De oplossing is om er een 60cc of 70cc cilinder op te laden zetten, de variateur te laten ontgrenzen, zwaardere rolletjes er in en dan vervolgens een 25 of 35 km cdi er in. Je hebt dan meer koppel waardoor je veel sneller optrekt maar je begrens je toeren veel lager door de langzamere CDI.
Denk hierbij aan een kleinere sproeier, een prop in de uitlaat, een aanpassing in de luchttoevoer (luchtfilter of luchtfilterhuis) naar de carburateur, een varioring en een cdi (ontstekingsregeling). Een 2-takt scooter kun je behoorlijk snel laten rijden zonder hele grote aanpassingen.
Het opvoeren wordt meestal gedaan door het verwijderen van de prop uit de uitlaat en het monteren van een andere sproeier en/of variorollen. Het kan ook zijn dat er een varioring is gemonteerd om de snelheid te verlagen. In dat geval kan de varioring eenvoudig worden verwijderd voor een hogere topsnelheid.
In principe worden alle scooter gebouwd voor een hogere snelheid dan in Nederland is toegestaan. Technisch kunnen ze dit dus prima aan en loop je geen extra risico op defecten, in de meeste gevallen gaat je scooter zelfs zuiniger en prettiger rijden.
Om de variateur te ontgrenzen moet je de zogeheten 'Vario ring' verwijderen. Veel scooters hebben dit. Soms is er geen ring maar een achterplaat welke verwijderd dient te worden. Deze aanpassing kan je scooter 5 tot 10 km per uur harder laten rijden.
Bij een 4-takt kun je alleen de prestaties verbeteren door de huidige cilinder te vervangen voor een cilinder met een grotere diameter. Bij deze aanpassing is een andere uitlaat niet nodig. Wil je nog meer resultaat behalen dan kun je bij een 4-takt ook spelen met het aanpassen van de nokkenas.
RDW keuring 25km--->45km
Vanaf 01-01 -2023 kun je een afspraak maken om de omkeuring van 25km snorscooter (of snorbrommer) naar 45km versie te regelen.
De EURO-begrenzer (voor 2Takt) kost €24,50 euro incl.
Aangezien er een afwijking mag zijn in de constructiesnelheid is er een marge van 4 km/u. De snorscooter mag dus 29 km/u rijden op de rollerbank. Ook de rollenbank mag een afwijking hebben. De afwijking van 5km per uur is ook in jouw voordeel.
Nee.Het is verboden om je bromfiets op te voeren. Als je je scooter hebt opgevoerd, loop je het risico om een boete te krijgen van de politie.
met dit volledige pakket op je scooter haal je een snelheid van rond de 75 km/h.
Met te strakke trekveren op de scooter duurt het langer voor je optrekt. Als dat gebeurt, ervaar je als het ware een duwtje in de rug. Als de trekveren te slap zijn, grijpt de koppeling heel snel aan, maar bij een heel laag toerental. Dit geeft de indruk dat je nauwelijks vooruit komt.
Bij het verhogen van de snelheid van je Piaggio Zip (45 km/p) is het essentieel om ervoor te zorgen dat de motor voldoende zuurstof ontvangt.
De oplossing is om er een 60cc of 70cc cilinder op te laden zetten, de variateur te laten ontgrenzen, zwaardere rolletjes er in en dan vervolgens een 25 of 35 km cdi er in. Je hebt dan meer koppel waardoor je veel sneller optrekt maar je begrens je toeren veel lager door de langzamere CDI.
Bij zwaardere rolletjes zal je scooter dus in theorie meer toeren maken dan bij lichtere rolletjes. Lichtere rolletjes hebben een snellere beweging nodig om genoeg centrifugale kracht te genereren, waardoor de scooter meer toeren zal maken.
Het boetebedrag is afhankelijk van hoeveel harder je scooter rijdt. Tot en met tien kilometer per uur gaat het om een boete van 60 euro. Van elf tot en met vijftien kilometer per uur gaat het om een boete van 120 euro. En bij meer dan vijftien kilometer per uur te snel gaat het om een boete van 250 euro.
Met je bromfiets krijg je een bekeuring als deze 51 kilometer per uur (of nog sneller) kan rijden. Gaat je bromfiets sneller dan 66 kilometer per uur?Dan kan je kentekenbewijs ingevorderd worden. Ook maakt de politie een WOK-melding aan als je brom-/snorfiets is opgevoerd-melding.
Hoeveel kilometer per uur mag mijn snorfiets op de rollerbank gaan voordat ik een boete krijg? Een snorfiets mag tot 35 kilometer per uur gaan op de rollerbank. Vanaf 35 kilometer per uur wordt een proces-verbaal opgemaakt.
Boetes bij scooters met een geel kenteken
Dan is de maximale snelheid vijfenveertig kilometer per uur. Er mag ook bij scooters met gele tekens een afwijking zijn in zowel de constructiesnelheid als de rollerbank. Dit betekent dat de scooter niet harder mag gaan dan 54km p/u.
Wanneer de begrenzer is ontdekt krijg je een boete voor de snelheid en voor het hebben van de begrenzer. Ook zal je scooter als onveilig worden gezien en krijgt het een WOK-Status. Met een WOK-status mag je niet rijden, dus het is niet prettig.
De maximale snelheid voor een snorfiets is 25 kilometer per uur. Tel daarbij de wettelijke correctie van 3 kilometer per uur op en je kunt vanaf 28 kilometer per uur een proces-verbaal ontvangen.
Re: Boete voor begrenzer
Je krijgt apart een boete voor de begrenzer en de overschrijding constructie snelheid. Als je tijdens gepakt wordt wellicht een voor de gemeten snelheid tijdens het rijden (die duurder uit kan pakken dan voor constructie snelheid).
Met je bromfiets krijg je een bekeuring als deze 51 kilometer per uur (of nog sneller) kan rijden. Gaat je bromfiets sneller dan 66 kilometer per uur? Dan kan je kentekenbewijs ingevorderd worden. Ook maakt de politie een WOK-melding aan als je brom-/snorfiets is opgevoerd-melding.
Vanaf 1 januari 2023 helmplicht voor snorfietsen
Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht om op snorfietsen een helm te dragen. Snorfietsen hebben een blauw kenteken en mogen maximaal 25 kilometer per uur rijden.
Een brommer met een blauw kenteken heeft een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur, en een brommer met een geel kenteken kan 45 kilometer per uur. Bestuurders van brommers met een geel kenteken zijn verplicht om een helm te dragen en sinds 1 januari 2023 zijn bestuurders van een blauwkenteken dit ook.