Probeer het eens zo: zet de fles met de dop waarop je moet drukken op een lage tafel of stoel en gooi je lichaamsgewicht in de strijd. Gebruik bij een knijp-draaifles een notenkraker. Doe de notenkraker om de dop, knijp zo dat je de dop goed vastpakt met de notenkraker, en draai.
Houd een flesje op z'n kop en zet de rand van de dop onder de rand van het tweede flesje.Trek omhoog en de eerste fles is open.Sla vervolgens de rand van de gesloten fles op de open fles open.
Houd dan een van de twee flesjes op zijn kop en zet de rand van dit flesje tegen de rand van het andere flesje. Je schraapt daarmee als het ware met de ene bierdop langs de andere. Trek omhoog en jouw flesje is open! Dit werkt tevens met een leeg flesje.
Bijna altijd tref je wel iemand in jouw buurt die een aansteker bij de hand heeft. Zet de aansteker tussen de bierdop en jouw hand, waar je de nek van het flesje mee vasthoudt.Wip de dop op die manier omhoog; dit zou zonder al te veel kracht moeten lukken.
THEEDOEK EN POLLEPEL
De eerste manier is ook gelijk de makkelijkste. Hier heb je een pollepel en theedoek voor nodig. De theedoek leg je over de hals van de fles en dan druk je met de achterkant van de pollepel de kurk naar beneden. Moet je wel een beetje kracht zetten.
Zijn uitvinding, de Plopr bieropener, zorgt voor dit geluid bij het openen van ieder flesje. Een heerlijk geluid is het. Zo'n lekkere harde plop wanneer je een fles champagne ontkurkt. Die lekkere plop kun je nu ook horen als je een biertje openmaakt of een colaatje.
Zet de opener op de fles, indrukken en de fles is geopend! Door de handige magneet aan de zijkant, vliegen de dopjes niet alle kanten op! Makkelijker openen wordt het niet!
Door zuurstof verliest het bier echter smaak en is er kans op oxidatie. Laat het daarom niet te lang open staan en sluit het goed af.
Hou het handvat van je mes stevig vast. Plaats de achterste hoek van het mes rechtop langs de binnenrand van het blik. Duw de hak van je mes naar beneden en probeer het blik voorzichtig te perforeren. Het mes een beetje schuin houden helpt (beeld je in dat het het mesje van een blikopener is).
Wijze van inschenken
Schenk het bier rustig en in één beweging tegen de wand van het glas in, in een hoek van ongeveer 45° (tenzij anders vermeld wordt op het etiket) en niet te hoog boven het glas. Als het bier van op enige hoogte wordt ingeschonken zal er meer koolzuur vrij komen en is je schuimkraag te hoog.
Breng het glas dan terug van 45° naar rechtop terwijl je het bier door schenkt. Je kunt dan het flesje of blikje steeds hoger boven het glas houden zodat er schuim kan vormen, zonder dat het meteen over de rand van het glas loopt. En daar is ie dan: een biertje met een perfecte schuimkraag. Proost!
Bouw het drinken uit de fles geleidelijk af door bijvoorbeeld 's morgens en 's avonds de fles te geven en tussendoor de beker. Als je melk of sap uit de fles laat drinken, zorg dan dat je kind de fles achter elkaar leeg drinkt. Leg na het drinken de fles weg.
En als je van tevoren een fles klaarmaakt: bewaar hem dan gekoeld en niet langer dan 8 uur. Zo weet je zeker dat de flesvoeding veilig is om te geven aan je baby.
Consumenten kunnen de opener via bluetooth koppelen aan hun (werk)computer. Als de werkdag er - volgens de officiële uren - op zit, open je er een biertje mee en zet je je computer zo automatisch in de slaapmodus. Heineken wil overwerken zo tegengaan en de werk-privébalans verbeteren.
Bij shotgunning wordt een gaatje geprikt aan de zijkant van het blik, vlak bij de bodem. Hiervoor kan men een sleutel, schaar, mes, kurkentrekker of ander scherp voorwerp gebruiken. Vervolgens zet men het blik aan de mond om het gat af te dekken en opent men vervolgens het blik op gewone wijze aan de bovenkant.
3. Bepaal de volgorde van je bieren. Een goede stelregel is dat je met lage alcoholpercentages begint en rustig opbouwt naar de sterkere bieren. Qua smaak serveer je eerst de subtielere smaken (saison, witbier of Pils) en pas daarna de complexere (stouts, IPA's en Porters).
"Nederlands pils is perfect met een schuimlaag van twee vingers dik die bestaat uit minuscule koolzuurbelletjes. Kleine belletjes knappen minder snel en zorgen dus voor stevig schuim.
Antwoord: Het is een veiligheidsmaatregel voor als het flesje barst. Dan breekt dat plekje (het is dunner) het eerst, waardoor het bier er uit kan lopen en de fles niet verder barst.
Volgens de conventie is het schuim in het glas twee vingers hoog.
Bij een handmatige kurkentrekker zet je de fles rechtop een vlakke onderlaag. Je plaatst de punt van de kurkentrekker mooi in het midden van de kurk, je boort een klein gaatje en je brengt hem zo diep mogelijk in de kurk zodat je een stevige greep op de kurk krijgt.
Wijn ontkurken
Aan de bovenkant van de wijnfles zit een capsule. Met een sommeliersmes maak je de bovenkant van de flessenhals en de kurk vrij. Aan het sommeliersmes zit een spiraal, hiermee kun je de wijn ontkurken. Draai deze spiraal voorzichtig in de kurk en let op dat je deze niet kapot maakt.
Eenvoudige kurkentrekkers bestaan alleen uit een metalen spiraal en een handvat om vast te houden en te draaien. De metalen spiraal wordt zo centraal mogelijk in de kurk van de fles geboord en ingedraaid.Dan wordt de kurk er met de hand uitgetrokken. Dit werkt inderdaad.