Nadat je het haar hebt vastgezet, rol je het haar om de krultang naar buiten en ga je door naar boven totdat je bijna aan de aanzet bent. Vervolgens laat je de klem los en haal je krultang voorzichtig uit je haar. En voilà: langs je hoofd glijden mooie krullen naar beneden!
Mooie krullen krijg je alleen van mooi haar. Zorg dus dat je haar goed verzorgd is, was je haar met goede shampoo, gebruik regelmatig een masker en bescherm je haar goed tegen invloeden van buitenaf. 2. Zorg ervoor dat je een goed model in je haar hebt.
Breng een bezoekje aan een kapper met ervaring in het knippen van krullen. Als je haar te zwaar is, zullen je krullen uitzakken. Een goede kapper weet hoe hij 'lucht' in je haar kan knippen, door het bijvoorbeeld in laagjes te knippen. Je krullen zullen weer terugkomen.
Kam al je haar naar voren, verdeel je haren in verschillende plukken en rol deze rond het shirt dat als een soort aura (halo) op je hoofd ligt. Slaap er een nacht mee en het resultaat zal je verbazen. Door een haarband om te doen en je haar er omheen te krullen, heb je met twintig minuten een paar mooie krullen.
Satijnen stof
Satijn voorkomt dat je haar schuurt, waardoor het minder snel afbreekt en pluist. Ook voorkomt het de kans op klitten en knopen. Je kunt slapen op een satijnen of zijden kussensloop of een bonnet van deze stof dragen.
Gebruik een shampoo die zowel reinigt als verzorgt. Breng achteraf altijd een conditioner aan om je lokken glad en soepel te houden. Verwen je haar met een wekelijks, intens voedend haarmasker. Breng na het wassen nog een verzorgend leave-in product aan dat je krullen hydrateert en definieert.
Curly haar kun je makkelijk één keer per week wassen. Als je veel sport, kun je het tussendoor co-washen of alleen met water spoelen. Coily haar was je liever niet vaker dan één keer per week. Als het niet vies aanvoelt zelfs liever één keer per 2 à 3 weken.
Om extra zekerheid te hebben dat je krullen goed blijven zitten, raden we je aan te krullen met een temperatuur die tussen de 150 graden en 200 graden Celsius ligt. Dat klinkt heet, maar als je een goede krultang hebt, zorgt deze temperatuur niet voor haarschade, maar alleen voor een mooie krul.
Maak je haar een beetje nat, met eventueel een verstevigingsproduct. Draai een kleine lok haar, waarbij je deze uiteindelijk vastzet met een schuifspeldje in een soort spiraal. Je kunt hier 's nachts mee slapen en zelf bepalen hoe groot de krullen worden door je haar te verdelen in dikke of dunnere lokken.
Krul je haar nooit als het nat of vochtig is
Föhn je haar of wacht totdat het helemaal droog is, voordat je begint met krullen met een krultang of stijltang. Het verhitten van nat haar kan je haar beschadigen én je krul blijft minder lang zitten omdat nat haar zwaarder is.
De meeste tangen zijn in te stellen van ongeveer 130 graden tot 220 graden. Het is even uitproberen welke temperatuur jouw haar lang genoeg in de krul houdt. Heb jij lang haar? Dan heb je meestal een warmere tang nodig, door het gewicht van je haar zakt de krul namelijk sneller uit.
Pak als je je haar krult met een krultang, dunne plukjes haar per keer. Waarschijnlijk laat je de haarpluk normaal hangen, nadat je het hebt gekruld. Probeer ééns na het krullen, de plukken vast te zetten met spelden. Zo krijgen de krullen de kans om af te koelen en blijft het ook langer zitten.
Krul je haar altijd weg uit je gezicht, en niet er naartoe. Hou het haar ongeveer 10 seconden vast met de tang. De echte tijd varieert afhankelijk van je krultang, dus je moet wat experimenteren, maar begin liever kort. Maak je haar los en herhaal het bij de volgende lok.
Drogen van je krullen met de diffuser
Niet al je krullen, maar het deel van de zijkant van je hoofd. Je zet je föhn natuurlijk eerst aan op halve kracht, zowel hitte als blaaskracht. Breng de diffuser richting je hoofdhuid om zo meer lucht door je krullen te bewegen. Hou de föhn daar ongeveer een minuut.
Wanneer je je haar gaat wassen gebruik je logischerwijs eerst je shampoo. Gevolgd door een masker en daarna je conditioner. De shampoo opent namelijk je haarschubben, het masker gaat hierdoor in je tweede laag van het haar zitten waardoor het extra goed gevoed wordt en de conditioner sluit vervolgens de haarschubben.
Je haren niet wassen met shampoo is dus een stuk natuurlijker en beter voor je hoofdhuid, en je schijnt er niks van te ruiken. Toch zijn er ook mindere verhalen. Zo kan je hoofdhuid gaan jeuken als je lang je haar niet wast. Bovendien wordt het bij sommige mensen een stuk stugger en doffer.
Mensen met krullen hebben snel last van droog haar, vandaar raad ik aan om na het douchen ook nog een leave-in conditioner te gaan gebruiken. Je krullen hebben verzorging en hydratatie nodig, de leave-in conditioner zorgt er dan ook voor dat je haar niet zo droog zal zijn en je krullen mooier vallen.
De krul is meestal van de wortels tot de punten gevormd en heeft wat meer volume dan type 2. In type 3 krullen is vaak duidelijk een krulpatroon te herkennen. Heb jij 3A krullen, dan hebben de krullen een duidelijke S vorm. De krullen zijn redelijk groot en wat losser en grover dan type 3B.
Glanzend haar
Je herkent gezonde krullen niet per definitie aan glans. Glans ontstaat wanneer de haarschubben een fijne structuur hebben en het haar goed is gevuld – met huidcellen en talg die de haarschubben aan elkaar plakken. Een soort 'kit' voor het haar.