Afzakkende BH-bandjes kunnen het gevolg zijn van een niet goed passende BH. Als je een te wijde omvang draagt, kan de BH als het ware gaan kantelen. Het gedeelte op je rug kruipt omhoog en daar waar de BH daadwerkelijk moet ondersteunen, kantelt hij omlaag. Gevolg; afzakkende bandjes.
Blijf je toch worstelen met je bh-bandjes, dan is een andere bh-snit misschien de oplossing. Bij een comfortbh of een klassieke beugelbh met driedelige cups staan de bandjes bijvoorbeeld iets meer naar het midden, zodat ze minder snel zullen afzakken.
Maak een losse behaband strakker door de versteller vast te houden met de vingers van één hand en de voorkant van de band naar de cup te trekken met je andere hand. Terwijl de band door de versteller glijdt, zal de versteller dichter naar de behaband bewegen.
De simpele oplossing om je behabandjes weg te werken bij een strapless shirt is door het bandje van je rechterschouder naar je linkerschouder te tillen en vice versa. Zo blijft je beha goed zitten en is er niemand die het ziet. Bij een haltertop heb je wel een beha nodig waarvan je de bandjes los kunt maken.
Het maakt niet uit hoe goed gemaakt uw beha is, als u een verkeerde maat draagt zal hij nooit goed zitten of goed voelen. Als u echt pech hebt, kan een verkeerde maat ongemak en pijn aan schouders, buste en rug veroorzaken. Om te zien of u de juiste maat draagt, doet u de beha aan en bekijkt u uzelf in de spiegel.
Wanneer u extra support wilt en uw borsten ook 's nachts wilt ondersteunen, kunt u gewoon een BH dragen als u slaapt. Er zijn eigenlijk geen bewezen gezondheidsrisico's aan verbonden. Ook als u grotere cupmaten heeft en het niet prettig vinden om zonder BH te slapen, kan het slapen met een BH geen kwaad.
Ruim drieduizend vrouwen deden mee met de opiniepeiling en daaruit blijkt dat 7 procent van de vrouwen geen bh draagt.
Het middenstuk van uw beha dat tussen de beide cups zit en de eventuele beugels, moeten goed aansluiten tegen uw lichaam, vlak op de borstkast (en niet op borstweefsel). Er mag geen ruimte zijn tussen de huid en het middenstukje van de beha. Als het zweeft tussen uw borsten, is de maat niet juist.
Naadloze lingerie
Naadloos ondergoed heeft geen naden of stiksels waardoor de kledij heel mooi over je lingerie valt. Zeker onder witte kledij is dit een oplossing. Je kunt dus opteren voor een naadloze slip of string van Marie Jo en een T-shirt-bh.
De meeste plak bhs kun je eenvoudig hergebruiken, was deze met lauw warm water schoon en gebruik geen zeep, zo bestaat de kans dat je de lijm erafwast. Laat de BH goed drogen op een schone en droge plek.
Gebruik een normale bh als strapless bh
Dan kan je ook je normale bh een keer als strapless bh dragen (mits je de bh bandjes los kunt maken). Hoe? Maak je bh-bandjes los van je cups en laat ze langs je rug hangen. Doe ze kruislings naar voren en haak ze vervolgens aan de achterkant vast.
Een bralette is een niet-voorgevormde bh zonder beugels waardoor het voelt alsof je geen bh aanhebt wat een bralette zo comfortabel maakt! Een bralette biedt hierdoor minder steun dan een bh met beugels.
Het doel van de bh clip is dus om je bh (met rechte schouderbandjes) als een racerback te kunnen dragen. Met 1 simpele clip verander je de positie van je bh bandjes in no time. Gebruik de clip aan de achterkant, maar kan ook aan de voorkant van je bh worden gebruikt.
Is de top of jurk met open rug die je aan wilt doen te laag voor de low back straps? Dan is de BH met transparante achterkant misschien iets voor jou. Deze BH heeft een transparante band op de rug en is dus ideaal om te dragen onder kleding met een open rug.
Het hele effect van off-the-shoulder is weg als je daar twee behabandjes ziet – strapless exemplaar dus! Een beha met gekruiste bandjes op je rug is perfect onder een top of jurkje met een sportieve racerback. Onder je diepe V-hals kies je een beha waarvan de cups iets verder uit elkaar zijn geplaatst.
Een strapless of halterjurk
Een bandeaubh met afneembare schouderbandjes, die je vollere boezem bovendien goed ondersteunt is in dit geval de beste optie. Dat geldt trouwens ook onder een jurk met smallere straps: het mooist is dan dat je de bandjes van je bh niet ziet.
#1 Grijze, roze of rode lingerie.
Niet wit, maar gekleurd ondergoed schijnt het minst door. De kleur die het beste werkt is afhankelijk van je huidskleur. Bij een lichte tint kun je het beste kiezen voor zachtgrijze of lichtroze lingerie.
Op het eerste gezicht lijkt het misschien onlogisch, maar het rugpand van je bh geeft je borsten de meeste steun. Het vangt tot wel 80 procent van het gewicht van je borsten op. Voor vrouwen met een grotere cupmaat is het dus extra belangrijk dat het rugpand voldoende stevig is én mooi horizontaal rond je lichaam past.
De band moet zo strak zitten dat deze niet wegglijdt, ook niet tijdens het bewegen. Bijvoorbeeld als de armen omhoog gaan. Als de band insnijdt, is de maat te klein, indien de bh glijdt of omhoog gaat op de rug dan is de omvang te groot.
Een BH van goede kwaliteit gaat gemiddeld 90 draagdagen mee. Dit betekent dat je met vier BH's een heel jaar vooruit kan.
Zorg daarom dat je minimaal vier bh's in je kledingkast hebt liggen, adviseert ze. Zo hoef je ze maar één keer per week te wassen en heb je veel langer plezier van je favoriete bh. Twijfel je of je bh nog voldoende stevigheid biedt? Zo zie je wanneer het tijd is om 'm te vervangen.
In tegendeel: een goede bh biedt je borsten en schouders ondersteuning en kan hiermee lichamelijke klachten zoals bijv. nek-en rugpijn helpen voorkomen. Helemaal als je grotere borsten hebt. Net zoals ieder ander kledingstuk kan ook een mooie bh je net even wat meer zelfvertrouwen geven.
Dertien jaar geleden had de gemiddelde vrouw zo'n 12 slipjes in haar kast liggen. Anno 2012 is dat aantal bijna verdrievoudigd. De doorsnee vrouw heeft vandaag een onderbroekencollectie met maar liefst 34 exemplaren.
Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed? Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.