voor de heren: de oudste heer wordt het eerst bediend, de jongste als laatste. Uiteraard wordt het aperitief eerst geserveerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-belgie.be

Hoe serveer je borden uit?

Het uitserveren van vier borden gaat als volgt wanneer je rechtshandig bent: net zoals met drie borden klem je het eerste bord tussen je duim, wijsvinger en ringvinger van je linkerhand. Het tweede bord houd je vervolgens ook vast in je hand!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eten-en-drinken.infonu.nl

Welke hand moet een dienblad?

Je hoort rechts uit te serveren, dat is de etiquette, en dat kan niet met je dienblad rechts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bokt.nl

Wat moet je zeggen in de bediening?

Je verwelkomt ze - je heet ze welkom. - Goedenavond. - We willen graag iets eten, zal de klant zeggen. "We zijn met zijn vieren." Of: "Een tafeltje voor twee graag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waterval.info

Hoe goed opdienen?

Opdienen van Gerechten.7 Tips!
  • Gebruik het juiste servies. Het gebruik van de juiste borden en schalen is het eerste waar je op moet letten! ...
  • Creëer hoogteverschillen. ...
  • Gebruik verschillende kleuren. ...
  • Werk met garnering. ...
  • Let op de textuur. ...
  • Gebruik oneven aantallen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodtruckbooking.nl

Hoe ben ik een goede ober?

Je hoeft geen komiek te zijn, maar je moet wel goed kunnen communiceren. Stille obers zijn net zo goed als spraakzame types, zij moeten alleen wat meer communiceren met lichaamstaal, hun werk efficiënt uitvoeren en zo goed mogelijk luisteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikihow.com

Hoe opdienen in een restaurant?

Gevulde en lege borden worden rechts van de persoon geserveerd. De drank wordt eveneens rechts geserveerd. Men serveert links wanneer men de gerechten aanbiedt op schotels en de gasten zelf het voedsel moeten nemen. Een andere mogelijkheid van het opdienen is , dat alles op een tafel gezet wordt (buffet).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eten-en-drinken.infonu.nl

Wat is de Engelse dienst?

Engelse Dienst

Onder deze modaliteit nemen de obers het eten mee naar de tafel in een fontein. Vervolgens serveren ze direct op het bord van elk diner, gewoon aan de linkerkant en met behulp van hun eigen bestek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.monouso.nl

Wat is uitserveren?

Uitserveren is een ander woord voor bedienen of service verlenen. Meestal in combinatie met eten en drinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woorden.org

Wat weegt een vol dienblad?

Een vol dienblad bevat al gauw 15 glazen en weegt daarbij ruim 5 kg. Het is zwaar werk en in begin ook erg lastig om het dienblad stabiel op één hand te dragen en tegelijkertijd drankjes uit te serveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jhpo.nl

Hoe moet je koffie serveren?

Bij koffie hoort warme melk of koude (koffie) room, suiker en kokend water. Meestal serveert men enkele zoete hapjes en slagroom. In het restaurant wordt het schoteltje met koffiekop rechtstreeks op tafel geplaatst naast het nagerechtbord. Koffiekan, melkpot en suikerschaaltje in het midden van de tafel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op serveerkunde.be

Hoe een tafel dekken?

De vorken liggen aan de linkerkant, messen en lepels aan de rechterkant. Zorg dat de snijzijde van het mes naar binnen wijst. Het bestek voor het nagerecht ligt altijd horizontaal boven het bord. Het lepeltje wijst dan met de bovenkant naar links, terwijl het vorkje met de bovenkant juist naar rechts wijst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fonq.nl

Hoelang wachten op hoofdgerecht?

Een kwartier tussen voor- en hoofdgerecht is normaal en gewenst. Na twintig minuten kunt u informeren waar het blijft. Als er dan onder verschuldigde excuses nog steeds geen tempo wordt gemaakt, kunt u betalen wat u hebt geconsumeerd en vertrekken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beatrijs.com

Hoe spreek je een vrouwelijke ober aan?

Een kelner, ober of bedieningsmedewerk(st)er (een vrouwelijke kelner noemt men serveerster of kelnerin) is iemand die dranken en maaltijden serveert in een horecagelegenheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat doet een Maitre?

De maître van een restaurant is waarschijnlijk diegene die het meeste contact heeft met de gasten. Als orkestleider is het de contactpersoon tijdens heel de service. Het is diegene die de gasten ontvangt en gedag zegt en de verantwoordelijk voor ieder probleem dat zich voordoet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op theforkmanager.com

Hoe vlees serveren?

Snijd het vlees voorzichtig in tranches met een scherp mes en leg op je favoriete houten plank. Pas wel op dat er geen sappen van de plank afdruppelen. Besprenkel met je favoriete saus of jus, eventueel wat goede olijfolie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Populaire vragen

Volgende artikel  
Wat is cauda syndroom?