Om de telefoon opnieuw op te starten bestaat er een knoppen combinatie die je kunt indrukken. Deze voer je uit door twee knoppen tegelijkertijd ingedrukt te houden, tot je toestel opnieuw opstart. Dit zijn: de aan/uit knop en volume omlaag(-) knop.
Een hard reset op je smartphone doe je zo. Android (Samsung, Huawei, ...): Hou de power button en de knop 'volume omlaag' ingedrukt, totdat het Samsung-logo (of van een andere fabrikant) op je scherm verschijnt. Een andere mogelijke combinatie is de power-toets en de knop 'volume omhoog'.
Hard reset Samsung telefoon
Op de meeste Samsung-telefoons kun je een hard reset uitvoeren door de aan/uit-knop en de volume omlaag (-)-knop tegelijkertijd gedurende ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden totdat het Samsung-logo verschijnt en het toestel opnieuw opstart.
Als je scherm vastloopt of je telefoon niet meer reageert tijdens het gebruik, kun je een herstart forceren door de Zijtoets en de Volume omlaag-toets tegelijkertijd ingedrukt te houden.
Als je alle gegevens van je telefoon wilt verwijderen, kun je de telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Je telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen wordt ook wel formatteren of een harde reset genoemd.
1 Veeg naar boven om toegang te krijgen tot je apps en tik vervolgens op "Instellingen".2 Tik op "Algemeen beheer".3 Tik op "Resetten".4 Tik op "Fabrieksgegevens herstellen".
Houd de Volumeknop Omlaag en de Zijknop tegelijkertijd ingedrukt.
Een harde reset zorgt ervoor dat het werkgeheugen leeg wordt gemaakt, zonder dat er gegevens of apps verloren gaan. Het is dus niet hetzelfde als fabrieksinstellingen terugzetten.
Telefoon geforceerd opnieuw opstarten
Als je telefoon niet meer aan gaat of is vastgelopen, is het aan te raden om je telefoon geforceerd opnieuw op te starten. Dit wordt ook wel een harde reset of telefoon reboot genoemd.
Dwing de telefoon te herstarten. Om dit te doen, houd je de knop Volume omlaag en Aan/Uit 7 tot 10 seconden ingedrukt om een geforceerde herstart of een zachte reset uit te voeren. Op smartphones zonder een speciale aan/uit-knop houd je de toets Volume omlaag en de Zij-knop 7 tot 10 seconden ingedrukt.
Je telefoon opnieuw opstarten
Als uw telefoon is vastgelopen met het scherm ingeschakeld, houdt u de aan/uit-knop ongeveer dertig seconden ingedrukt om het opnieuw op te starten.
De computer terugzetten naar zijn fabrieksinstellingen is de veiligere optie. Hoewel het de veiligere optie is, zou een vastberaden hacker theoretisch gezien zelfs na het resetten van je pc bepaalde gegevens kunnen terugvinden. De meest veilige optie is om de harde schijf in zijn geheel uit je computer te halen.
Android-telefoon resetten
Verwijder uw gegevens dan van het toestel. Zo voorkomt u dat de volgende eigenaar toegang heeft tot allerlei privé-informatie. Ook bij veel problemen met een toestel kan het herstellen van de fabrieksinstellingen een laatste redmiddel zijn. Zie het dan als een frisse start voor de smartphone.
Alle activiteit verwijderen
Ga op je Android-telefoon of -tablet naar myactivity.google.com.Tik boven je activiteit op Verwijderen .Tik op Onbeperkt.Verwijderen.
Schakel het toestel uit, en houdt vervolgens de volume +, de powerknop ingedrukt tot je in het recovery scherm terecht komt. Daar kies je voor 'wipe data/factory reset -> YES -> Als het is gelukt, kun je vervolgens kiezen voor 'reboot system now'.
Een reset of herstart is het opnieuw (vanaf het beginpunt) starten van een apparaat of een elektronische schakeling. De meeste bekende reset is de reset-knop op de computer.
Volgens experts minimaal een keer per week. Zet je telefoon uit, wacht minimaal een minuut zodat hij ook echt uit is, en dan kun je hem weer opnieuw aanzetten. Als je je batterij zo lang mogelijk 'gezond' wilt houden, zou je deze ook hélemaal moeten laten leeglopen voor je hem weer oplaadt.
Hoe weet je of de batterij van je Samsung kapot is? Als je Samsung batterij uitvalt tussen de 20-30% en bij warme en koude temperaturen, dan is de Samsung accu toe aan vervanging. Ook op het moment dat de batterij snel leegloopt of deze niet meer goed oplaadt, dan is dat een reden om je batterij te laten vervangen.